Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jakten på kjærligheten?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jakten på kjærligheten?

nov 4 2018 - 19:21
Hei, ny bruker her :)

En tanke som slo meg når jeg så gjennom de ulike kategoriene man kan poste her inne: Det finnes tema for de fleste områder i livet her inne, og det er til og med et eget emne for å søke etter venner.

Vennskap med likesinnende hvor man kan gi og få er utrolig viktig.

Det er også ekstremt ødeleggende å leve alene, uten kjærlighet over lang tid, hvis man er av typen som ønsker og lengter etter en livspartner men som sliter med tradisjonell dating pga av ulike utfordringer.

Det er jo godt mulig det er en grunn til at de som driver sidetmedord ikke har opprettet en "finn kjæreste/date" tråd her inne.

Men jeg vet at for min del, hadde det gjort meg mer komfortabel å møte en person som potensiellt har større evne til å forstå hvordan det er å leve med sterk angst, og som ikke lar seg skremme av det.

Vet at et trekk mange med angst deler, er av vi er redd for å si noe som sårer andre. Kanskje spillereglene hadde vært klarere når en går på date via en side som denne, og det vil være lettere å være ærlig om kjemien stemmer eller ikke.

Hvis det er en ting som stresser meg med dating, så er det "sosiale spillet" i ettertid. Hvor lenge skal man vente, skal man være kostbar, for ivrig, alt det der.

Mennesker som lever med en angst lidelse, er også ofte mer empatiske og bedre til å lese andre enn folk flest.
Empati er utrolig viktig i et forhold og et godt grunnlag for å skape samhold. Tror mange likesinnede her inne kunne vært, som meg, ute etter noe seriøst. Et godt forhold bygget på gjensidig respekt og god kommunikasjon?

Istedet for å date 10 stykker samtidig, og alltid tenke at det er noen bedre rundt neste sving (slik mange "friske" gjør på sjekkeapene.

Jeg kan vel ikke bare være det eneste mennesket her inne som drømmer om å få seg en kjæreste igjen, men vegrer seg for å delta i "kjøttmarkedet" som er tinder og sukker :)

Vet og at mange høysensitive er kreative mennesker glad i kunst og kultur. Tror mange her deler interesser som gjør at de kunne vært en god match.

Uansett, dette var mine tanker her på en søndags kveld.

Hadde vært kjekt å høre hva andre her tenker rundt temaet?
Avatar

Hei

nov 12 2018 - 23:39
Så fin og lang melding. Er ikke ute etter et forhold for tiden, har nok med meg selv, men er opptatt av fortrolighet og kunst. Ta gjerne kontakt.
Avatar

Hi

nov 13 2018 - 01:29
Jeg klarer ikke å finne ut hvilken kjønn du tilhører
Avatar

Hei.

des 16 2018 - 00:50
Jeg savner også en mulighet til å møte andre igjennom et nettsted med andre som strever med noe, for jeg tør heller ikke prøve meg på tinder eller sukker eller den type ting.

Jeg kunne også ønske at si det med ord hadde en sånn type tjeneste. Menneskene her inne er kanskje dem som har har størst behov for noen å være glad i, egentlig, fordi dem ikke har noen. Jeg synes derfor også at en nettside som dette kunne støttet mennesker som oss til å oppleve kjærlighet, istedet for å kanskje ha holdningen om at "man må få skikk på seg sjøl, før man er klar til å finne en kjæreste". Ikke vet jeg, men hvorfor skulle noen bestemme det? Det hadde vært fint å hatt et svar på.

Jeg synes det er fint at flere her inne tør å legge ut kjæresteannonse jeg, fordi dem antagelig ikke tør å gjøre det andre steder.


Avatar

Hei.

des 18 2018 - 09:19
Jeg er helt enig. Kjøttmarkedet er et råkjør og de eneste alternative datingstedene er de rent fysiske (for overvektige),religiøse, eller handikappede,eller akademikerne. Det finnes ikke noe alternativ for nevroutypiske,fattige eller de uten jobb. Det er vel ikke så mye penger å tjene på oss før datingselskapene selvom det er mye god folkehelse i kjærlighet. Mulig at det finnes flere datingmuligheter i USA,men det er litt langt å dra. Samfunnet er langt ifra perfekt,det er gameldags og konservativt. Mental helse er ikke akurat pionerer om å tenke nytt.. Virker som det er flere som søker partnere og kjærlighet enn før. (Jeg har vært medlem her inne i mange år),
Avatar

Re: Jakten på kjærligheten?

des 18 2018 - 14:08
Hehe, likte det du sa der... "mental helse er ikke akkurat pionerer om å tenke nytt.."

