Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jente i slutten av 30åra søker andre høysensitive, ærlige mennesker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jente i slutten av 30åra søker andre høysensitive, ærlige mennesker

jan 19 2017 - 16:04
Jeg er en jente (dame) i slutten av 30årene, men føler meg vel heller i slutten av 20-årene, på grunn av at jeg de siste ti årene har vært hardt rammet av fysisk sykdom og er det fortsatt, som har satt meg utenfor samfunnet. Jeg har ikke ”deltatt” de siste ti årene. Jeg har for øvrig høyskoleutdanning og mange interesser og evner.

En annen ting, som ikke har noe med sykdom å gjøre, er at jeg for noen år siden fant ut at jeg er høysensitiv (HSP). Høysensitiv handler mye om å ha et følsomt nervesystem og at man tar inn mer informasjon og bearbeider den dypere enn folk som ikke er høysensitive. Dette er ingen diagnose, men et karaktertrekk, som det å være innadvent eller utadvendt. Mange kunstnere, musikere og prester er høysensitive.
At jeg er hsp kan forklare hvorfor jeg alltid har følt meg annerledes, og at jeg ikke passer inn. Jeg legger merke til detaljer som ikke andre får med seg blant annet, også mellommenneskelig kommunikasjon og små nyanser.

Jeg har også ofte opplevd å gi alt i et vennskap, for så å oppdage at personen ikke er der for meg, når det blir min tur til å trenge noe tilbake. Slike mennesker sliter meg ut, og jeg har lært meg at jeg må kutte de ut fra mitt liv. Er det for mye å forlange å ha et gjensidig vennskap der man støtter hverandre og deler både gleder og sorger, og ikke vender ryggen til når man selv har det lett i livet og ikke ”trenger” den andre mer?

Jeg glemte visst å skrive at jeg bor i Østfold
Avatar

Du forlanger ikke for mye

jan 19 2017 - 19:13
Hei, jeg hadde lyst til å svare deg, selvom jeg ikke er hsp. Men jeg har da mitt å slite med likevel. Har PTSD og vært i gjennom fire år som har vært et rent helvete. Har vært "offer" for n psykopat som fullstendig ødela livet mitt, Jeg mistet alt, inkludert en rekke venner og familie.
Men jeg har ikke gitt opp, og er her fremdeles - i dag vet jeg at når du er på bunn - går det bare en vei - oppover - selvom den inneholder mange små nedturer på veien.
Ville bare si, at trenger du noen å prate med, så er jeg her, og jeg har en del tid til rådighet. Kanskje vi sammen kan hjelpe hverandre.

Opp til deg.
Klem
Avatar

Som om jeg skulle skrevet det selv:)

jan 19 2017 - 23:18
Hei:) Utifra det du skriver så har vi så mye til felles at det ville vært idiotisk av meg å ikke svare. Jeg har ikke vært her inne på flere måneder men fikk et innfall at jeg skulle kikke innom nå ikveld..og ditt var det første innlegget jeg så. Jeg er også en jente i slutten av 30-årene som har opplevd å ha gått glipp av så altfor mye de siste 10 årene av mitt liv grunnet sykdom og vanskelig livssituasjon. Jeg har ingen høyskoleutdanning men er interessert i alt mellom himmel og jord og lever etter et slags "lær litt av alt"-prinsipp :P Inni meg føler jeg meg på mange måter som den samme som da jeg var 23 men jeg har blitt en god del klokere...skulle ønske jeg visste det jeg vet idag den gang;) Jeg er uten tvil høysensitiv og har vært det hele mitt liv; jeg legger merke til lyder,lukter, farger/nyanser og detaljer etc. som de fleste rundt meg overser og inntrykkene bearbeider jeg ofte gjennom tegning,maling,skriving eller lignende. Musikk og naturopplevelser er nesten like nødvendig som luft og vann for meg da det hjelper meg å finne balanse i en verden full av detaljer. Jeg er også spesielt sensitiv overfor andre menneskers tonefall og kroppsspråk; blir utrolig lett glad i mennesker men er alltid litt på vakt da erfaringen min så langt har lært meg at det kan være en god ide. Støy fra alle slags motoriserte kjøretøy gjør meg fysisk dårlig og mentalt utslitt; det samme med folk som har veldig høy energi,snakker fort og/eller avbryter når andre snakker,.. det takler jeg utrolig dårlig. Som deg så har jeg også alltid følt meg annerledes og har aldri passet helt inn. Jeg er en meget hengiven og omsorgsfull venn men som deg opplever også jeg at denne døren ikke alltid svinger begge veier; og det er ganske tungt når man er en person som gir mye av seg selv til de man bryr seg om.... Jeg har lenge ønsket å komme i kontakt med andre som forstår hva det vil si å være høysensitiv og som i likhet med meg selv er en venn uansett hva som skjer. Dersom du ønsker å¨bli bedre kjent med meg hadde det vært utrolig spennende :)
Avatar

Som om jeg skulle skrevet det selv

jan 20 2017 - 15:23
Hei Maya8448
Har sendt deg en pm.

