Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Aseksuell

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Aseksuell

jan 13 2019 - 21:21
Er det flere som er asekuelle her inne?
Avatar

Asekuell

jan 13 2019 - 22:36
Vet ikke helt hva jeg skal kalle meg. Har ikke ønske om å ha sex
med en annen person selv om jeg liker personen.
Avatar

Re: Aseksuell

jan 15 2019 - 22:21
Vet egentlig ikke helt hva jeg ønsker å oppnå med å skrive dette, men føler meg litt alene akkurat nå... Ønsker egentlig å være i et forhold, og litt sårt å se at andre finner noen og etablerer seg, men syntes det er vanskelig å finne noen. Både fordi de (fra min erfaring) ønsker at sex skal være en del av forholdet, og dette er en dealbreaker for dem. Jeg ønsker ikke dette derimot og det selv om, som S0sialAngst nevner, at jeg virkelig er glad i den andre personen. Jeg er glad i noe fysisk kontakt, men det jeg syntes er nok blir ofte sett på som 'vennskapelig'. I tillegg er jeg ganske stille og er glad i litt alene tid (både online og i virkeligheten) noe som ikke hjelper når en skal prøve å bli kjent med nye folk
Avatar

Re: Aseksuell

jan 15 2019 - 22:56
Jeg er ikke aseksuell, men sex er noe av det siste jeg tenker på pga en konstant smerte som har vart flere år nå, så jeg kan relatere til sårheten over å ikke være førstevalget til de som ser etter en seksuelt aktiv partner. Etter noen skuffende forsøk har jeg gitt opp å prøve å finne noen på ulike apper og datingsider. Den tilhørende depresjonen min gjør også at det ofte er en kamp å bare komme seg gjennom dagen, i tillegg til at det er umulig å holde noen fast døgnrytme og at jeg har stort behov for alenetid, så jeg kan virkelig ikke se for meg at det finnes noen som er interessert i å forholde seg til noe så uforutsigbart. Jeg ser egentlig frem til våren og sommeren (sett at ikke det blir helvete på jord igjen i form av nok en evig hetebølge), men jeg gruer meg også, for det kommer til å bli så vondt å nok en gang måtte stå på sidelinja og observere all sommerflørten og romantikken som går sin glade gang.
Avatar

Re: Aseksuell

jan 16 2019 - 04:48
Ja, som ovenfor er jeg neppe aseksuell heller, men med min Asperger så blir berørings sansene mine for belastet bare av klemmer og uforutsigbar berøring. Så jeg står nok ikke på første hylle som partner jeg heller. Pluss jeg liker også min alene tid hvor jeg faktisk kan slappe helt av, mens folk flest ser ut til å skulle være opp i tryne på hverandre nesten hele tiden.
Skal ikke si jeg ikke har prøvd å finne folk, men de skal alltids våre sånne super sosiale/trenings narkomaner og fjell klatrere helle gjengen på disse dating sidene :P

Men i det minste takke være internett og steder som dette, så veit man at man ikke er alene om å være A3, A5 eller alt annet enn A4 :D
Avatar

Ja, men ikke jeg.

jan 16 2019 - 21:43
Er ikke Asexuel selv. Men skjønner godt utfordringene til dere som er det. Personlig så er sexlivet en av de siste prioriteringene i ett forhold. om min partner aksepterer om jeg tar en ronk i ny og ne så er det nok (bare for å få det ut av systemet). Personlig kontakt er viktig for meg, men det å ha sex er ikke så nøye, Om det gir mening. Viktigste er kjemi og at man er tiltrukket av hverandre, sånn jeg ser det da. men kjenner de som mener at sex er viktigste som er. spesielt mannfolk. Mange kvinner som mener det også, men ikke inrømmer det så lett.. så ser vanskelighetene deres.

Så ja.. Stå på. håper dere finner noen dere liker på alle mulige måter som enten også er asexuelle eller skjønner og aksepterer det. :)
Avatar

Re: Aseksuell

jan 17 2019 - 20:16
Takk for svar og respons på mine innlegg
Avatar

Re: Aseksuell

jan 17 2019 - 20:23
Vet ikke hvorfor, men mye av svaret og det ene innlegget ble slettet ved publisering.
Uansett...

Takk for svar på mine innlegg :) Er godt å få luftet tankene og det en sliter med av og til, og å få bekreftelse på at en ikke er alene med slike og liknende utfordringer.

Jeg har forøvrig også Aspergers, og har lurt på om det er grunnen til at jeg kan være aseksuell. Men vet ikke. Er ok med fysisk kontakt og berøring, men kun de jeg har bestemt meg for at det er greit med, dette vil gjelde de fleste venner og eventuell partner :)
Avatar

Re: Aseksuell

jan 18 2019 - 00:07
Skal ikke betrakte meg selv som aseksuell, men jeg sliter generelt med tanken om seksuell kontakt med tanke på dårlig selvtillit, og det å være redd får å være utilstrekkelig på det punktet, da jeg i mine yngre dager opplevde svik fra flere jenter.

Nå har jeg rukket å bli en del eldre siden den gang, så tanken om å finne seg ei, har gradvis forsvunnet med årene og jeg har mer eller mindre innsett at mitt liv vil forbli som en singel mann, og det gjør meg i grunn ingen ting. Mindre muligheter for drama og uforutsette hendelser, som potensielt kan dra en person ned i det sorte hullet.

Jeg trekker litt på smilebåndet når jeg får høre at det finnes flere fisker der ute av bekjente, hvor jeg med min dårlig/tørre humor har replisert med: Ja, jeg har en allerede i bolle som holder meg med selskap :)


Avatar

Re: Aseksuell

jan 18 2019 - 07:22
At Asperger kan være en faktor er fult mulig. Av egen erfaring så veit jeg at det gjør meg litt følelsemessing litt flat.
Det vil si at jeg ikke reagerer like lett eller klarer å få utspill på en del følelser, si sinne eller å være lei seg. Kroppen rett å slett sliter meg å vis eller få de ut.
Så vis da kroppen ikke klarer å "vise" dette, så kan det for være vanskelig å ha sex som en faktor i et forhold
Der imot så slår jeg veldig ut med humor, ler og flirer og elsker ordspill for eksempel.

Det er en noe vanskelig og fortsatt u-utforsket diagnose, jeg lærer fortsatt en del om meg selv.
Litt artig å se film klipp av meg som unge, hvor jeg ser på hele kroppen at jeg er i en ubehagelig situasjon.

Oh well litt off track, but ya get the point :D
Avatar

Hei

jan 28 2019 - 00:12
Jeg er aseksuell og transe
Til forsiden