Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hei, og god dag! (litt om meg og en søken etter en venn)

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hei, og god dag! (litt om meg og en søken etter en venn)

jan 19 2019 - 22:58
Hei! Jeg er en 24 år gammel gutt fra Drammen, som i yngre alder ble diagnotisert med Aspergers syndrom, og jeg anses å ha mild autisme. Jeg klarer å kommunisere med andre helt fint, og jeg har folk som støtter meg, og god familie, samt noen venner. Men mange av de vennene er godt voksne personer. Og jeg har en-to nettvenner som jeg har kjent i noen år, på rundt min alder.

Men jeg savner kanskje det å ha en eller to venner å dele noe med, spesielt mine interesser. Jeg er en gutt med sterk interesse i historie (spesielt militær og politisk), samt et sterkt samfunnsengasjement, på den måten at jeg elsker å høre om politiske utfall, resultater etc. Ellers liker jeg filmer og videospill (jeg lener mest mot action rpgs som Mass Effect etc., men kan like plattform-spill som Crash Bandicoot også). Når det gjelder filmer, så liker jeg mye fantasy og sånt, men jeg har en viss sans for Marvel Cinematic Universe-filmene. Ellers liker jeg enkelte komedieserier som Friends for eksempel.

For mange år siden var jeg veldig anonym, og jeg er fortsatt svært anonym, men ikke like mye som jeg var den gangen. Det er et ønske fra min side å kunne finne venner som én kan stole på, men jeg har lang erfaring med mye på nett, og selv om jeg ikke selv har vært utsatt for ubehagelige hendelser, så har jeg hørt og opplevd at andre har det. Jeg har en nulltoleranse for ting som bestikkelse og trusler, og har ingenting til overs for folk som diskriminerer eller tyr til slike metoder. Jeg kan være ganske streng der.

I ung alder slet jeg med depresjon, men det har siden gått mer over igjen, ettersom at jeg har funnet mer trygghet inni meg selv. Men jeg har et sterkt ønske om å hjelpe andre, og å hjelpe dem med å finne trygghet inni seg, for jeg har hatt mye vanskelige erfaringer i mitt liv, og jeg har ofte måttet trosse veldig mange odds, grunet sosial angst. Jeg kan være veldig blyg, men har ved god hjelp og støtte, men også takket være personlige ressurser, klart mye som jeg for mange år siden aldri trodde jeg skulle klare. Og det å hjelpe andre ville betydd mye for meg.

For de som ønsker å bli kjent med meg, så kan vi begynne her på denne nettsiden, og du kan godt være anonym, men hvis noen ønsker å bli enda mer kjent med meg, så kan de sende meg en melding på Face, men jeg må nesten se at du er en seriøs person først, for jeg godtar ikke hva som helst. Hvis jeg har tillit og føler at det går bra, så kan jeg på privat melding sende en link til profilen min, men kun da. Altså: Jeg er åpen for alle som ønsker støtte og kontakt, men jeg har selvfølgelig private sikkerhetsregler.

Jeg håper på å en dag kunne møte noen i virkeligheten også, men da må jeg først få tilstrekkelig med tillit til en person, for at jeg skal stole på at det går bra. Jeg kan være ganske blyg, men jeg er veldig opptatt av ærlighet, godhet og hjertevarme, og jeg ser veldig fort hvis noen ikke er ærlig, og jeg har som sagt nulltoleranse for trusler. Det funker ikke på meg. For øyeblikket så holder jeg på med en gruppe på Face kalt for Litteratur, Historie og Kultur, for spesielt de to førstnevnte, og veldig spesielt: Historie, er jeg veldig glad i, selv om det er mest moderne historie (det vil si ca. 1700-tallet frem til i dag).

Jeg er IKKE ute etter noe forhold eller noe sånt, per i dag. For meg er vennskap det viktigste, og jeg er ikke komfortabel med tanken på selve "akten", hvis én skjønner. Jeg har ønske om å bli sammen med noen en dag, men det vil ta mye tillit og et dypt vennskap.

Mine ambisjoner og tanker er å hjelpe andre, samt skape mye godhet og hjertevarme, og i den relasjon akter jeg å bygge opp en del, og jeg vil gjerne dele mye tanker og gleder med andre. Jeg er en person som planlegger å ta voksenopplæring, grunnet manglende karakterer fra videregående, og dårlige fra ungdomsskolen (grunnet mye sosiale problemer og psykiske vansker på ungdomsskolen). Årsaken til videregående er at jeg gikk i en spesial-klasse som ikke deler ut karakterer, men det var noen veldig verdifulle år for meg av den grunn, men det er lenge siden nå.