Krokus
Avatar

Du forlanger ikke for mye

jan 21 2017 - 11:49
Tusen takk for støtten tangoto66!
Jeg sendte også deg en pm. Vet ikke om du så den?
Avatar

Re: Jente i slutten av 30åra søker andre høysensitive, ærlige mennesker

jan 22 2017 - 00:05
Spennende. Det du skrev appellerer veldig til meg. Jeg har følt meg utafor hele livet og er ekstremt høyesensitiv (luktesansen min er omlagt slik som hos en hund bare som et eksempel) legger merke til de minste detaljer og forandringer, fanger opp ekstremt mye energi og stemningsforandringer og alt sånt. Det hadde vært veldig spennende å bli kjent med deg og andre som er interessert samme situasjon. Jeg kjenner meg så igjen i det du skriver fra vennskap. Jeg har ikke eneneste ordentlig venn, en som tolker vennskap slik som meg. Jeg gir så mye av meg selv er alltid 100% ærlig, det har jeg ofte fått høre fra andre også. Jeg tenker og grubler veldig mye men er en positiv person. Jeg svømmer helt klart mot strømmen og er opptatt av å tenkt selvstendig framfor å gjøre seg avhengig av alt andre tenker, mener eller gjør. Jeg vil være et selvstendig individ framfor "en av tusen". Jeg har mye "bagasje" med meg fra oppveksten men jeg lot meg ikke knekke fullstendig. Jeg reiste meg igjen og gikk min egen vei. Nå er jeg ganske sterk.
Avatar

Re: Jente i slutten av 30åra søker andre høysensitive, ærlige mennesker

jan 22 2017 - 00:06
Telefonen min er tom for strøm og jeg har ikke lader med meg. Avslutter her. Hadde vært koselig å høre fra deg.
Avatar

Re: Jente i slutten av 30åra søker andre høysensitive, ærlige mennesker

jan 23 2017 - 19:51
dytter denne oppover
Avatar

Hmmmmmmm

jan 26 2017 - 20:14
Ja vel,var HSP det het ja...Tror jeg kansje er det samme(har jeg fått høre),så vi er kansje to..Spesielt det med detaljer..Kunne tenkt meg å blitt kjent med en som deg.....skrives gjerne hvis du vil..?????
Avatar

Jente i slutten av 30åra søker andre høysensitive, ærlige mennesker

feb 9 2017 - 15:54
-
Avatar

Høysensitiv jente her

feb 17 2017 - 23:56
Bruker også gi alt i vennskap men ikke alltid fått det tilbake... jeg har inkludert andre men ikke fått det tilbake senere... Blir gjerne bedre kjent .
Avatar

hm....interessant

feb 19 2017 - 17:31
Hei!
Jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver....gutt født i 78.....skriv gjerne en PM hvis du vil bli kjent.
Avatar

Interessant - bra

feb 19 2017 - 22:40
Hei Teisen,
Har sendt deg en pm.
Avatar

Heisann! :)

mars 12 2017 - 17:56
Kjenner meg i alt du skriver! Jeg er helt ny her inne,men ta kontakt da! :)
P.S: Hvordan sender man en venneforespørsel?
Avatar

Hei alle sammen!

mars 17 2017 - 19:42
Hei alle sammen!

Jeg svarer alle som skriver til meg, men på personlig melding.

Og vær snill å skrive mer enn to setninger. Man kan ikke bli kjent med folk som ikke forteller noe om seg selv.

