Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

ensom og dårlig selvbilde

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

ensom og dårlig selvbilde

okt 3 2018 - 13:49
ja... min første gang på et forum noen gang.

Jeg er ensom, så forferdelig ensom og har kjent på denne følelsen siden jeg var 14 - jeg er nå 26.
Jeg var den "stygge"høye jenta i den kule venninnegjengen på barne skolen, når jeg skulle begynne på ungdomsskolen flyttet vi til hjemplassen min, der ble jeg møtt med mobbing. Hadde noen få venninne jeg kunne være med, men ingen å lene meg på noe som resulterte i at jeg ganske tidlig ble utagerende og startet med alkohol og mye festing.
Fikk veldig mye oppmerksomhet fra gutter, men feil oppmerksomhet og det endte med at jeg satt igjen å hatet meg selv.
Har aldri likt meg selv noe særlig, jeg synes jeg er mindre pen, rar og i tillegg så er jeg lite utadvendt.
nå er jeg voksen med en bra jobb, leilighet og er i en utrolig fin venninnegjeng.
Disse jentene forteller meg at jeg tydeligvis ikke har en anelse om hvor bra jeg ser ut, at jeg er veltrent, vakker og morsom. men hva hjelper det når jeg ikke klarer å se det selv?
har også vært singel i alle år, har hatt noen flørter men alle har jo endt med at jeg satt igjen og følte meg som søppel.

jeg ønsker meg en kjæreste og jeg er klar for å etablere meg, men hver gang jeg møter noen jeg liker klarer jeg å klusse det til, hver gang. er jeg for rar? sjenert? kjedelig? mangler jeg det lille ekstra? jeg vet jeg kan bli helt satt ut sosialt sett når det er snakk om en kjekk fyr og får dette ofte påpekt av venninnene mine.
om jeg er så pen og morsom, hvorfor får ikke jeg oppleve denne lykken?
drømmer om å ha noen som kan holde rundt meg, som elsker meg og som jeg kan gi dette tilbake til.

gråter nesten hver kveld, føler meg bare så utrolig tom. alle andre rundt meg har etablert seg, de har noen.

jeg vet ikke helt hva jeg vil med dette innlegget, mulig bare for at noen skal lese hva jeg kjenner på da dette er noe jeg ikke klarer å brette ut for jentene eller noen andre face to face.

hvordan kan jeg lære å like meg selv? har hørt at det kan være nøkkelen for å bli kvitt denne tomheten. noen som kan kjenne seg igjen?

beklager om det ble mye frem og tilbake her..

Avatar

Re: ensom og dårlig selvbilde

okt 3 2018 - 16:42
"Jeg var den 'stygge' høye jenta i den kule venninnegjengen på barne skolen"
"Fikk veldig mye oppmerksomhet fra gutter"
"Disse jentene forteller meg at jeg tydeligvis ikke har en anelse om hvor bra jeg ser ut, at jeg er veltrent, vakker og morsom."

Når du både har fått mye seksuell oppmerksomhet fra gutter, og venninnene dine sier at du er vakker og ser bra ut, så er du åpenbart ganske pen. Og du kan aldri ha vært ordentlig stygg på barneskolen. Det må ha vært flere gutter som har likt deg da også (eventuelt i hemmelighet).

_ _ _


"Har aldri likt meg selv noe særlig, jeg synes jeg er mindre pen, rar og i tillegg så er jeg lite utadvendt."

Jeg forstår at du selv synes at du er mindre pen, men objektivt sett så taler alt for at du egentlig er ganske pen. Samtidig er det viktig å huske på at utseende ditt uansett vil falne med årene, og at du dermed uansett ikke kan opprettholde den samme utseendemessige standarden ettersom årene går. (Du vil nok alltid være ei relativt pen jente, siden du tydeligvis har gode gener for skjønnhet, men du vil aldri være like pen som du var i tenårene og tjueårene.) Derfor vil det være harmfullt for selvfølelsen din om du belager hele din verdi som menneske på å se pen ut. (Men det er selvfølgelig greit å ville se pen ut, så lenge det ikke utgjør hele din verdi som menneske.)

_ _ _


"men hva hjelper det når jeg ikke klarer å se det selv?"

Nettopp. Ingenting har verdi for den som ikke kan se verdien...

Men en liten "hemmelighet" er at når du øker selvfølelsen din, så vil du også se alle andre aspekter av deg selv (inkludert utseende ditt) i et bedre lys.

Eksempel: Hvis man objektivt sett ser stygg ut (f.eks. hvis man har et deformert ansikt), så vil man nok aldri synes at man er verdens peneste person - men ved å ha god selvfølelse vil man allikevel akseptere seg selv, og dermed vil man kunne sette pris på det utseendet man har, fordi det tross alt er deg. Man aksepterer utseendet sitt, men man ville ikke ha foretrukket det hvis man kunne velge selv. Det handler om aksept vs. idealet.