Har selv tatt kontakt med mental helse og spurt om de kunne utvikle forumet litt mer. Som. F. Eks la folk kunne lage en egen brukerprofil der de kunne skrive litt om seg selv, feks. Litt sånn som på aktivitetsvenner. Hadde vært fint, og også gjort at folk kanskje kunne føle seg tryggere på hvem andre her inne som skriver egentlig er, og hva slags interesser de har.

Jeg har også vært medlem inne på forumet her i mange år, men er aldri noen som helst utvikling.. Lite treff, (vet det er noe, men lite) og lite nytt. Skuffende og kjipt at det er sånn.

Avatar

Re: Jakten på kjærligheten?

des 18 2018 - 23:45
Hei :)
Jeg er veldig ening med deg. Savner noe sånt der vi som sliter litt kunne fått kontakt med noen. Like barn leker best heter det og tror det hadde vært lettere funnet sammen. Om en skulle treffe noen "vanlige" folk så må en jo før eller siden fortelle at en sliter med ting i hverdagen. Innbiller meg at de fleste ville forsvunnet ganske fort hehe. Har 2-3 som jeg kan prate med da men ikke om alt liksom. Tror ikke de skjønner det vi sliter med.
Savner veldig noen å ha rundt meg ofte da men ser mørkt ut. Er vel snart 20 år siden jeg hadde noen jeg kunne kalle kjæreste da. Blir jo ikke mindre depp av å se at det ordner seg for "alle" andre. Blir det slutt finner de straks en ny men en annen føler en ikke har noen sjanse.
Har jo skrevet med folk her inne men selv om de ikke bor langt unna dør det bare ut. Blir lei å sende flere meldinger uten å få svar fra dem..
Skulle det være noen om har lyst å skrive er jo det lov :) Helst i nærheten da dvs Tr lag.
Avatar

Re: Jakten på kjærligheten?

jan 11 2019 - 21:33
Hei folkens, jeg som startet denne tråden opprinnelig, ble litt demotivert av å se at ingen svarte på den og glemte å sjekke innom igjen.

Tolket den øredøvende stillheten som at dette ikke var noe man snakket om/oppfordret til her inne.
Ser det er flere som har skrevet gode innlegg her i løpet av de siste 2 mnd og at jeg ikke er helt alene om slike tanker, det er godt å høre.

Jeg har ikke vært så mye innom her, og det er jo mulig at vennetråden inneholder en del innlegg hvor man skal lese mellom linjene for at det søkes mer enn en venn.

Jeg tenker at hvis vi ikke kan være brutalt ærlige når vi er anonyme på nettet, hva er da vitsen?

I løpet av årene har jeg innsett at jeg har en ektrem sosial fobi som gjør alle møter med nye mennesker utfordrende.
Jeg har fortsatt et nettverk og venner som jeg holder på en arms lengde avstand, det vil si at jeg har så mange venner som jeg orker å gjøre sosiale ting med.

Orker ikke alt stresset med å drive å møte en fremmed person, for kanskje å bli venn med de.
Hva er galt med å si, jeg er ute etter et seriøst, romantisk forhold og at det er no pressure.
Hvis det ikke er kjemi, så var det helt greit og du ønsker den andre lykke til videre.

Hva kan være de negative sidene med å gå på date med noen fra sidetmedord?

Må jo være ærlig å si at det er nok en forhøyet risiko for å ende opp med en date med en person som
er så alvorlig psykisk syk eller har en manipulerende personlighet at det kan bli en belastning å møte vedkommende.
Men disse individene kan man like gjerne komme borti via vanlig dating metoder, selv om det er en lavere sannsynlighet for det.

En annen negativ mulighet er jo 2 suicidale mennesker som klarer å dra hverandre lenger ned og i verste fall ender med en selvmordspakt.

Jeg velger å tro at de fleste her inne er gode mennesker med empati og et ønske om å ha en spesiell person i livet sitt.
Mennesker som sliter men som trenger en partner som viser kjærlighet ovenfor dem og som de kan gi av sin kjærlighet til i retur.

Håper diskusjonen ikke er over her inne :)


Avatar

Re: Jakten på kjærligheten?

jan 12 2019 - 14:25
Helt enig i at det skulle vært et nettsted hvor vi som sliter med diverse psykiske lidelser eller generelt bare sliter i hverdagen kunne møtt andre likesinnede og møtt en faktisk kan ha forståelse for noe av det vi sliter med.

Jeg har vært i flere forhold hvor jeg i starten har holdt min psyke for meg selv i starten, jeg vil ikke være alene men etter en stund ender jeg alltid opp med å bli det da de ikke har forståelse eller ikke orker å være med en som er psykisk syk.

