Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Når man ikke vet at en er deprimert

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Når man ikke vet at en er deprimert

nov 12 2018 - 11:36
Hei!

Jeg er en student (mann) på 21 år i Trondheim. Jeg har lenge lurt på om jeg er depressiv eller ikke. Det var ikke før i dag jeg innså at jeg faktisk er det. Så nå starter jeg her med mine første skritt for å prøve å bli "frisk".

Det som alltid har fått meg til å tro at jeg ikke er depressiv er fordi jeg har ingen grunn til å være det. Jeg har mange venner, jeg går på et respektabelt studie, jeg er trent og ser ikke så aller verst ut, jeg har hatt en flott oppvekst med en kjærlig familie. Sikkert andre ting som jeg ikke kommer på i farta. Men likevel har det alltid vært noe "underliggende" som jeg ikke helt har klart å sette fingeren på.. Skal jeg være helt ærlig så føler jeg at jeg har ikke har "rett" til å være deprimert. Det er så mange andre som er det av mye verre grunner og har det generelt mye verre enn meg.

Til vanlig er jeg et veldig fungerende menneske. God hygiene, ryddig (til en viss grad), sosialt oppegående, kan le og ha det gøy med venner i sosiale sammenkomster og annet. Jeg tror dette er hvorfor det har tatt så lang tid for meg å innse at jeg faktisk er deprimert.

Det som fikk meg til å innse at jeg er deprimert var en Reddit-post jeg leste i dag. Der spurte noen om hva som kunne være "ikke så tydelige tegn på at man er deprimert". Der var det noen som svarte med noe som traff meg utrolig hardt. Denne personen sa: "Når din kognitiv funksjon går nedover. Vanskelig å fokusere, huske på ting. Hjernen går saktere." Det var andre gode svar som jeg også kjente meg igjen i, men denne traff hardt. Jeg føler jeg blir dummere og dummere egentlig. Jeg sliter med å henge med når folk forklarer meg noe som jeg ikke skjønner, jeg glemmer ting veldig lett (gjorde ikke det før), og alt er litt mer "tåkete".

Etter dette bestemte jeg meg for å søke etter symptomer og kjennetegn på depresjon. Jeg fant kjapt ut at jeg kunne relatere til ganske mange av symptomene, som f.eks. Trøtt og lite drivkraft/energi, lite engasjement osv. Jeg innså at jeg trenger hjelp fra utsiden, så jeg starter her.

For deg/dere få som tok dere tid til å lese denne boka her, så vil jeg bare takke dere for at dere tok dere tid. Hvis dere har tips eller forslag til hva jeg kan/burde gjøre, så gjerne del det med meg!

Tusen takk! :)
Avatar

Re: Når man ikke vet at en er deprimert

nov 12 2018 - 15:27
Hei. Kunnskap er makt og at du leser deg opp kan hjelpe på noen områder. Skjønner at det er vanskelig når du tenker andre har det værre, men nå er det du som sliter og du er viktigst i ditt liv. Om jeg hadde vært deg ville jeg ha bestilt en time hos legen din og fortelle h*n om det du skriver her. Så kan dere sammen finne ut om en henvisning til psykolog eller Dps o.l er aktuelt. Lykke til!
Avatar

Re: Når man ikke vet at en er deprimert

nov 12 2018 - 16:41
Takk for svar!

Jeg skal bestille time med en gang :)
Avatar

Re: Når man ikke vet at en er deprimert

nov 12 2018 - 16:47
Depresjon kommer ikke alltid av noen åpenbar grunn, og de aller fleste vil gå gjennom det en eller annen gang i løpet av livet. Noen ganger er det så klart nyttig å sette ting i perspektiv, men det virker mot sin hensikt å tenke at man ikke kan føle seg dårlig fordi andre har det verre. Det er uansett flott at du har anerkjent problemet. Da er du på god vei til å finne en løsning. Ønsker deg god bedring.
Avatar

Re: Når man ikke vet at en er deprimert

nov 13 2018 - 14:13
Tusen takk. Setter pris på det!
Til forsiden