Hvis du er som meg, litt særinteressert, og kanskje ikke har så mange du er kjent med, så kan jeg være en person som er kanskje interessant å snakke med for noen, og tross min unge alder, så har jeg opplevd en god del forskjellig i mitt liv. Jeg skulle gjerne møtt en på rundt min egen alder en dag, som kunne blitt en god venn. Jeg respekterer det hvis noen kun vil være anonyme, og det forstår jeg veldig godt, for jeg respekterer den trygghetsfølelsen det gir. Jeg har holdt på med enkelte prosjekter på nettet i de siste årene, et annet sted, men til syvende og sist, tross at jeg har sett en del "mørke" sider hos mennesker, er jeg en god person som virkelig ønsker at alle skal kunne ha det bra med seg selv, så lenge det er mulig. Selv om jeg klarer meg, så vil jeg gjerne ta det neste steget, og forsøke, og jeg synes det virker som om det er mye godhet og hjertevarme her, men jeg har opplevd en del rart før, så jeg venter med å gjøre noen endelig konklusjon, dog jeg håper kanskje på at noen en dag kan dele mine tanker og interesser.

-Med riktig vennlig hilsen: Vetle
Avatar

Re: Hei, og god dag! (litt om meg og en søken etter en venn)

jan 24 2019 - 21:52
Hei, Vetle! Jeg er på søken etter venner i Buskerud. Selv bor jeg i Øvre-Eiker. Jeg har ikke spesielt interesse for historie, men jeg har akkurat startet på voksenopplæring for å ta opp det faget, så det hadde vært midt i blinken å prate med noen som kan emnet fordi jeg er helt blank, haha. Synes det meste er vanskelig å forstå. Jeg har akkurat laget meg bruker her, og er skeptisk på det å bli kjent med folk over nett, da det ikke er vennskap som har utviklet seg og vart dessverre. Men hvis du vil skrive med meg som en start, så gjerne det! :-)
Avatar

Re: Hei, og god dag! (litt om meg og en søken etter en venn)

jan 24 2019 - 22:01
Jeg kan skrive til deg, og jeg forstår det at du er skeptisk til det med nettvennskap, siden som du sier: Det er ofte det ikke varer. Selv har jeg vært heldig nok til å ha et eller to varige nettvennskap, men det kommer av felles interesser. Men jeg kan sikkert kanskje hjelpe deg litt, så sender gjerne en melding. Det er bare hyggelig.

-Med vennlig hilsen: Vetle
Avatar

Ville bare si...

jan 27 2019 - 22:39
Ut fra det jeg leser i innlegget ditt, får jeg inntrykk av at du er et svært godt menneske og
jeg skulle nok i grunn ønske at det var mange flere som var slik og ikke minst er du utrolig
flink å uttrykke deg - du gir meg et bilde av et veldig ordentlig og ærlig menneske (viktigste
for meg når jeg ser etter venner). De få gangene jeg kommer forbi innlegg, slik som ditt, hvor
jeg virkelig kunne tenke meg bli bedre kjent, så er den fysiske avstanden ganske stor.

Hvis du likevel kunne tenke deg å brevveksle, så kan jeg legge deg til, men jeg kan ikke love
at jeg er innom forumet daglig og at jeg svarer i løpet av svært kort tid (det er det noen som
forventer), men det har jeg ikke kapasitet til. Jeg sørger derimot for å logge inn relativt jevnlig.

Vennlig hilsen jente 26, som også kun søker venner.

Avatar

Morsomt...

feb 2 2019 - 10:23
Litt morsomt at du også heter Vetle og er født i 94, hehe og vi begge er her inne av så og si samne grunn
Avatar

Re: Hei, og god dag! (litt om meg og en søken etter en venn)

feb 4 2019 - 22:14
Til February: Vi kan godt skrive til hverandre på melding her, og takk for de fine ordene! :) Ja, jeg er ærlig og oppriktig, og jeg er heller ikke selv innom her hele tiden. Jeg har vært avlogget i en ukes tid nå, så jeg heller kan ikke gi svar kjempekjapt, og jeg forstår at det kan være vanskelig å finne venner som er troverdige. Men jeg skal sende deg en venneforespørsel, i det minste. :)

-Vetle

til Vetkar123: Ja, det er litt morsomt. Enig i det. :) Sender deg en venneforespørsel også.

-Vetle
Avatar

Re: Hei, og god dag! (litt om meg og en søken etter en venn)

feb 12 2019 - 19:47
Hvis noen ønsker å bare sende meldinger, men ikke ønsker å utvikle noe dypere vennskap, så er det greit det også. :)

Kan være lurt dog å se innom innboksen sin, hvis én ønsker god oppfølging av samtaler.

-Vetle
Til forsiden