Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ingen venner nå plutselig?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ingen venner nå plutselig?

aug 5 2018 - 20:33
Jeg har alltid vært vant til å ha mange venner rundt meg og være i en stor vennegjeng, men etter jeg startet på videregående har ikke dette vært så lett for meg. Mange har dratt til andre steder, og vennegjengen min har delt seg i to. Den ene er de mer populære mens de andre er litt barnslige (synes jeg). I starten synes jeg det var vanskelig å velge, siden de «populære» hang så mye med nye folk, var jeg med de andre. Jeg føler mer at jeg passer inn med de populære, men føler meg ikke akseptert i det hele tatt. De to som var bestevenninnene mine ser jeg er mye på fest osv, og mine nye «venner» er med dem. Jeg blir sjeldent invitert og jeg føler det er noe galt med meg. De fleste har også russegrupper allerede, noe jeg ikke er en del av, og jeg klarer ikke tenke på noe annet enn at jeg må gå gjennom videregående helt alene. Er det noen som har noen tips til hva jeg kan gjøre? Hjelp meg..
Avatar

Re: Ingen venner nå plutselig?

aug 5 2018 - 22:49
Snakk med dine foreldrer...De kan ta kontakt med skolen som i sin tur burde snakke om det på foreldremøter (selfølgelig ikke nevne deg)...men påpeke at det finnes elever som er ekskludert og de ikke aksepterer detzHer må lærere ansvarlige av klassemiljø vare på banen ,jobbe med holdninger og vare tydelig,varm og med tydelige grenser og god på kommunikasjon og omsorg.Du kan Kansje vare så tøff å skrive en stil i norsk timen og lese det høyt for klassen (å beskrive hvirdan fi føler..snakk med læreren om det og hvis det er lurt å gjøre det og lese foran jentene i klassen...?)Dette etter en lærer har prøvd ta tak diplomatisk i problemet og nøste opp i relasjonene og sosial dinamikken mellom jentene i klassen)..Prøv å holde deg borte fra å kritisere de andre ,fra sladder og blikk ..som kan skape konflikter..men prøv å vare sterk,ha ryggrad å stå oppreist og «stille opp» for deg sjøl...Vet ikke om mit råd er fornuftig...men snakk med foreldrene(selvom det er det vanskeligste å innrømme til de at du er..utestengt..er de som er nærmest deg og stiller opp for deg både på hjemmebane og utenfor,med kjærlighet og omsorg)..Kansje blir jentegjengen i klassen tatt inn til samtaler med miljøterapeut og det nøstes opp i misforståelser ,konflikter,sureminner osv..på en klokk ,diplomatiskmåte.:)Lykke til
Avatar

Venner

aug 6 2018 - 08:13
Det viktigste er å få skikkelige venn som kan kalles venn og som er der for deg.det vil du få på sikt.
Men skjønner deg.

Klem fra en mann
Avatar

Re: Ingen venner nå plutselig?

aug 6 2018 - 12:35
Det er ikke noen lett situasjon. Er det et tips jeg har så er det å ikke være redd for å prøve å finne noen helt nye venner. Kanskje er ikke noen av de to gruppene fra den gamle gjengen din riktig for deg nå lenger. Folk endrer seg og ja det kan være ganske kjipt. Men ikke glem å prøve å ta initiativ selv til å finne på ting med de gamle bestevennene dine hvis du helst vil være med de. Uansett, lykke til!
Avatar

jeg har vært i den samme situasjonen som deg

sep 1 2018 - 18:14
Hei
Jeg kan kjenne meg så igjen i det du skriver. At den ene gruppen føler du at du ikke passer med og den andre vil du helst ikke være med i.
Jeg lover deg at det blir ikke bedre og du vil kanskje senere angre på dersom du valgte bort den andre gruppen fordi du ikke turte å ta sjansen. Råder deg til å søke nye steder å finne venner, for dette er faktisk venner som ikke kommer til å stille opp for deg!
Venner som kanskje bare en vennen din en periode også finner de ut at de ikke vil være det lenger pga no reason.
<3 <3 Send meg mld dersom du vil snakke mer :)
Til forsiden