Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Redd for tilbakefall

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Redd for tilbakefall

sep 6 2018 - 18:25
Hei!
For cirka et halvt liv siden slet jeg med kraftige depresjoner som førte til selvskading og bulimiske tendenser. Jeg fikk en god psykolog, ble erklært "frisk og normal", og har per i dag vært skadefri i ti og et halvt år. Det er jeg vanvittig stolt av! Livet har selvfølgelig ikke vært en dans på roser, og jeg har ved et par anledninger hatt noen forebyggende timer hos psykolog.

Men nå har jeg kræsjet veldig.

Jeg flyttet land og strand rundt for det jeg trodde var drømmejobben, men fikk etter kort tid sparken. Det har vært runder med juridisk bistand og mye bråk, nytt flyttelass, og nå arbeidsledighet. Å søke jobb er på mange måter en fulltidsjobb i seg selv, samtidig merker jeg at jeg blir gående for mye med disse mørke, dystre tankene, og rastløsheten og "suget" etter å skade meg har kommet tilbake. Jeg har prøvd gummistrikk rundt håndleddet, jeg løper tur til jeg tror jeg skal kaste opp, går tur i skog og mark, prøver å holde denne destruksjonen unna, men det blir tøffere og tøffere.

Det føles vanskelig å ta det opp direkte med noen rundt meg fordi jeg er livredd for å gjøre dem redde, dermed dette innlegget. Av diverse årsaker - fortrinnsvis økonomiske - er det per i dag ikke aktuelt å gå i terapi, men kanskje noen her inne har noen tips på lur til å holde depresjonsbølgene litt på avstand?

På forhånd takk for hjelpen, jeg heier på oss alle sammen.
Avatar

Re: Redd for tilbakefall

sep 6 2018 - 19:01
Den der gummistrikkmetoden høres ikke sunn ut for noen. Ei heller overdreven fysisk aktivitet. Og det er jo veldig typisk at jo mer vi kjemper med å holde noe på avstand, jo verre blir det.

Vil det si at du ikke har råd til egenandelen? Heller ingen du kjenner som kunne lånt deg pengene? Det bare høres ut som du kunne hatt godt av å ta det opp med lege igjen, siden alt du har prøvd på egenhånd ikke har fungert så godt. Så jeg bare tenker at det antagelig er bedre å oppsøke proff hjelp først som sist. Nav kan heller ikke hjelpe med støtte til behandling?

Sjekk evt ut dette: https://www.kognitiv.no/tilbud-til-deg/behandlingstilbud/rask-psykisk-helsehjelp/
Avatar

Re: Redd for tilbakefall

okt 4 2018 - 01:17
Et tips er Frisklivsentralen i din kommune. Ellers er det DPS
Til forsiden