Søker gjerne folk som liker å skrive litt langt.
Avatar

Re: Jente i slutten av 30åra søker andre høysensitive, ærlige mennesker

juli 1 2017 - 21:15
---
Avatar

Hei

juli 1 2017 - 21:53
Vet ikke hvordan jeg sender en venneforespørsel. Men jeg er og høysensetiv og skulle gjerne blitt mer kjent med deg
Avatar

Søker også etter venner

juli 3 2017 - 12:55
Bor i Oppland, hvis noen bor i nærheten så ta gjerne kontakt :)
Avatar

morsom tankegang

juli 7 2017 - 23:48
Det der med ærlige mennesker, og å gi alt, og så videre. Det er ille når man må dorge rundt i de pyttpølene som innebærer at man engang må nevne ordene ærlige mennesker, gi alt, her er mine positive kvaliteter på cv'en (jeg er snill grei ærlig arbeidssom, dvs generelt et tomt menneske) sikter ikke til trådstarter, men dette er virkelig hvor cesspølene møtes.

Alle disse ikke-kvalitetene.

Håper du leter etter bedre folk enn at ikke-kvalitets--betegnelsene noengang blir inne i bildet. Når man bruker slike ord: "gir alt" "ærlige mennesker" og alle, hele, ramsen med de tomme CV-fyllende ordene "oppestående, arbeidssom, ærlig, glad i å kjemisk strekke på mine smilebånd", så betyr det jammen meg, trist nok, at man enten er i eller ikke finner noen annen, eller tilsikter en veldig lei og robotisk og synd at den eksisterer type boks.

Håper disse ordene brukes fordi man tror at det er det eneste som pågår her i verden, for det er leit å få noe på kroken, så og si, via dem.

Det er så jævlig med alle ikke-kvalitets ordene og betegnelsene.

Håper man er ute etter noe helt annet. De er ord man aldri burde nevne, og aldri burde utsettes for hvemenn som tilsvarer dem, i deres plastikkaktige uungåelige kontekster.

Er alt såpass jævlig? Har tingene blitt sånn.

Det er veldig ille, og jeg sikter absolutt ikke til trådstarter. Kan hende vedkommende bruker slike ord fordi de har gangtall, kilometerstand, og liksom en garanti for at folk bruker dem. Men jeg håper virkelig ikke man bokstavelig talt er ute etter mellomstasjonen som heter disse-ubegrepene i bokstavelig forstand. Oftest betyr enhver oppnevning av disse ikke-kvalitetene et robotisk helvete bortenfor de alle og alles grader.

Det er som en mental versjon av etterfallet av enhver atomkrig. Alle disse pågående tomme tingene.

Ikke trådstarters feil. Men jeg har selvfølgelig helt rett. Teorien min er at dette, oppnevningen av et og annet ikke-kvalitativt ord, antakelig er for at folk skal kjenne dem igjen? Håper de ikke tolker dem på ikke-verdi måtene, i så fall.

Ikke trådstarter jeg er ute etter. Bare skriver ting som de er.
Avatar

absolutt.

juli 8 2017 - 00:18
Jeg skjønner på diagnosen at sandpapirkostnadene ikke blir store, så jeg håper at dette gikk under den høysensitive radaren. Poenget var at du ender opp med overskuddet av alle som søker jobb på Narvesen, ved å bruke gir alt, ærlige mennesker, kurant å gå tur med.

Dette er bare en kastekonto, blandt snart sikkert ti kastekontoer, men, jeg syns på en måte du er den mest lovende på dette forumet, her, uten å gidde å bla til neste sider osv.

Tenker du sa et og annet fordi folk mer eller mindre har dumpet deg etter utgitt energi, fra din side, osv, og jeg ville vært din brevvenn, mailinglister, osv, jeg syns virkelig dette er lovende.

Det er noe shakesperiansk ved å bruke-ord-andre-bruker; men det negative med kvalitetsbetegnelsene er at de har blitt ikke--kvalitetsbetegnelser, iom at alle bruker dem. Man kan putte hvilken som helst straffbar handling i [bindeord] etter ærlig pustende altgivende og et cetera; det er liksom ingen grenser for hvor standardiserte alle de opprinnelige kvalitetsordene etter hvert kommer til å bli. Og jeg tror det punktet ble møtt for flere decennier siden.

Man får ettersleperne fra narvesen-køen. Dess værre.

Men jeg tok ditt poeng som at du utgitte energi og så dret de bare i deg. Det er vel kanskje vektordene der.

Man må finne på nye fraser for å unngå å havne i den altinnfattende bøtta. Jeg er redd for at de gamle kvalitetsbetegnelsene har blitt over og ut. Med mindre man driver en kiosk.
Avatar

Brev? Ettersjekk? Si det med bokstaver!

juli 8 2017 - 00:56
Hvis du tåler ompolariserte personer som er tre år yngre enn dem selv, så kan jeg kanskje være hva du vil. Ingenting slibrig, bare et etterspill. Motpolariserte, antar at du er hunnkjønn. Nå er det ikke det det handler om: Vi priser postsystemet.

