Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ensom introvert i et ekstrovert samfunn

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ensom introvert i et ekstrovert samfunn

des 15 2018 - 00:30
Livet kan være tøft for mange. Med en gang du stemples inn i samfunnet, stilles det krav som du skal følge. Havner du utenfor normen eller faller tidlig av sporet, ja da vil livet bli en strevsom prosess. Evner du tenke selv og skiller deg ut, da kan du virkelig stå alene på din stein livet ut.

Hva skal man egentlig gjøre, når man hverken har ressurser eller støtte til å drive frem sine innerste drømmer. Man er så dedikert og ønsker bare gjøre det beste i livet man er tildelt. Det har vært utrolig krevende å vokse opp og bestandig følt seg på utsiden, fordi man ikke har vært sosialt dyktig nok eller hatt et ``riktig`` nettverk fra barnsben av. I tillegg har passiviteten og den forbannede introvertheten gjort sitt for at man ikke har fått utløp for tankene eller vært frempå nok til å blitt sett og hørt. Hvordan lykkes da? Hva er egentlig lykke, og hvorfor føler jeg på lykke og ulykke når jeg er alene store deler av tiden? Jeg er heldig som har jobb i et veldig godt miljø, men likevel føler jeg meg utilstrekkelig og passifisert fordi jeg ikke føler jeg slipper ut av min innestengte bolle!

Det er en forbannelse og en plage, og jeg føler jeg er den eneste i verden som blir totalt utmattet etter en dag på jobb slik at jeg ikke har krefter nok til å sosialisere. Jobbreiser er et mareritt, smalltalk et helvete! X-I

Er det andre introverte her inne som føler livet har vært vanskelig, med følelser som å ikke oppnådd alt som var ønskelig pga. ufrivillig passivitet og nedsatt energinivå?

Avatar

Hei

des 27 2018 - 21:44
Det er nesten som å lese om meg selv, jeg har sosial angst og er introvert. Det har bare blitt verre for meg de siste årene da venna er lei av avslag fra meg på sosiale ting. jeg forstår det, jeg isolerer meg mer eller mindre. boligen blir omtrent som et fengsel at man ikke har lyst til å møte mennesker da jeg mistrives med folk rundt meg. bare så det er sagt det gjelder ikke alle, men veldig mange. dessverre.
Jobbreiser tar jeg ikke, drar aldri på fester så i det hele tatt man føler seg utenom. på en annen side har jeg vært åpen om det så kollegaer har en viss forståelse...
Så var det energien da, den tappes fort med det sosiale.
Du er ikke alene, jævla kjipt og føle seg utenom...
Avatar

Hei

des 31 2018 - 11:55
Kjente meg også igjen idet du skriver. Jeg tapper meg for å holde meg oppe og henge med i det sosiale på jobben. Tror de fleste oppfatter meg som blid og grei og omgjengelig nok, men stille og litt «anonym». Jeg føler jeg har noe annet inni meg, som så altfor sjelden får slippe ut. Jeg trenger føle meg 100% trygg og akseptert for å blomstre og for tiden gjør jeg ikke det. Grunnen til at jeg havnet her inne nylig er fordi jeg nå befinner meg i en svært vanskelig situasjon i samboerskap og jeg føler meg svært langt nede og det er en indre kamp å holde meg oppe. Heldigvis er det ferie og enda 1 uke til jeg skal på jobb men akkurat nå forstår jeg ikke hvordan jeg skal klare å møte hverdagen/jobb, med glade mennesker som spør hvordan jula har vært og forventer glade svar. Sannheten er; jeg har d helt jævli nå og famler i mørket og mørket får bare større og større tak på meg. Men jeg kommer til å ta på meg maska, smile og hente fram positive hendelser og mulig noen hvite løgner..mens det knyter seg innvendig.
Avatar

Re: Ensom introvert i et ekstrovert samfunn

jan 1 2019 - 20:30
Takk for tilbakemelding på det jeg postet her

Det er trasig å høre, og nå er det tilbake til hverdagen igjen. Det er blitt en vanesak, og prøver å aldri stresse og tar det litt som det kommer mtp jobb. Er i åpent landskap, og er heldigvis komfortabel med dem jeg har rundt meg av kolleger. Tror jeg er heldig, for det er flere introverte der jeg jobber, og det er et rolig miljø. Jula ble feiret ilamme familie, og det gjorde virkelig godt å koble av. Ble en tur ut i romjulen, og det var slitsomt!

Håper dere har hatt en fredfull jul og fått ladet batteriene.
Avatar

Dette hørtes så veldig kjent ut

jan 2 2019 - 09:21
Dette var det mye jeg kjente meg igjen i ja. Vi har i tillegg hatt noen flyttinger som gjør at venner, det er fraværende utenom på nett.

Har blitt god på å gå inn i roller i jobbsammenheng, så så lenge jeg klarer å unngå pauser og smaltalk situasjoner går det rimelig greit. De få vennene jeg har vet at skal vi gjøre noe sammen blir det oss og ikke ut i det sosiale. Er nok slektens særing, som ikke deltar i mye av det sosiale i slekt og familie, men vurderer egen helse og energi fremfor å tilfredsstille andres sosiale behov.
Avatar

Re: Ensom introvert i et ekstrovert samfunn

jan 3 2019 - 04:18
Godt å "høre" at det er flere som er i samme båt.
Uten internett så hadde jeg nok trudde jeg var alene i å føle meg som OP har skrevet.
Til forsiden