Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ensomhet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ensomhet

okt 19 2018 - 19:17
Ja. Det er ofte et virkelig negstivt ladet ord. Og virkelig en vond ting oppleve. Jeg hadde aldri trodd, i min villeste fantasi. At jeg i en alder av 51 år skulle sitte hjemme. Ensom. Føle på at jeg er virkelig aleine.
Ikke familie. Ikke noen. Joda. Venner er det. Men noen ganger er det slik at man kan føle seg som 5 hjul på vogna. Så ble jeg syk (ikke noe spesielt alvorlig ) og da kom virkelig følelsen av ensomhet kastet over meg. Ligge i en ambulanse og vite at det er ikke noen som bryr seg. Tung tanke. Så kommer skammen. Jeg har hus. Hjem med tak , bil og alt jeg ønsker meg. Det er mye mer en man kan si om mange mennesker i verden. Og jeg klager fordi jeg er ensom? Eller er det kanskje lengselen etter menneskelig kontakt? Både kroppskontakt. Føle at man er «et» med et menneske ? Folk i virkelig fattige land virker mye mer fornøyd enn oss i IPhone generasjonen. Der problenet at man ikke har nyeste X versjon , bare en iPhone 6s er katastrofe. Jeg gremmes litt med tanken på at den X Telf ville holdt liv i mange familier i mange år der jeg har fadderbarnet mitt. Men desverre, følelsen av både savn. Ensomhet.
Smerte. Blir ikke bedre for meg selv om andre har det verre. Skulle så gjerne ønske det kom en jul som ble feiret i tosomhet.
Avatar

Skammen

okt 27 2018 - 16:21
Jeg føler meg ofte ensom selv om jeg har familie og alt det materielle. Men lykken kan ikke kjøpes for penger. Skammer meg over å føle meg ensom. Føler seg lite verdt og det går utover livskvaliteten. Hadde jeg ikke hatt noen jobb å gå til så tør jeg ikke å tenke på hva som ville skjedd. Jeg har mesteparten av slekten min på en annen kant av landet. Det har blitt lite kontakt etter at moren min døde for 3 år siden. Hun var limet i familien som arrangerte grillfester og andre sosiale treff. Hun og jeg var bestevenninner som reiste på utenlandsturer, shopping og vi spiste middag ute når anledningen bød seg. Jeg føler at livet har blitt så vondt og trist. At alle jeg er glad i blir borte. Jeg har hatt mange venner opp gjennom årenes løp og de har forduftet. Dette har ført til at jeg har mistet tillitten til mennesker. Jeg har opplevd altfor mange grove svik i voksen alder og fra barnsben av. Jeg er en kvinne på 51 år som er i samme båt som deg. Kanskje vi kan holde kontakten.
Avatar

Re: Ensomhet

okt 27 2018 - 17:03
Hei.

Vi er tydeligvis 3 mennesker som sitter i samme båt.

Selv er jeg passert de 55, og sitter uten familie og venner.

Livet består av overfladiske bekjentskaper, folk man ikke kan dele alt med.

Har opplevd mange traumatiske ting fra barnsben, ( Vi snakker ikke om overgrep), siden så har egentlig ting gått "galt".
Men jeg skal legge til at jeg har hatt et par perioder i livet hvor det virkelig har smilt til meg.

Jeg vet at det finnes mennesker som har det verre en meg, men dessverre det er ingen trøst når ensomheten kommer. Eller når angsten for fremtiden sniker seg inn.

Og tosomhet, ja de som lever i den fattige del av verden er mer lykkelig en oss, fordi de strever ikke etter materielle ting men etter kjærlighet og omsorg.


Medmenneske jeg er så enig i alt du skriver.


Ønsker dere et vennskap så legg meg gjerne til som venn, så kan vi dele erfaringer.


Avatar

Også ensom

okt 27 2018 - 19:48
Kjenner meg igjen i dette, har også alt jeg trenger bortsett fra noen som man alltid kan kontakte dersom man trenger det. Ikke lett å finne noen som man kan få den kontakten og kjemien med så man føler man kan det.
Det er nok ekstra vondt og blir ekstra tydelig når man blir syk, føler med deg, Tosomhet.
Enig med Medmenneske, hadde ikke jeg også hatt jobben å gå til, vet jeg heller ikke hva jeg skulle gjort.
Jeg har også mistet kontakten med venner jeg har hatt, ikke vært flink nok til å holde kontakten, fordi jeg tross alt har mye å drive med som man kan gjøre alene. Har heldigvis barn annenhver uke, men de andre ukene blir det mye tid alene.
Lasseliten, godt å høre at du har hatt ordentlig gode perioder også, men det hjelper kanskje ikke så mye om man har angst for fremtiden.
Jeg er kvinne 46 år, ønsker noen av dere kontakt, så legg meg gjerne til som venn.
Avatar

Re: Ensomhet

okt 27 2018 - 20:31
Hei Blåfugl72.

Jeg har sendt deg en venneforespørsel.

Avatar

Tosomhet

nov 1 2018 - 16:22
Hei. Ikke kjekt å føle seg ensom. Om du ønsker noen å snakke med, så kan du bare ta kontakt/adde meg. Hilsen, kvinne på 39 år.
Avatar

Re: Ensomhet

nov 3 2018 - 09:18
Hei

Kjenner meg igjen. Har familie og venner rundt meg, men føler ikke at jeg har noen jeg kan ha den genuint gode kontakten med. Legg meg gjerne til om noen ønsker bekjentskaper.

Kvinne 21
Til forsiden