Skulle ønske jeg var like flink på koding som min far, da skulle jeg laget et nettsted for oss :)
Avatar

LivingThroughArt: Flott tankesett

jan 18 2019 - 18:03
Hei jente på 33,5 her å jeg likte mye v dine tanker å syn på ting her.
Jeg har litt erfaring med å møte folk fra nett enten fra dating eller bare chat sider og etter alle år frem å tilbake er jeg fortsatt singel den dag i dag .
For et år siden nå fikk jeg en psykisk smell - begynnte med et angstanfall på verst tenklige tidspungt og derifra orket jeg ikke omgåes noen på nesten over 1 mnd - men trur jeg hatet meg selv iallfall 4-5 mnd føre jeg ble noe som helst bedre .
Jeg fikk jeg selv en kraftig a-ha opplevelse her ved at jeg begynnte å prate med folk her som har opplevd noe lignende som meg å vet hva det vil si å føle seg liten å lite betydningsfull ovenfor andre som ikke har opplevd det å få en psykisk knekk 1 eller flere ganger iløpet av livet - som person sjæl er jeg nok ganske så introvert å hater å åpne en samtale , men greier jeg å bli varm i trøya å praten går automatisk som om man sku kjent hverandre hele livet så er det ikke noe problem .
Her å nå er jeg først å fremt ute etter nye bekjentskap men , er å åpen for at alt kan skje det nye året - en ting har jeg uansett bestemt meg for - jeg vil ha det mye bedre med meg sjæl enn det jeg hadde det i både 2017 & 18 . :)
Avatar

LivingThroughArt: Flott tankesett

jan 18 2019 - 18:03
Hei jente på 33,5 her å jeg likte mye v dine tanker å syn på ting her.
Jeg har litt erfaring med å møte folk fra nett enten fra dating eller bare chat sider og etter alle år frem å tilbake er jeg fortsatt singel den dag i dag .
For et år siden nå fikk jeg en psykisk smell - begynnte med et angstanfall på verst tenklige tidspungt og derifra orket jeg ikke omgåes noen på nesten over 1 mnd - men trur jeg hatet meg selv iallfall 4-5 mnd føre jeg ble noe som helst bedre .
Jeg fikk jeg selv en kraftig a-ha opplevelse her ved at jeg begynnte å prate med folk her som har opplevd noe lignende som meg å vet hva det vil si å føle seg liten å lite betydningsfull ovenfor andre som ikke har opplevd det å få en psykisk knekk 1 eller flere ganger iløpet av livet - som person sjæl er jeg nok ganske så introvert å hater å åpne en samtale , men greier jeg å bli varm i trøya å praten går automatisk som om man sku kjent hverandre hele livet så er det ikke noe problem .
Her å nå er jeg først å fremt ute etter nye bekjentskap men , er å åpen for at alt kan skje det nye året - en ting har jeg uansett bestemt meg for - jeg vil ha det mye bedre med meg sjæl enn det jeg hadde det i både 2017 & 18 . :)
Avatar

Re: Jakten på kjærligheten?

jan 19 2019 - 12:31
Hei.
Mann på 34 her fra Bergen.

Jeg har vært singel siden jeg har vært 19, og har de siste 5 årene hatt profiler på ymse datingsider og apper i håp om å møte noen jeg først og fremst kan prate med i håp om at det kan utvikle seg til noe mer. Første terskelen er å klare å sende meldinger, deretter møtes. ethvert kom jeg over den terskelen, men aldri noe mer.

Jeg tror dette kunne vært lettere om man hadde visst at den man møter også sliter psykisk forutsatt at man er på en plass hvor man kan prate om problemene sine intellektuelt uten å dra hverandre inn i svarte mønstre og håpløshet.

Det er fristende og og skrive på profilens sin at jeg sliter med sosial angst og unnvikenede personlihetsforrstyrrelse, i håp om å møte noen som har tålmodighet og forståelse men jeg har ikke turt å gjøre det på en "vanlig" datingside, og kommer sansynligvis heller ikke til å gjøre det.

Jeg kunne gjerne møtt noen herifra, jeg har det ganske bra med meg selv nå og er på en bra plass i livet stressmessig rent bortsett fra dette kjærestegreiene, og kunne sikkert hjulpet noen som sliter med det samme som meg også, men etter å ha lest på forumet her med jevne mellomrom siste året så ser jeg jo at det heller ikke er er et optimalt fora for kontaktanonser.

Så ja, en datingside for introverte hadde vært bra, spørsmålet er jo bare om noen hadde turt å bryte isen....

Avatar

Re: Jakten på kjærligheten?

jan 19 2019 - 13:57
Lettere å bryte igjennom isen på nett enn ute i virkeligheten ihvertfall ;)
Til forsiden