Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nå er det snart jul - og jeg gruer meg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nå er det snart jul - og jeg gruer meg

des 2 2018 - 12:54
Hei forum.

Nå er det snart jul igjen og det er en tid jeg ikke har det bra. Jeg er rett og slett ensom i julen.

Jeg har et barn som skal feire med faren og hans familie. Har fler ganger spurt om vi kan ha felles jul, men fordi jeg ikke ville være sammen med han så har jeg ikke noe med hans familie å gjøre lenger mener han. Så det er trist å ikke ha kontakt med barnet på julaften.

Familien min er ikke som andre familier. Jeg er oppvokst i en dysfunksjonell familie og jeg har måtte sette grenser for de i egen tilfriskningsprosess. Jeg klarer bare ikke feire med de, og har ikke gjort det på mange år.

Venner har jeg, men i julen så har de sine familier å feire sammen med. Jeg har fått tilbud om å feire med noen av de, men det er vanskelig for meg. De har barn som minner meg på mitt eget og da velger jeg å holde meg borte. Det kommer også spørsmål fra de barna som ;" hvorfor er ikke hun sammen med sin egen familie" - riktignok er de barn og uvitende, men akkurat en sånn dag er ikke alltid lett å være sterk og voksen.

Så, jeg tror jeg skal sitte hjemme alene i år å se på tv rett og slett.

Finnes det noen andre ensomme her i julen? Noen tips til andre aktiviteter?
Jeg er en oppegående person, full jobb og sosialt anlagt, snill og det står ikke i pannen min "hun er ensom" så sikkert fler som ikke kjenner meg godt nok til å kunne vite vil bli overrasket.

Avatar

Re: Nå er det snart jul - og jeg gruer meg

des 2 2018 - 14:48
Dette er noe mange går igjennom, men få snakker om.

For min egen del så er jeg ikke så mye ensom selv om jeg tilbringer det meste av tiden alene. Er ikke så opptatt av idealer ved høytider heller. Tar det som en annen dag, men kan godt koste på meg å skape et skikkelig måltid og feire for meg selv på den måten. Se et par filmer og unne meg litt snop i bollen kanskje.
Ellers blir det en dag i rekken som alle andre.

Er bedt til familie, men enda ikke bestemt meg for om jeg skal dra eller ikke. Er ikke så langt, så enklere da siden en ikke trenger å planlegge logistikk.


Avatar

Re: Nå er det snart jul - og jeg gruer meg

des 2 2018 - 18:16
Jeg også gruer meg til julen. Min samboer ønsker ikke å feire med meg, min dysfunksjonelle familie ønsker jeg nok ikke å feire med. Aner ikke hva jeg skal gjøre.

Avatar

Re: Nå er det snart jul - og jeg gruer meg

des 2 2018 - 18:21
Men barnet ditt feirer ellers jul hos hver av dere annenhver gang, eller?
Avatar

Re: Nå er det snart jul - og jeg gruer meg

des 2 2018 - 19:48
Barnet er med meg annenhver jul. Heldigvis! Men det er tungt, og det er faktisk litt trist det også at det bare er oss to og ingen familie... Bedre enn alene selvsagt, men det er tung stemning...
Avatar

Re: Nå er det snart jul - og jeg gruer meg

des 6 2018 - 00:31
Enig i at jula kan være ganske jævlig, og kjenner meg igjen i det du skriver og sier.

Kommer selv fra en dysfunksjonell familie, der barndommens jul ofte var preget av bråk og helvete. Gode øyeblikk var det, men det er det negative som har festet seg og gitt et varig nestemt bilde av julen som en fin høytid. Det er trist å lese at du skal sitte alene i jula, jeg kjenner til den følelsen, og desverre kan man bringe med seg den nedstemtheten over nyåret når hverdagen setter seg igjen. Har selv et barn fra tidligere forhold. Barnet skal i år feire jul hos andre part, noe jeg også synes er leit, men samtidig greit, for barnet er elsket uansett og har det godt.

Har funnet ut at det faktisk er veldig godt å være litt alene i jula, samle energi etter et hardt halvår med jobb. Det gjør også godt å treffe venner igjen som man ikke ser så ofte heller. Du kan trøste deg med at såkalte "funksjonelle" familier heller ikke har det så veldig rosenrødt i jula pga mas og stress.

Tips til aktiviteter:

- Se serie, kos deg, slapp av, nyt egentiden din, trene, frisk luft (pust), kontakt venner for eventuelle cafè-besøk (du får aldri et svar om du ikke spør), ikke tenk på jul som jul (tenk heller at det er din fritid fra jobb der du kan hente deg inn og samle energi).

send meg gjerne pm dersom du vil skrive og dele tanker :)
Til forsiden