Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Erfaring med antidepressiva?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Erfaring med antidepressiva?

aug 3 2018 - 00:48
Hallo!

Jeg er ei jente på 20 år som starta med Venlafaxin for 8 måneder sida. Det første jeg merka av bivirkninger var at jeg fikk sterk hodepine som kom og dro. Deretter merka jeg at alle tankene mine blei mindre. Jeg blei mer spaca ut, krasja nesten i en stolpe når jeg skulle jogge samma dagen. No som gikk over etter ei uke.

Det possitive var at jeg blei rolig i kroppen og har vært det siden jeg starta. Det skumleste var at jeg fikk litt svette om natta den første uka. Vanligvis ville jeg blitt bekymra for det. Men jeg var bare likegyldig i stede og tenkte samma det. Kjente likevel et gram av redselen under all likegyldigheta antidepresisvaen bygde opp men den kom ikke opp. Det var mere en tanke om at «jeg begynner å kjenne meg redd no» eller «jeg tror kanskje jeg er bekymra». Det var som at alle følelsa mine var bedøvd. No som var bra for jeg tenka mer logisk. Men jeg hadde ikke noen følelser mere. Følte ikke no bokstavelig talt. Det verste var at jeg slutta å bry meg om folk på dagen jeg starta, sida jeg ikke hadde no følelser. Er bedre no, men følelsa er fortsatt ekstremt bedøvd. Det bra er at jeg ekke trist, redd, har angst eller no.

Jeg mista appetitten under depresjonen og spiste 1-2 måltider om dagen. Men når jeg begynte på antidepressiva blei jeg sulten første dagen igjen (vanlig appetitt) fordi jeg ikke kjente meg no trist.

En anna ting jeg har merka er at jeg tørr mer ting. Jeg har aldri likt å gå i klær som viser kroppen no særlig. Etter jeg starta på dem har jeg slutta å bry meg og overtenke. Noe som gjør meg mer sikker på meg sjøl.

Er dette vanlig eller?
Avatar

Hei:)

aug 4 2018 - 22:41
Det du beskriver skjedde med meg når jeg begynte på Cipralex, den første anti-depressiva jeg tok. Tok det opp med legen da jeg ikke greide å gå på de lengere. Fikk byttet til et annet legemiddel som ga meg mindre likegyldighet, men samme effekt på depresjonen. Moralen er; ta opp dette med legen, det kan hende tablettene ikke er de riktige for deg.
Avatar

Livet etter venlafaxin.

aug 29 2018 - 19:37
Hei :) personlig så vil jeg si at det er helt normalt, fordi det skjedde med meg også, akkuratt som du forteller!
Begynte på venlafaxin og det var akkuratt som om alle følelsene mine var borte.jeg var ikke trist lengre, klarte ikke å felle ei tåre, men jeg var ikke glad heller, jeg var helt "øm". Helt fantastisk der og da! men Jeg space mye ut og klarte ikke å konsentrere meg helt, slik som du også forteller.

Den første dosen jeg fikk var på 75 mg. Det skumle venlafaxin gjorde med meg var at jeg sluttet å bry meg, jeg var ikke meg selv og jeg begynte å behandle venner og mennesker rundt meg anderledes. Alkohol ble ett problem for meg, jeg begynte å drikke mer og ville bare ha det kjekt og dreit i alle som sa at jeg måtte roe meg ned. Jeg fikk ofte selvmordstanker og gjorde ting jeg ikke burde etter 1 måneds tid. Legen økte dosene mine, først til 150 mg, så til 250 og helt opp til 400. På 400 mg føltes det ut som om jeg ble helt overdoset, kroppen min hadde det grusomt innvendig, så jeg bestemte meg for å slutte! Å slutte på venlafaxin var grusomt. For meg var det som avrusning med syke abstinenser, jeg så syner, hørte stemmer, fikk ikke såve, svettet hele tiden og var redd. Men! Det gjikk ca. En uke, så var alt bra. I tillegg forsvant angsten fullstendig. Det er nå 2 år siden jeg slutta , og jeg har ikke hatt ett eneste angstanfall, har heller ikke vert like deprimert som jeg var før jeg begynte på pillene. Jeg sliter litt med hukommelsen, de årene jeg gikk på venlafixin husker jeg nesten ingenting av og jeg sliter fortsatt med å huske ting som skjer i nåtiden, men jeg har det mye bedre nå etter venlafaxin :)
Om det var smart av meg å starte med venlafaxin den gang vet jeg ikke, jeg VAR utrolig deprimert før jeg startet, men når jeg gikk på de var det nesten like gale, det eneste jeg vet nå er att jeg er glad jeg sluttet med dem og at jeg har det mye bedre enn før jeg begynte med dem. Lykke til :)
Til forsiden