Det er så kynisk med disse møtestedene, så man kan like greit grave sin hele grav i en sesjon. Det er liksom summen av dette, det blir jo akkurat som de kvalitetsordene. Det er utrolig håpløst å vasse mellom dette, så jeg håper dette går bra.

Virkelig summen av det norske kontaktimperiet.

Tenker vi bare sier at dette er og var en kastekonto; så får dere andre videreutfylle dette ensresulterende vesenet som heter steder som dette her.

Det er så jævlig, og det er visst kremen av norsk kontaktførsel. Jeg åpner aldri denne tråden igjen; så gjør hva dere vil; tolk som ting skal tolkes.

Er så skitfint at standardene er såpass på skinner håpløse.

Si det med en avslutning på alt mitt her i denne tråden!

Antar at jeg prater for over 100% her inne; eller på alle samlede fora-forum. Frustrerende hvor dårlig disse møtestedene """fungerer.""

Si det med en siste setning! _Ord!_
Avatar

Tull og rim ikke den karen

juli 8 2017 - 01:12
Og der er hvor du skaffer et 29kr telia kor (man spør etter "telia kontant startpakke" på vårt omnenvte narvesen filial'ae)t, sender mobilnr, [[[[knekker kortet etter-hvert-som det er inaktuelt.[[[[

Si det med endemeldinger.

Du må pm'e burner-nummeret for at jeg kan bruke det.

Man tar hintet når man kommer til det innbrendte personsvaret. Vil man ha samtaler så svarer man.

Slipper man å gi ut sitt faste telefonnummer.

Si det med ende på setningene.
Avatar

les for å forstå forumet!

juli 8 2017 - 01:13
Dette er hvordan alle kontaktforum fungerer her i landet. Si det med opgitthet.
Avatar

onna de new a'count

juli 8 2017 - 12:04
Ikke gidd å send meldinger til innadeforum; det er ikke en jævel som vet passordet; med mindre disse si det uten https folkene har dem på lager i klartekst. Se på hele opplegget og gjett selv. Spør med andre ord stasimedord om hva min login er/var. Jeg gidder knapt memorere denne nyligste kontoen. Kan hende jeg etterhvert må spørre dem selv. Spør dem med ord som for en gangs skyld ikke dumper på letteste måte ned i etterretningsvesenet. For en operasjon denne siden er. Inngivende?

Lei for alle slibrighetene; jeg håpet at de skulle være en kontrast til hva vil alle vil ha. Leit om det er noen leprekant klient, her, som tar ille over mine tastaturiske utfordringer.

Hvorfor skal jeg gidde å oppfølge disse narvesen aktige trådene? Og da snakker jeg om alle. Jeg kunne godt tenkt meg å oppvartet krokus78 på helt ønskbare forhold; da er vel det sagt? Om man så er kullsvidd så ville jeg vært der for vedkommende. Tenker disse tingene er sagt nå.

Dette er en evig sirkel. Beklager for at jeg ødela din personlige tråd. Det er ikke det jeg mente å gjøre. Men på side en i forumet virker du mest lovende.

Hiv deg på onkel yngres (3 år) digresjoner. Bror teresa av å godta alle individuelle konfigurasjoner. Sandpapir, kullbrent, ingen problemer. Sier vel mer om meg enn deg; ihvf i tale; men dette er primært en para-parodi av hvordan disse tingene i praksis fungerer.

Si det med interresse. Si det med å trykke publiser!

Ikke lett her i kontaktimperiet.
Avatar

Også høysensitiv

juli 10 2017 - 20:00
Jeg er også høysensitiv, og ikke minst mann, noe jeg føler er veldig sjelden, da jeg bare har møtt damer som er det til nå. Så om det er noen som ønsker kontakt så send meg gjerne en melding og/eller venneforespørsel. Etter å ha sperret av for den delen en del år nå så merker jeg at den starter å komme sterkt tilbake nå, og spesielt i dag. Er det flere som har sperret den av og har erfaringer rundt det? Jeg tror ikke det er så bra å gjøre det da jeg har gått fra den ene sykdommen til den andre etter at jeg startet med det, så nå prøver jeg å åpne meg opp for det for å se hva slags effekt det har på helsen. Måtte bare skru det av for det ble for intenst, føler jeg nå er mer klar for det intense om det skulle komme tilbake. Noen som har noen intense opplevelser så er jeg veldig interessert i å høre om dem, også interessert i å høre hva som er ekstra sensitivt hos dere, for å se om vi har noen like :)
Avatar

