Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er ikke "syk nok" og får ikke hjelp raskt nok

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er ikke "syk nok" og får ikke hjelp raskt nok

des 20 2018 - 22:14
Hei, dette kommer til å bli langt. Må bare få tømt meg, og setter stor pris på alle svar <3

For tiden er jeg 100% sykemeldt fra en jobb jeg bare var i i 3 mnd før jeg ble syk. Har nå. Vært borte i 7 mnd, og glemte i dag dialogmøtet med nav og arbeidsgiver.

Jeg ble sykemeldt pga en sinnssyk slitenhet, da jeg måtte sitte mesteparten av dagen til tross for at jeg jobber i et yrke der man beveger seg mye. Jeg var til forskjellige privatleger, da jeg ikke orket å reise til fastlegen som jobber et stykke unna, og ingen blodprøver viste noe galt. Ila de tre månedene på jobb gjorde jeg ikke annet enn å stå opp, dra på jobb, reise hjem og sove til neste dag (vanlig 7-15 jobb).

Etterhvert fikk jeg forferdelig angst, helseangst, fordi jeg var redd jeg skulle dø, så dårlig jeg var. Dette endte med sykemelding, og jeg tilbragte 2 måneder av sommeren lenket i sengen, selv det å gå på do var helt jævlig fordi jeg var redd jeg skulle lukke døren, dø og at ingen skulle finne meg.

Etter å ha brukt over 10000 på privatleger og psykolog skrev psykologen et brev til fastlegen om at jeg trenger dps og helst innleggelse. Fastlegen søkte om begge deler, og fikk dps etter 2 mnd. Svaret fra stedet ang innleggelse var at "jeg er for syk til å få hjelp hos dem", så da lå jeg der da, hjemme, og hadde angst 24/7 mens jeg ventet.

Fikk sertraline en liten periode mot angsten, som etter et par uker fungerte veldig bra mot akkurat det, men mistet matlysten fulstendig og gikk ned 10 kg, så sluttet på dem etter avtale med legen.

Etter dette har angsten fortsatt sitti i, men ikke på langt nært så jævlig som før!

Fått vært hos dps fem ganger siden jeg fikk plass, men er alt fra 2-4 uker mellom hver gang, og det er "bare" klinisk utredning så det er ikke noe hjelp per nå.

Problemet er at jeg blir mer og mer deprimert pga at dette tar så lang tid. Har hatt depressive perioder i 10 år nå, men har også klart å komme meg ut av disse på egenhånd da jeg alltid har vært glad i å trene, henge med venner og familie.

Nå blir jeg kjempedårlig av å bevege meg, Hvis jeg går en tur kan jeg bli så dårlig dagen etterpå at jeg ligger med ekstrem hodepine, feberfølelse (har ikke feber) og en følelse av å ha løpt et marathon i beina. To av privatlegene og psykologen var innpå tanken om ME, men har ikke fått noe mer utbredelse ang dette.

Om dagen merker jeg at jeg blir mer og mer typisk deprimert, jeg er ufattelig sint (noe så innihelvette), har ikke lyst til å gjøre noe, kjeder meg (og blir sint) når jeg er med noen, og er ellers helt flat.

Jeg kjenner at jeg har lyst til å gi opp, eller, jeg trur egentlig jeg allerede har gitt opp.

Har aldri vært suicidal, da jeg heller er redd for å dø, noe som jeg trur kan være grunnen til at jeg ikke får hjelp fortere.

Jeg var utadvendt, positiv, engasjert og samvittighetsfull. Jeg stilte alltid opp for alle, enten det var venner, jobb eller nye mennesker, men nå er jeg blitt ei sint megge som ligger hjemme og blir sint på de jeg bor med når de spør hva jeg ønsker å spise, noe de gjør fordi jeg ikke klarer å lage meg mat selv engang. Fordi jeg ikke orker, fordi jeg er sint, og fordi jeg trenger så sårt hjelp, noe jeg i grunn får, men det tar så helvettes lang tid.
Avatar

Re: Er ikke "syk nok" og får ikke hjelp raskt nok

des 20 2018 - 23:36
Kjipt å høre at du har det sånn. Den sinnedelen av en depresjon er noe av det verste, så jeg føler med deg.

