Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Komme seg ut av depresjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Komme seg ut av depresjon

nov 18 2018 - 12:58
Hei! Er det noen som har erfaring med å komme seg ut av en depresjon uten medikamenter? Fastlegen mener jeg bør gå på det, for å bli raskere frisk. Har gått på det før en gang og likte det ikke. Går til psykolog 1 gang i uken. Prøver å trene hver dag, og gå på turer, later som det er min medisin jeg må ta hver dag;) Men har så lyst til å bli frisk fortest mulig, føler at jeg ikke orker hverdagene og at det er en kamp for å komme seg igjennom! Er det noen som har noen tips?
Avatar

Riktig diagnose

nov 23 2018 - 12:36
Jeg gikk til psykolog for depresjon og ble diagnosert med det, senere fant jeg ut at jeg lider av andre sinnslidelser oppå det. Jeg har depresjon men jeg har også flere psykiske lidelser som er mer alvorlig og som jeg må jobbe med i tillegg :) bare noe å vite om, at man kan ha flere sinnlidelser som forsinker kampen om å bli lykkelig :)

Avatar

Re: Komme seg ut av depresjon

nov 23 2018 - 18:41
Takk for svar! Boka har jeg bestilt. Ser fram til å lese den, siden du har hatt så god erfaring med den. Det blir et slags lyspunkt når man får et håp på at noe har hjelpa for andre. Skal prøve så godt jeg kan. Du sier du er kvitt depresjon for 8 år siden, har du ikke hatt noen tilbakefall siden da?
Har ikke tatt en full legesjekk men kanskje jeg skulle gjort det. Tar tran og kosttilskudd hver dag, samt prøver å spise regelmessig og sunt samt å trene hver dag. Har trua på at det skal hjelpe etterhvert. Problemet er vel å klare å gjøre dette hver dag i en lengre periode, håper det blir en slags vane etterhvert. Selv på de tyngste dagene.

Takk for du sier det! Skal snakke med psykologen min om det neste gang vi møtes. Men er det sånn at når man er deprimert, kan man utvikle andre psykiske lidelser pga depresjonen?
Avatar

Boken

nov 25 2018 - 19:27
Så vittig å se den boken blir nevnt her. For jeg kom nemlig over meta kognitiv terapi nettopp. Da jeg føler kognitiv terapi ikke stemmer helt for meg. Meta kognitiv, går litt annerledes, selv om det er i samme katergori. Og jeg kikket nettopp på denne boka! Tenkte å bestille den også. Jeg har flere selvhjelpsbøker, som jo er i og for seg ok. Men fint å prøve no nytt. Og fint å lese den har hjulpet!

Jeg tror jeg hiver meg med å bestiller den jeg å. :)

Hilsen ei til som sliter med depresjon, men så gjerne vil bli god!
Avatar

Vestfold38

nov 25 2018 - 21:21
Jeg har en tilbakevendende lidelse, så jeg har gode perioder, og veldig dårlige perioder. Tror jeg egentlig aldri hatt funnet den hjelpen jeg trenger. Men lesing har alltid vært godt for meg. Men jeg vet jo det også krever jobb og trening til. Og at ting ikke er lært over natta. :)

Takk for oppmuntring i en ellers tøff hverdag for tida! Og så fint å høre om en som har kommet ut av det. At det finnes håp!
Til forsiden