Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Det å ikke få hjelp eller ha noen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Det å ikke få hjelp eller ha noen

jan 7 2019 - 01:59
Hei.
I sommer fant jeg ut at jeg ikke fikk være i behandling hos DPS mer. De «ville ikke ha så unge folk i omløp så lenge om gangen» - hva slags tankegang er det?

Jeg er ei jente på 25. Jeg har depresjon og engstelig/unnvikende personlighetsforstyrrelse som noen av mine diagnoser.

Jeg sliter en del med paranoia og følelsen av mindreverdighet. Jeg har ødelagt alle venneforhold jeg har på grunn av paranoiaen. Nå har jeg ingen. Jeg vet ikke hva jeg skal foreta meg, og føler meg så utrolig alene. Til og med psykologen min sa «skulle ønske jeg kunne ha deg her fortsatt, for jeg er langt fra ferdig med deg». Nå har jeg ingen å snakke med.

Selvhatet blir mer intenst hver dag, og hver kveld ligger jeg og tenker på hvorfor jeg ikke har noen lengre. Det er så tungt å se at de jeg pleide å være venn med går videre med sine liv. Jeg har aldri hatt kjæreste, kun en flørt her og der. Jeg syns jeg er ekkel og uattraktiv, og jeg syns synd på den eventuelle personen som skulle ha endt opp med meg.
Ensomhet er helt forferdelig. Samfunnet er ikke laget for å være alene. Måtte bare lufte tankene ikveld.
Avatar

Re: Det å ikke få hjelp eller ha noen

jan 9 2019 - 22:37
Kan tipse deg om Angstringen hvis du ikke har råd til privat psykolog.

Finnes avdelinger rundt om kring i mange store byer.
Gratis å være med, ingen fagpersoner men driver av frivillige med mye erfaring og kompetanse.

Var en positiv opplevelse for meg her i Bergen.
Avatar

Re: Det å ikke få hjelp eller ha noen

jan 17 2019 - 14:41
Det er noe dritt å føle seg avvist og måtte slutte hos en behandler man allerede har et etablert forhold til.

Du har ikke fått noen henvisning fra lege siden sist, til privat psykolog? Det kan være litt utfordrende å finne noen, men det er nok verdt et forsøk, så du kan komme deg videre med behandlinga.
Avatar

Re: Det å ikke få hjelp eller ha noen

jan 20 2019 - 23:59
Hør med fastlegen din om han kan henvise deg til en privat psykolog med driftsavtale. Kan være litt venting, men når du er inne kan du stort sett gå der til du velger å slutte. Ellers ville jeg jo anbefale å øve på å åpne litt opp for venner, noe som kan hjelpe både på "trykket" og på ensomheten, men du skriver jo du har "ødelagt alle venneforhold ... på grunn av paranoiaen"... hvordan ser det ut egentlig? Hvordan ser paranoiaen din ut, hvordan har den ødelagt venneforhold?

Ellers kan jeg relatere veldig til følelsene du beskriver... slitt mye med ensomhet og selvforakt selv. Utrolig slitsomt.
Avatar

Re: Det å ikke få hjelp eller ha noen

jan 21 2019 - 22:02
Hei! Jeg har også tidligere blitt diagnostisert med unnvikende personlighetsforstyrrelse, og sliter i tillegg med bla. depresjon og angst. Jeg kjenner med så utrolig godt igjen i det du skriver, det er omtrent som å lese om meg selv. Synd at du ikke lenger føler at du har noen å snakke med. Hvis du har lyst til å snakke om noe, dele erfaringer eller noe sånt er det bare å sende meg en melding :-) Jeg tror hvertfall det kan hjelpe å snakke med noen i samme båt, som virkelig forstår. Det er hvertfall noe jeg ofte savner selv. Bare husk å sende en venneforespørsel i såfall, ellers ser jeg ikke meldingen :-)
Til forsiden