Det er noe dritt når det tar så lang tid for å få behandling. Vi har jo jevnt over et godt helsesystem, men det er ikke noe særlig tess når folk har uforklarlige lidelser som leger ikke vet hvordan de skal behandle. Selv lever jeg med kronisk urinveissmerte som ingen leger har funnet noe ut av og det er virkelig deprimerende med den type uvisshet, så jeg føler med deg der også.

Jeg vet at det er vanskelig, men jeg håper du kan se at det sinnet du føler er en del av depresjonen du gjennomgår og ikke den du egentlig er, og at du er fullstendig fortjent den hjelp som andre tilbyr. Det høres iallfall ut som om de har forståelse for situasjonen din når de tilbyr seg å lage mat, mao har de nok også forståelse for sinnet. Kan hende har du allerede snakket med dem om det, men det kan du evt også gjøre dem ekstra oppmerksomme på, hvor mye det henger sammen med depresjonen og at du ikke mener å vise utakknemlighet, hvis det er det du er redd for at de skal tro.

Har du noe annet som hjelper ila hverdagen? Og du får sikkert i deg noen form for næringstilskudd?

Ikke at det er noen mirakelkur, men jeg får innimellom god hjelp til å roe hodet og følelsene ved å høre på såkalt binaural beats eller lyden av en katt som maler. Det ligger en del på youtube hvis du skulle være intr i å sjekke det ut. Du kan f.eks søke etter binaural beats + anxiety eller depression. Noen av de er rene pipelyder og andre er mer melodiske og jeg liker best sistnevnte.

Avatar

Re: Er ikke "syk nok" og får ikke hjelp raskt nok

des 21 2018 - 10:10
Tusen takk for svar!

Jeg har fått nøringsdrikker på blå resept, så overlever når jeg er aleine også.

Og jeg veit jo at sinnet kommer av depresjonen, men allikevel, når man ikke er seg selv på nesten et helt år, da begynner folk å flykte og jeg blir redd, mest for meg selv. Og det er så vondt, jeg føler at jeg ligger hjemme og rotner rett og slett. Hadde det ikke vært for dem jeg bor med hadde jeg vært dau, det er jeg helt sikker på!

Og takk, jeg skal prøve det ut neste gang jeg får et raserianfall. Alt er verdt å prøve, nesten. Sertraline hjalp på sinnet også, men jeg har ikke lyst til å gå på så sterke medisiner heller.
Avatar

Re: Er ikke "syk nok" og får ikke hjelp raskt nok

des 26 2018 - 08:25
Bare hyggelig.

Godt å høre at du har tilgang på næringsdrikke, i det minste.

Det er en seig kamp å holde ut alle de sterke negative tankene og følelsene som gjerne hører med depresjon når det fremstår så endeløst og uvisst. Jeg står midt oppi det selv, så jeg vet åssen det er å føle at man bare svinner hen.

Uansett, jeg håper du snart nok får effektiv behandling og at du finner styrken til å fortsatt holde ut.

Og forresten, kanskje det hjelpe å skrike i en pute når du blir sint? Det er noe jeg har gjort noen ganger i det siste fordi jeg har følt meg fullstendig invadert av bråk fra overetasjen. Jeg har aldri hatt vane for å uttrykke sinne på noen måte, men det bygget seg opp så mye at jeg bare måtte. Det føltes ganske forløsende selv om sinnet kom tilbake ifb med at bråket fortsatte å holde på enda en stund.
Avatar

Re: Er ikke "syk nok" og får ikke hjelp raskt nok

des 27 2018 - 21:44
Uff ja, jeg håper du får den hjelpen du trenger selv? Og at du har hatt ei fin jul!