_ _ _


"jeg ønsker meg en kjæreste og jeg er klar for å etablere meg, men hver gang jeg møter noen jeg liker klarer jeg å klusse det til, hver gang. er jeg for rar? sjenert? kjedelig? mangler jeg det lille ekstra?"

Jeg kjenner deg ikke, så jeg veit åpenbart ikke hvordan du er - men du klarte jo å ende opp i den kule venninnegjengen på barneskolen, og du er del av en fin venninnegjeng nå - så du er jo åpenbart en likandes person som folk trives sammen med. Så du er hvert fall ikke ekstremt rar. Og siden du ikke er ekstremt rar, så er du i så fall bare rar på en sjarmerende måte, ved at du har dine unike personlighetstrekk. Hvis du i det hele tatt er "rar" da. Men siden du er jente, så er du selvfølgelig rar ;) Alle jenter er rare når de er trygge nok til å vise den de virkelig er :) Og når jeg tenker over det, så er egentlig alle menn rare også - så vi er egentlig alle bare en gjeng med raringer her på jorda. Embrace the weirdness.

Uansett; poenget er at du tydeligvis har en personlighet som folk liker, så dine "rare" personlighetstrekk vil bare gjøre deg unik og sjarmerende ovenfor folk som ser sjarmen i disse personlighetstrekkene.

_ _ _


"jeg vet jeg kan bli helt satt ut sosialt sett når det er snakk om en kjekk fyr og får dette ofte påpekt av venninnene mine."

Dette er vanlig for jenter når de møter en fyr som de synes er skikkelig kjekk. Men det kan hende at du allikevel blir litt mer satt ut enn andre jenter, grunnet din lave selvfølelse.

_ _ _


"om jeg er så pen og morsom, hvorfor får ikke jeg oppleve denne lykken?"

Antageligvis fordi du er så usikker på deg selv/ikke liker deg selv, som fører til at du indirekte selv-saboterer relasjonene dine med menn. De mennene du som jente tenner på og vil ha, kan få så mange andre bra jenter at de er svært kresne på hvilke jenter de blir sammen med. (Men når det kun gjelder sex/fuckfriends/one-night-stands er de ikke like kresne - for da er det kun seksuell attraksjon som er viktig.) Derfor blir de bare sammen med jenter som ikke bare tenner dem med utseendet sitt, men som også tenner dem med personligheten sin.
Og slike jenter er de jentene som er trygge nok på seg selv til å kunne ha en "aktiv personlighet" ovenfor dem, i motsetning til å bare ha en "passiv personlighet" ovenfor dem. Kort sagt: Selvsikre jenter. Jenter med "edge". (Men IKKE maskuline & dominante jenter! Selvsikkerheten deres må være i konteksten av femininitet & underdanighet; ikke i konteksten av maskulinitet & dominanse. Menn vil ha jenter; ikke menn.)

_ _ _


"jeg vet ikke helt hva jeg vil med dette innlegget, mulig bare for at noen skal lese hva jeg kjenner på da dette er noe jeg ikke klarer å brette ut for jentene eller noen andre face to face."

Mm, bare det å dele ting og å bli hørt er ofte nok - særlig for jenter.

_ _ _


"hvordan kan jeg lære å like meg selv? har hørt at det kan være nøkkelen for å bli kvitt denne tomheten. noen som kan kjenne seg igjen?"

Det er en stor del av nøkkelen ja. Men samtidig så er du ei jente; du er biologisk programmert til å lengte etter en eksklusiv partner som kan forsørge og beskytte det potensielle avkommet ditt. Det betyr at uansett hvor mye du liker deg selv, så vil du alltid føle en viss grad av tomhet/mangel i livet ditt når du ikke har en mann i livet ditt. Biologien din VIL at du skal være eksklusiv med noen. (Dette er noe annerledes for menn.)
Avatar

gresshoppe

okt 3 2018 - 17:28
tusen takk for en så utfyllende tilbakemelding, du gjorde dagen min litt bedre :)
skal huske på det du sier, og jobbe mer med selvvfølesen min.

takk
Avatar

Re: ensom og dårlig selvbilde

okt 13 2018 - 13:59
Jeg tenker at det er viktig at du tenker at du er god nok.
Jeg er god nok, Intelligent nok, pen nok, rar nok og alt annet.
Bygg selvbildet ditt og uansett hvor rar du måtte føle deg så vil det bestandig være noen der ute som setter pris på dine kvaliteter selv om du kanskje syns det er en negativ ting selv.
Jeg jobber mye med selvbildet mitt i behandling, jeg er en pen mann.. men syns likevel at jeg ikke er verdt noe.
Så øv på det, Skavikeng sier jeg er god nok, jeg er ett fantastisk menneske som bare ikke har møtt den rette enda.
For når du treffer den rette så vet du det, den som setter pris på deg for den du virkelig er.
Så det var dagens lille peptalk, ha en fin dag videre =)
Avatar

Skavikeng

okt 18 2018 - 11:35
Tusen takk for ordene☺️ Hjelper virkelig!
Til forsiden