Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Selvmord er vel ikke løsningen?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Selvmord er vel ikke løsningen?

juli 25 2016 - 23:36
Hei alle sammen.

Jeg fatter meg kort:
Har store gjeldsproblemer og selv om jeg har grei inntekt klarer jeg nå ikke lenger å betale alle regningene som kommer. Nesten 1 million i forbrukslån og med nesten 2% rente per måned, sier det seg selv at det er vanskelig å leve et normalt liv. (Bare rentene kommer på nesten 20.000 per måned)

Jeg er fullstendig klar over at dette kun er min egen feil, det hele startet etter en voldsepisode for mange år siden (jeg var offeret) hvor jeg kjøpte meg en TV på kreditt. Jeg var rett og slett så deprimert at jeg måtte unne meg noe ekstra.

Så var jeg dum nok til å ikke betale ned gjelden, og i tillegg kom det tilbud fra flere andre banker og lånegivere og da fortsatte jeg å leve i luksus.....

Til mitt forsvar: Jeg har aldri slått noen, hjelper de svake i samfunnet, er ellers snill og grei og skylder ikke privatpersoner noen penger.

Men hva kan gjøres nå? Ved neste forfall vil jeg ikke klare å betale alle regningene og da går noen til inkasso (Har i alle år klart å unngå inkasso/purring, da bankene bare har økt min kreditt på kredittkortene.....)

Jeg har full forståelse at flere som leser dette kommer til å være svært sinte over min utrolig dårlige pengebruk, men kanskje noen har noen tips?

Slik jeg ser det har jeg følgende muligheter:

1) Snakke med Namsmannen for å ordne en gjeldsordning (men da mister jeg vel den fine jobben jeg har?)
2) Si opp jobben og gi blanke i alt (Men da havner jeg vel på gata/fengsel?)
3) Selvmord. (Hadde selvmordstanker etter voldsepisoden for mange år siden, men nå har jeg det egentlig fint, bortsett fra at jeg har rotet det til økonomisk).

Har så å si ingen eiendeler og leier leilighet.

På forhånd tusen takk for alle som tar seg tid til å svare - og jeg er svært lei meg for hva jeg har klart å rote i stand!

Avatar

Gjeldsordning

juli 26 2016 - 13:49
Jeg vet at det finnes inkassorådgivere som du kan ta kontakt med. De kan hjelpe deg å kontakte alle kreditorene og få til en samlet gjeldsordning til deg.

Det kommer nok til å bli tøft økonomisk, men det er verdt det til slutt når du får kontroll igjen.
Avatar

Re: Selvmord er vel ikke løsningen?

juli 28 2016 - 12:08
Kanskje jeg kommer med et dumt svar nå, men ut fra det jeg har sett på TV peogrammet "Luksusfellen" så kan slike ting ordnes ganske greit. Man må bare snakke med bankene og slikt, og lage disse nedbetalingsplanene. :-) jeg skjønner godt det er skummelt og ekkelt å skulle ringe disse folkene, men jeg tror du kan bli lettet også nåe du får planene klare, og ser at det kan løse seg på sikt. Skjønner også godt at vonde opplevelser kan utløse behov for å trøste seg selv eller gi litt f***, om det så er ved å bruke penger, spise mat, ruse seg eller ha sex. Så jeg tror ikke situasjonen du har rotet deg borti egentlig er så unormal, og det finnes en løsning. Lykke til. :)
Avatar

Re: Selvmord er vel ikke løsningen?

sep 14 2017 - 23:48
Du bør også gå til en psykolog og ta tak i de underliggende problemene dine, traumene etter voldsepisoden og evt. andre ting.

Uten å ta tak i dine personlige problemer vil kanskje behovet for å bruke mer penger enn du har komme snikende tilbake. Det går helt fint å være seg selv, uten å ha masse penger. Jeg vil til og med gå så langt å si at man sjelden er seg selv når man bruker mye penger.

Tenk litt over det, hvem er du, hvem vil du egentlig være? Er rikdom og ting det du trenger, eller dekker de bare et savn? Hvordan er dine nære relasjoner, har du gode venner etc.

Gå for valg 1. Du mister ikke jobben din fordi du trekker inn namsmannen. Mange har lønnstrekk etc. dette er en sak mellom deg og staten, arbeidsgiver har taushetsplikt.

Stå på, dette klarer du fint.
Avatar

Re: Selvmord er vel ikke løsningen?

sep 16 2017 - 01:24
Jeg tror NAV også kan hjelpe med økonomisk rådgivning, at de kan få oversikt over akkurat hvor mye du skylder og lage nedbetalingsplaner osv. Har aldri gjort det selv, men har en venn som har gjort det. Er nok mange som har det sånn, så ikke føl deg dum. Har troa på deg, dette kommer du til å klare!
Avatar

Re: Selvmord er vel ikke løsningen?

sep 16 2017 - 19:49
Har du prøvd å snakke med banken din? De har økonomirådgivere.
Evt. også forhøre deg med Gjeldsoffer-Alliansen (gjeld.org), som sikkert har sett mange i lignende situasjoner komme seg på beina igjen og har noen tips.
Har du gjort research på gjeldssanering? Kanskje det kan være en løsning for deg? Se for eksempel gjeldssanering.net

Å slite med gjeld er jo utrolig krevende. Men jeg tror det hjelper hvis man greier å betrakte det som et eksternt, saklig problem. Ikke som et gjennomgripende problem som suger ut all livskraft og håp (selv om jeg skjønner at det er meget nærliggende å føle noe slikt).

Uansett hva slags løsning du finner (og det finnes garantert en løsning), må du belage deg på noen magre år. Jeg aner ikke hvordan du kan gjøre det mindre plagsomt enn nødvendig (siden jeg ikke kjenner deg, nesten ikke vet noe om deg). Men det finnes mange inspirasjonskilder rundt omkring. For tiden liker jeg å se intervjuer med Ryan Holiday på youtube. Han har skrevet flere bøker, deriblant "The Struggle Is The Way" (han anbefaler at man bør lære seg å "love the grind") og "Ego is the Enemy", som jeg fant inspirerende. Kanskje litt off-topic, men neppe 100 prosent irrelevant.
Til forsiden