Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Selvmord.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Selvmord.

sep 26 2018 - 17:19
Inspirert av noe...
Selvmord.
*En handling når msn er syk og en selfisk handling.
*En handling når man er syk men ikke selfisk.

Hvorfor mener du det?
Avatar

Re:Selvmord

sep 26 2018 - 18:19
Når noen er i ferd med å ta selvmord så tenker de som regel aldri klart. Mange får enten en tomhetsfølelse eller blir hysteriske som kan føre til dårlige valg - og noen ganger velger noen å ta selvmord fordi de ikke ser en annen utvei. Flere som har overlevd ett selvmordsforsøk sier at de angrer. Likevel, kan det hende at en person prøver flere ganger å ta selvmord, fordi de bare ikke greier det. Du får så mange tanker at du ikke lenger vet hva du vil. Nesten ingen vil ta selvmord, de bare føler seg uvelkommen i verden, at de ikke har en mening eller at livet deres ikke blir bedre. De ser ikke seg selv i fremtiden. Er selvmord egoistisk? Både ja og nei. Ja fordi man etterlater de man er glad i og det vil påvirke dem i stor grad. Nei fordi man tenker ikke klart der og da, og at man burde få hjelp til å komme ut av den dårlige situasjonen man er i. Det er aldri teit å spørre om hjelp selvom det er vanskelig. Det er ingen skam i det. Du hjelper deg selv til å bli bedre ved å tillate hjelp fra andre.
Avatar

Re: Selvmord.

sep 27 2018 - 01:36
De aller fleste vil si at det er en egoistisk handling, men det tror jeg egentlig har mest med hvordan kulturen vår er, og hvordan kroppen vår ønsker at vi skal leve og gjør så godt den kan for å få oss til å streve for livet og nyte det :) Noe som gjør at vi ikke så lett kan være objektive når noen har en helt annen oppfatning om hvor givende livet er for dem personlig.

Jeg ser på det som et etisk spørsmål. Og alt er da relativt. Kan se for meg at i mange tilfeller så er det mer etisk med selvmord enn å leve, spesielt når det gjelder alvorlige sykdommer som gjør at livet nesten bare gjør vondt. Da den fysiske og psykiske smerten er større for vedkommende enn den vil være for pårørende, det vil være trist å miste noen man er glad i, men for mange vil det være godt å vite at de endelig får fred. Det er jo derfor Sveits har aktiv dødshjelp, blant annet.

Men de aller fleste mener at selvmord generelt er egoistisk på grunn av pårørende og at man kan heller prøve å få hjelp og jobbe for at livet skal bli bedre i de tilfellene det er mulig.

Er vel sånn at i et apatisk samfunn så er ikke selvmord egoistisk, men i et empatisk kan det være begge deler avhengig av omstendighetene.
Avatar

Re: Selvmord.

okt 4 2018 - 01:03
I det lille landet Norge så er det egoistisk, ellers i verden er holdningen mer; "takk, bedre plass til meg"
Så gjør det du føler for! Vil du ha hjelp så er det mange som er klar til å hjelpe deg. Er du klar for å gå videre er det ikke noe hjelp å få i dette landet. Du må nesten finne ut hva som passer deg best.
Avatar

Re: Selvmord.

okt 15 2018 - 23:08
De som tror det er en egotrip aner ikke hva de snakker om. I regelen har de aldri vært der selv, og derfor kan de heller ikke vite hvor jævlige smerter som ligger bak når man helhjertet går inn for å prøve. Jeg hadde vært dau som ei sild om jeg ikke var blitt funnet tilfeldig en gang pga. en observant hund. Jeg har pådratt meg varige skader etter et mislykket forsøkt. Begge de gangene var jeg ikke god i forkant. Det var depresjonen som ledet meg på ville veier, og jeg var redd for å overdramatisere. Det er ikke noen god miks. Jeg ble helt avstumpet, tenkte at folk dauer enten det skjer av den ene eller den andre grunnen. Man blir på en måte mentalt stokk blind. Så kanskje er man ego i handlingen, men ofte tenker man at andre har det bedre uten en når man er tilstrekkelig langt nede.
Til forsiden