Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Skal til utredning for adhd

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Skal til utredning for adhd

des 8 2018 - 10:34
jeg er en jente på 26 som har hatt lette psykiske problemer hele livet.
Jeg var nylig til bedriftshelsetjenesten pga en stygg hendelse på jobben, og psykologspesialister jeg var hos fortalte meg etter den femte samtale timen at jeg har symptomer på adhd. Jeg har alltid tenkt på adhd som hyperaktivitet, og kun det. Men det er absolutt ikke tilfelle og jeg har aldri ofra en tanke om at jeg kan ha adhd. Som psykologen har fortalt meg og som jeg har lest, kjenner jeg meg utrolig mye igjen i symptomene (indre uro, konsentrasjonsvansker, impulsivitet, depresjon, angst, ingen tålmodighet, lav selvtillit, tankekjør osv). Jeg har gått til dps før pga sterk angst, det ble ikke fanget opp noe da, angsten ble bedre, men ikke pga samtaler med psykolog. Fastlegen har nå henvist meg til DPS for utredning, men er veldig lang ventetid.
Er det andre jenter her som har adhd og vil snakke litt med meg? Evt gutter også.
Send meg gjerne en melding
Avatar

J17

des 8 2018 - 18:52
Det siste året nå har jeg slitt veldig med konsentrasjonsvansker på skolen, å ikke få sove pga jeg er urolig, og at jeg ikke klarer å komme i gang med skolearbeid og innleveringer osv. Jeg kom over en sånn artikkel om adhd hos jenter for litt siden, også har jeg begynt å lure på om jeg også kan ha det. Det kan jo også henge sammen med at jeg ikke har hatt det så bra da, for jeg har hatt dårlig selvfølelse over lang tid nå også føler jeg meg ganske ensom. Begynte å gjøre det utrolig dårlig på skolen i fjor pga søvnvansker og konsentrasjonsproblemer, men nå går jeg vg3 så i høst tenkte jeg at jeg måtte ta meg sammen og slutte å tenke negative tanker om meg selv, og heller fokusere på skole.
Dette har ikke fungert særlig bra, jeg klarer ikke å skjerpe meg, selv om jeg prøver. Som sagt så kan jo dette ha noe å gjøre med at jeg ikke har hatt det bra, men jeg har egentlig alltid vært veldig fraværende på skolen og har hatt lett for å drømme meg bort hvis det ikke interesserer meg. Jeg har aldri gjort det kjempe bra på skolen, men det har alltid gått helt greit. Jeg har alltid tenkt at dette var pågrunn av at jeg var litt lat, men nå prøver jeg virkelig å få det til. Ja, også har jeg alltid tenkt masse, jeg er nesten aldri helt tilstede liksom.

Så ja, jeg lurer litt på hvordan det var for deg når du gikk på skolen?
Til forsiden