Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kan penger være ekte lykke?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kan penger være ekte lykke?

nov 14 2018 - 10:23
Blir man egentlig lykkelig av penger?
(Jeg har mye gjeld som jeg ikke evner å betale)

Selv når jeg plutselig har mye penger; så velger jeg å ikke betale gjelden og heller glede meg på å fortsette som forbruker. Når jeg har disponible penger etter at strøm og husleie er betalt så føler jeg meg lykkelig. Er dette falsk lykke?

Hver gang jeg har lånt penger av en venn, og skylder h*n eller jeg er blakk så snur alt om.
Hverdagen går på tankekjør på hvordan jeg skal få betalt tilbake, hva skal jeg gjøre når jeg ikke har de pengene? Stjele? Selge dop? Isåfall hvordan?
- jeg er foresten en naver, av andre årsaker som ikke har noe med mitt økonomiske ståsted.
...anyway.. ta meg lån? Refinansiering? GJERNE! VÆR SÅ SNILL!. men det er desverre ikke mulig. Årsak anmerkninger.

Jeg har en fortid som har ødelagt søvnen min, skolegangen og yrkesplaner. Jeg er hjemme 24/7. Sover fra 0800 til gjerne 22.00 for å få tiden til å gå. Jeg venter på å få et håp bare, noe som minsker hele tiden, for hver dag som går.

Denne tilstanden jeg er i har fått meg til ulike hjelpetjenester og psykolog uten at jeg føler jeg har fått hjelp. Forholdene der har bare blitt avsluttet, et prakt eksempel var at jeg var uforutsigbar til å møte opp på samtaler - unnskyld meg(har jeg lov?) Hva forventer du?

Med andre ord. Hjelpetjenesten er en inndirekte arbeidsgiver. Møter du ikke opp så får du spaken.

Disse tjenestene + nav, har gitt meg titallsløfter, men de har ikke holdt noen av de. Takk igjen :)

Jeg skal bare sitte hjemme i et par uker til, sove litt, og håpe jeg har flaks eller at tar slutt.

Jeg startet med disse hjelpetjenesten fordi jeg føte jeg trengte det, fordi jeg tror jeg er deprimert, fordi jeg sover dårlig, og fordi jeg har suicidale tanker hver dag, hver time, hvert minutt.

- en diagnose har jeg aldri fått(tror ikke jeg rekker å få den heller).

Alle mine psykiske lidelser startet etter en hendelse. En hendelse som jeg sakte men sikkert har fordøyd og akseptert.

Deretter har jeg fått ett nytt problem *økonomisk som har tatt over denne "hendelsen".
De som vet om hendelsen, vet ikke om mine økonomiske problemer. De tror desverre fortsatt at hendelsen er samme årsak til mine psykiske problemer.

Denne hendelsen gjorde forøvrig at jeg måtte bytte en hel vennekrets, noe jeg har gjort. Men den nye vennekretsen derimot, er en knall gjeng, men ganske !dyr! Økonomisk.

Jeg er en ærlig person så lenge jeg slipper å snakke ansikt til ansikt om mine problemer. Handler ting om jobb, framtid, penger, egne milepæler - da lyver jeg hele tiden. Nettopp fordi jeg ikke har noen milepæl, en jobb, eller penger.

Jeg vet jeg er veldig snill, flink til å skape tillit hos mennesker jeg ikke har kjent lenge. Det jeg er redd for er at jeg ender opp med å lure disse menneskene - flere av de anser jeg som gode venner og jeg håper de leser dette.

Jeg ønsker ikke å såre noen.. men allikevel så ønsker jeg å dø - og jeg klarer ikke å forstå om det er hendelsen, underbevistheten eller penger som får meg til å tenke på døden?

Det jeg føler, er så simpelt som en refinansiering, da føler jeg alt vil bli bra. Hvor sykt er ikke det? Kanskje jeg finner på ett nytt problem om dette hadde gått i oppfyllelse?

Jeg skulle gjerne snakket mer om denne "hendelsen" men jeg har et ønske om å ikke bli gjenkjent(jeg lyver).

Eneste som stopper meg nå er de rundt meg.
Jeg vurderer hver dag å såre de så mye at de ikke vil holde kontakten med meg, kun for at jeg skal avslutte livet enklere.

Kritikk tar jeg med åpne hender, kanskje ting blir enklere da :)

Beklager lang tekst, men følte jeg måtte få det ut på en eller annen måte.


OG FØR JEG GLEMTE DET: gått til psykolog i 2 år ish, de sier jeg ikke er deprimert, eller at jeg har noen diagnose. Jeg er bare "trist". Psykologens ord.

Setter pris på de som orker å skumlese igjemnom.

- håper jeg finner en ånd i lampe!
Avatar

Re: Kan penger være ekte lykke?

nov 14 2018 - 13:41
- "Blir man egentlig lykkelig av penger?"
- "Når jeg har disponible penger etter at strøm og husleie er betalt så føler jeg meg lykkelig. Er dette falsk lykke?"

JA, penger gir lykke... MEN (og dette er et stort men) penger gir kun ekte lykke opp til et bestemt punkt: at pengene sikrer ditt grunnleggende behov for fysisk velvære og overlevelse. Når dette grunnleggende behovet er innfridd, vil pengene deretter kun kunne gi deg overfladisk/tom lykke (som er en form for lykke - men det er ikke ekte/ordentlig lykke).

Med andre ord: Livet er bedre med penger enn uten penger - men penger er hovedsakelig ikke nøkkelen til lykke. Overfladiskheten/tomheten som penger og materiell velstand innebærer, er noe man antageligvis må erfare selv for å virkelig forstå.Om ekte/ordentlig lykke:

Det er 3 grunnleggende krav som må innfris for at et menneske skal føle seg grunnleggende lykkelig:
- Grunnleggende fysisk komfort og trygghet (her kommer penger inn i bildet, som nevnt ovenfor).
- God selvfølelse.
- Dype/meningsfulle/autentiske relasjoner med andre mennesker (altså ekte vennskap).

Disse 3 elementene utgjør selve grunnlaget for lykke (og de 2 første elementene i listen er de aller viktigste). Men utover disse 3 elementene kan selvfølgelig andre ting ØKE ens grad av lykke.

Med andre ord: En person som har disse 3 elementene innfridd, er en person som i utgangspunktet har det ganske greit i livet. (Dette betyr ikke at livet nødvendigvis er 100% perfekt for denne personen; det betyr bare at personen har et grunnleggende godt/lykkelig liv.)
Til forsiden