Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er lei absolutt alt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er lei absolutt alt

juni 16 2018 - 10:00
Nå har det gått 1 måned med konstant depresjon etter å ha hatt en opptur der jeg gjorde masse dumt uten å tenke på konsekvensene, de konsekvensene kommer nå når jeg er så langt nede. Alle regningene fra penger jeg har brukt som ikke er mine, alle som er skuffet over meg, personer jeg nesten har mistet fordi jeg har vært dum. Og nå er det depresjonen som har tatt over og jeg vet ikke hvor lenge jeg kan gå med det sånn.

Selvom jeg vet at etter en nedtur kommer en ny opptur men jeg vil ikke ha det sånn, nå når selvmordstankene kommer inn så tar jeg sovepiller for å sove meg gjennom det, sover gjennom depresjonen, sover gjennom angsten, sover gjennom konsekvensene fra det jeg har gjort.

Alt virker så håpløst og tungt, kommer meg aldri ut av det uten hjelp men når jeg søker hjelp blir jeg bare misforstått og de hører ikke etter. Da virker alt enda mer håpløst og jeg vil bare gi opp!
Avatar

Føler med deg!

juni 16 2018 - 13:29
Tung situasjon du forklarer her, leit å høre at du slitter sånn! :(

Har du prøvd å ta det opp med legen din? eller kanskje finn en venn som kanskje kan litt om depresjon. Eller så kan du fortsette å poste her! send gjerne direkte melding hvis du trenger det, for meg ihvertfall hjelper det å bare få det ut til noen! Har en veldig lik situasjon som du forklarer får ikke noe hjelp fra lege eller NAV (sykepenger) sitter med regninger jeg ikke kan betale å må låne penger å skuffer de rundt meg. . .

Psykolog er en veldig fin mullighet for å få prata ordentlig ut om det, de kan også hjelpe til å overvinne problemene :)


Når jeg får disse nedturene som du prater om så har jeg personelig en Spilleliste (Musik på spotify) hvor jeg har 5-10 sanger på som betyr mye for meg og som faktisk hjelper meg og motiverer meg for en god stund!
Jeg er også relgiøs så jeg har noen favorit skriftsteder fra Bibelen som bety mye for meg personelig!

Kanskje du har noen sanger du elsker, favorit film eller bok!

Noe som også hjelper meg er å gå tur med eller uten hunden akkurat som jeg føler for!

Hobby er også noe som hjalp meg ettersom jeg ikke er i jobb, det er faktisk noe som motiverer meg mest! Jeg bestemte meg for å lære mer om hunder, sidne jeg er opvokst med det og hadde god kunskap om det fra før. Men nå så trener jeg hunder for venner, naboer, familie og bekjente. Det har gitt meg et positivt syn på framtiden min at jeg kanskje kan jobbe med en så stor interese for meg!

Er du også en 97'er? 21 år bare! Da er det mye vi begge kan utrette hvis vi bare får motivasjon for det!


Avatar

Svar:

juni 16 2018 - 14:12
Jeg har fått hjelp hos psykolog og psykiater i flere år, var en som passet midt i blinken men måtte bytte da jeg ble 18 og ble overført til DPS fra BUP.
Men hun jeg har nå har jeg ingen kjemi med og blir bare misforstått...

Får penger fra NAV da jeg kun kan jobbe 20-40%, men får ingen jobber pga det.. men selvom jeg får penger fra nav burde det være nok men jeg bare bruker penger her og der og plutselig er jeg tom, så bruker jeg kreditt, så er jeg i fellen, min egen felle.

Har gått fra diagnose bipolar til borderline til bipolar og tilbake til borderline men jeg er ikke enig i diagnosen fordi det er så mye misforståelser og de hører ikke etter på hva jeg sier. Blir så oppgitt men skal bytte DPS distrikt nå når jeg har flyttet så håper det order deg etter det.

Men akkurat nå ligger jeg i sengen fra dag til natt uten motivasjon til noe lenger og det er så vanskelig å måtte vente på hjelpen da og det virker så mye lettere å bare gi opp...
Avatar

Re:

juni 16 2018 - 16:01
Så bra at du har søkt hjelp å har fått det til en viss grad. Det er synd du måtte bytte da du ble 18...
Det høres ut som en slitsom situasjon du er i, det er dårlig gjort at dem ikke lytter mer på hva du sier en det å stille en diagnose :(

Håper virkelig du får en som du kommer bedre overens med å som du kan få prata ordentlig uten store misforståelser snart!

Kanskje du klarer å gå en tur i dag? ta med en stol og sitte ute i 5 min med litt frisk luft og en brødskive eller gjøre noe du pleide å like som ikke krever så mye.
Jeg prøver ikke å si hva du skal eller at du må gjøre det men det er ihvertfall for meg så deilig å få litt firsk luft og i mitt tilfele så bryter det tanke gangen min fra det negative til noe annet :)

Jeg syntes du er flink som klarer å holde ut i en slik tung periode! også syntes jeg det er bra at du ihvertfall skriver til noen!

du er et godt eksempel for andre som sliter!Om det er 'Lettere å bare gi opp..' er et spørsmål jeg har stilt meg selv også men for å være ærlig så har jeg ikke kommet fram til noe svar for meg selv enda. Men jeg syntes at hvis man har holdt ut så lenge som du har gjort alerede så er det kanskje verdt å holde ut enda lengre tenker jeg! kanskje en dag så vil man få akkurat den hjelpen man trenger :D


Mvh Lars :)
Avatar

Kreditt

juli 25 2018 - 14:59
Skal du gjøre det eller vente på øyeblikket?
Til forsiden