Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Eit forsvar for jantelova

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Eit forsvar for jantelova

nov 1 2017 - 19:49
Merkeleg tittel, i si tid skjelte eg ut jantelova. Men i politikken si verd er det ikkje noko som heiter endelege vedtak. Og eg snudde om til å forsvare og bruke jantelova sjølv.
Ein gong las eg i avisa at ein kjenning hadde gått birkebeinerrennet. Oppglødd sa eg til jamaldringen hans, ein tjukkas som likar å messe vinnarkultur, at dette var då kjekt. Då kom den lakoniske kommentaren. "Ein time etter vinnaren".
Dette med å kome med negativitet til den som skil seg ut er noko almennmenneskeleg, og langt frå knytt berre til jante. Er jantelova eit vonde, så er det det minste vondet.
Håper ikkje dei som slit med overvekt tek seg nær av språkbruken min. Ein av mine tjukke kjenningar har siste halvåret slanka vekk overvekta si. Skal ikkje påstå for mykje, men det handlar om å kome ned på jorda og seie at det ein sjølv gjer er "godt nok".
Avatar

Re: Eit forsvar for jantelova

nov 28 2017 - 10:52
Dette synes jeg var fint sagt :-) Det er faktisk helt greit å bare være seg selv!
Til forsiden