Re: Jente i slutten av 30åra søker andre høysensitive, ærlige mennesker

juli 23 2017 - 19:44
Hei!
Jeg er 27 år gammel og er også HSP. Men jeg har ADHD, så ikke godt å vite om jeg er HSP pga det eller utenom..
Jeg bor i Skien, da.. Telemark. Så ville vært nett-vennskap..
Jeg er alltid alene. Samboeren er mye opptatt og sønnen min er bare 2,5 år, og jeg har opplevd det samme som deg når det gjelder vennskap. Det er vondt.
Jeg har mye å gi, men ikke alltid det funker da jeg tydeligvis ikke følger vanlige "danse-rundt-grøten-normer"...
Hva er dine interesser? :)
Avatar

Ser meldingen er gammel, men...

aug 7 2017 - 00:38
Jeg kaster meg på her jeg allikevel. Ikke for annet enn at jeg kjente meg veldig igjen i OPs første post. Nå har jeg ikke brukt så mye tid på å sette meg inn i dette med høysensitivitet, men min kjære søster har nevnt det flere ganger fordi hun mener jeg er slik.

Nå har jeg også brukt et tiår omtrent på å bygge ned de fleste sosiale forbindelser, men etter jeg flyttet langt unna der jeg kommer fra har denne ensomheten som tidligere var mer som mitt lille fristed i verden, blitt litt ubehagelig. Passert førti. Er litt for kreativ, liker foto, teknologi og design, og sitter altså et sted i Oppland hvor jeg ikke kjenner noen. Eller. Det er vel riktigere å si at ingen kjenner meg da...

Er mann og har kjæreste. Mer på utkikk etter noen å snakke litt med innimellom enn noen å treffe, men et treff i ny og ne kunne vært hyggelig det også.

Du får tilgi meg Krokus hvis jeg skriver på feil sted. Er helt ny her og i ferd med å orientere meg :)
Avatar

Hei:)

aug 15 2017 - 05:12
Dette kjenner jeg meg veldig godt igjen i,alltid følt meg utenfor og som en outsider,samme hvilke miljøer jeg har frekventert.Og det har jaggu blitt mange gjennom årenes løp.Har lest mye om HSP på nett de senere år og er 100% sikker på at et er ett karaktertrekk som ligger godt forplantet i min sjel.Ser ikke på det som ett nederlag,men akk så slitsomt.

Man lærer heldigvis å passe på seg selv og unngå mennesker og situasjoner som tapper deg helt ned,ihvertfall gjelder dette meg.Til dags dato sitter jeg igjen med 1 venn.Har rett og slett kuttet ut 3 av mine nærmeste i løpet av det siste året.Tungt,men følte det var nødvendig.

Har alltid gitt mye av meg selv og følte etterhvert at man ble tatt for gitt og ikke minst utnyttet.Kunne jeg ikke stille opp på F.eks min forhenværende venns byggeprosjekt så fikk jeg dårlig samvittighet,enda jeg har noen 1000 timer med dugnad bak meg.Men det har ikke med HSP å gjøre ( tror jeg ). Tror heller at det er min psykiske sykdom som gjør dette.Er forresten ufør.Følte også at det ble litt mange unnskyldninger og bortforklaringer når man en sjelden gang spurte om noe tilbake.En dag var grensen nådd der også.Er jo ikke totalt idiot.Bare litt dumsnill.

Har heldigvis nok av interesser.Ikke minst er jeg glad i alt som har med skog og natur å gjøre.Bøker er også en viktig kilde i mitt liv.

Dette var litt om meg.Bor i Østfold og er født i 1969.Er heldigvis ungdommelig av meg.Og liker å tenke på de litt dypere ting i livet.Ikke overfladisk pjatt.

Må legge til at jeg kommer til å flytte oppover til roligere strøk etterhvert. Planen er neste år engang,men ikke bestemt hvor.Men det blir ett nytt spennende kapittel.

Hvis noen ærlige og oppriktige mennesker vil legge meg til så svarer jeg alle,er forresten hannkjønn.
Avatar

Re: Jente i slutten av 30åra søker andre høysensitive, ærlige mennesker

okt 21 2017 - 20:37
---
Til forsiden