Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Langvarig depresjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Langvarig depresjon

juli 23 2018 - 14:46
Hei jeg er en 25 år gammel mann som har slitt med depresjon siden jeg var var ca 12 år har aldri snakket om problemet til noen og aldri oppsøkt lege pga depresjon. siden jeg sliter med og åpne meg opp for andre om problemene mine, har alltid levd i troen om at mine problemer er mine problemer og det må jeg fikse selv. Har funket på sett og vis disse årene med et falsk smil og legge all min tid i noen få ting som greier og distrahere meg.

Går ikke konstant deppa, Jobb er en distraksjon som fortsatt gjør at jeg har en viss form for glede i hverdagen. Problemet er når arbeidsdagen er over, da falmer gnisten igjen og jeg vil helst bare være alene og se tv serier så jeg slipper og fokusere på mitt eget liv. Så har isolert meg selv mer og mer. Og begynt og hate meg selv mer og mer som ikke greier og klatre ut av dette hullet jeg har gravd.

Er gradvis blitt verre de siste årene, før hadde jeg ihvertfall energi til og holde på med hobbyer og venner som ga meg glede men nå finner jeg ikke gleden i det lengre eller energien til og gjøre de tingene jeg må gjøre en gang.

Har ikke selvmordstanker siden jeg sliter med dødsangst, så er glad i livet bare ikke sånn det har vært de siste 10 årene. Og har lyst til og få ting på plan igjen vet bare ikke hvordan.

Så det som har slått meg nå at for at jeg skal greie og komme videre trenger jeg noen råd om hvordan best håndtere dette fra andre som har hatt eller har det på samme måte. Å åpne seg opp for de få vennene og familie jeg har er ikke noe alternativ for meg nå da jeg rett og slett ikke greier og snakke åpent om problemene mine til andre ansikt til ansikt og foreløpig er lege også uaktuelt, selv om jeg vet at det hadde vært det lureste

Så håper det er noen som har tid til og enten og komme med råd eller bare egne erfaringer.
Avatar

Re: Langvarig depresjon

juli 23 2018 - 23:46
Hei!

Jeg er i en relativt lik situasjon selv..

Det jeg kan anbefale, og som har funket ekstremt mye for meg er å gå til psykolog. Du sier at du helst bør gå til lege, da er akkurat det det jeg vil anbefale deg å gjøre. Snakk med h*n, og forklar situasjonen din. Du har som oss alle rett til å få hjelp om du sliter, noe du absolutt gjør.

DPS er en god løsning. Ikke bli skremt av psykiatrien og psykologer, husk at de er her for å hjelpe oss, og de har veldig strenge rutiner som gjør at ditt personvern blir tatt på det største alvor.

Vi må kjempe videre selv om vi sliter, livet er en kamp.

Vil forøvrig anbefale å prøve antidepresiva, det funker knall for meg, selv om jeg nå har en veldig lang nedoverbakke for tiden. De har funket for meg i flere år.

Jeg går på billigversjonen til Cipralex.
Avatar

Re: Langvarig depresjon

juli 26 2018 - 17:21
Hvis du sliter med å snakke om dine problemer,så skriv det ned og gi det til noen.F.eks fastlegen.Det har hjulpet meg mye.
Til forsiden