Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvorfor hjelper dem ikke?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvorfor hjelper dem ikke?

aug 9 2018 - 02:56
Jeg har i en lang stund slit med deprisjon i lang varige perioder, er sykemeldt fra jobb på grunn av deprisjon og vanskelig situasjon i hjemmet.

Jeg har prata med legen om å prøve psykolog men han gidder ikke å hjelpe meg med å få kontakt med det som er lokalt hos meg. Så jeg tenker jeg må gjøre det selv! Men på grunn av at NAV nekter å betale sykepenger selv om jeg er 100% sykemeldt gjør at jeg ikke har telefon.
Så jeg sender en mail men de svarte ikke, jeg sendte enda en mail fikk til slutt et svar hvor de sa de ikke kunne hjelpe meg med mindre jeg ringte å fikk en vurderings time over tlf. . . . . .

Jeg sendte en ny mail og forklarte situasjonen med telefon og penger da svarte de med at de IKKE kunne hjelpe meg!


Jeg får ordna en midlertidig telefon med kontantkort etter en liten jobb jeg gjorde for en nabo. Ringer til tilbudet for psykolog i mitt omeråde. Forklarer at jeg er sykemeldt på grunn av slike problemer som deprisjon og at jeg virkelig trenger å prøve noe som kan hjelpe, det virker som de tar det seriøst og at vi skal få til en vurderings samtale ansikt til ansikt. Vi avtaller en dato men rett før dem leger på så har de et spørsmål de må stille 'Har du noen hat lyst til å ta livet dit?'

Jeg svarte at 'Nei' jeg har aldri hat lyst til å ta mitt eget liv.

(Tanken har vært der, men jeg har aldri hat lyst!) Har heller ikke prøvd...

Da sier dem at da trenger jeg heller ikke en time.


Før den samtalen så hadde jeg aldri virkelig tenkt på det, men etterpå så fikk jeg en periode hvor jeg faktisk frykta at jeg kunne gjøre noe sånt etter hvor mørke tankene mine var.


Hvorfor vil ikke legen min ta tak i dette når jeg forteler han om det? Og hvorfor vil ikke psykolog i det hele tat ha en vurderings samtale etter vi hadde avtalt dato og klokkeslett!?!?!?! Bare fordi jeg aldri hadd hat lyst til å ta mitt eget liv!


Hva skal jeg gjøre?

Når ingen helse personell, bekjente eller familie vil hjelpe meg etter å pratet om det?!?


Jeg kan ikke gå til legen for å fornye sykemelding en gang fordi NAV vil ikke hjelpe meg (Måtte selge bil, telefon, gi opp leilighet til leie jeg akkurat hadde fått tak i å telefon og netbrett) Som gjorde at jeg klarte meg det første året, nå er jeg nesten tom fordi jeg må kjøpe egen mat og diverse.Nå klarer jeg ikke å gjøre noe
Avatar

Takk for et godt forslag! :)

aug 13 2018 - 02:09
Omtrent 5 måneder etter jeg ble sykemeldt så hadde jeg en advokat i gjennom et firma som har ansvaret for lærlinger i min kommune, men alt han sa var at han ikke kunne hjelpe meg fordi NAV skyldte bare på legen og firmaet mitt. Det samme den andre veien. . . :(

Takk for en kommentar med mullig løsning setter stor pris på det!
Avatar

Re: Hvorfor hjelper dem ikke?

des 10 2018 - 18:29
Bytt lege om du kan. Dette er helt uholdbart. Få evt. henvisning til en privat psykolog med driftsavtale. Det er dessverre ofte lenge å vente, men de krever ikke at man omtrent må ligge i likkista før man får time.
Til forsiden