Psykologen jeg gikk til i sommer nevnte at jeg ikke fremstod som typisk deprimert, da jeg sjelden er trist og ikke ser lyst på livet (typiske ting folk ser på som depresjon). Jeg har alle symptomer bortsett fra det, som sinne, følelsesmessige flat, ikke lyst til noen ting osv. Føler meg i grunnen latterlig lat, bare. Som igjen gjør meg sinna :P

De siste dagene har jeg slitt mer og mer med angsten igjen, og hadde to panikkanfall i går. Det er noe av det jævligste jeg noen sinne har opplevd, men med en gang jeg slipper angsten og panikken så glemmer jeg også hvor jævlig det er! Men den kommer igjen, oftere og hardere, og jeg håper bare på å slippe en runde til som i sommer.

Putetrikset skal jeg hvertfall ta med meg, bedre enn å rive i stykker klær og ødelegge ting rundt meg.
Avatar

Re: Er ikke "syk nok" og får ikke hjelp raskt nok

des 31 2018 - 11:56
Det er virkelig ikke vanlig å være så syk som du føler deg og du bør virkelig reise til legevakten som kan sjekke deg på dagen i stedet for å vente lenge på prøvesvar fra sykehuste via fastlegen. Dra så fort du har mulighet, du skal ikke måtte drikke næringsdrikk fordi du er sliten, det er oftest ekstremt syke som er nødt til å drikke det og det høres ut som legen din fraskriver seg avsvar ved å bare skrive ut næringsdrikk på e-resept. Det er en ting at du er gått ned så mange kilo, men du kan ikke bli så utrolig sliten av det at du må sove i 15 timer (to ganger så lenge som en vanlig voksen). Jeg håper du får sjekket det ut snarest.
Avatar

Re: Er ikke "syk nok" og får ikke hjelp raskt nok

jan 3 2019 - 15:34
Takk! Depresjonen min har vært ekstra krevende i det siste, så jeg strever noe med å skaffe nødvendig hjelp. Dvs jeg går normalt til en alternativbehandler som hjelper en del på det emosjonelle og psykiske planet, men det har jeg ikke råd til så ofte, så nå føler jeg meg revet mellom å søke meg til psykolog på egenhånd og be om henvisning til DPS igjen, fordi de har avvist meg et par ganger allerede. Sist gang søkte jeg på bakgrunn av selvmordstanker og jeg ble veldig overaska over at det ikke var alvorlig nok til å vurderes på nytt. Jeg kunne klagd på avgjørelsen, men jeg greide ikke ta noe mer tak i det. Hovedproblemet mitt er uansett ikke depresjonen, men en konstant smerte som leder til depresjon, så det er ganske frustrerende når smerten reduserer funksjonsevnen min så mye som den gjør. Jeg har uansett ikke gitt opp enda, så det er håp!

Det er veldig typisk å føle at man bare ikke har greid å ta seg sammen når man er deprimert :-/ Jeg syns det verste er at jeg kan se for meg alt jeg skal gjøre i tankene, men bare ikke ha noe motivasjon til å faktisk gjøre det. Og det får så ekstremt dårlig utfall når det kommer til mat, fordi jo mindre jeg spiser, jo mindre orker jeg smerten, og jo verre blir jeg mentalt, sukk.

Jeg håper du har hatt noen roligere dager også, i jula og romjula! Og godt nyttår. Måtte det bringe med seg all den lindring vi fortjener. <3
Avatar

Hei

jan 7 2019 - 01:15
Blir du utredet klinisk på dps av en psykolog? I så fall burde du fortelle vedkommende om dine problemer siden ikke legen kan hjelpe deg. Bruker du noen medisiner?
Avatar

Re: Er ikke "syk nok" og får ikke hjelp raskt nok

jan 7 2019 - 14:15
Bloombay:

Jeg har allerede vært hos legevakten et osr ganger (for et par år siden og i fjor) da jeg var på det dårligste, og fikk bsre beskjed om at det var et panikkanfall (som varer hele dagen!?) etter at jeg gikk på sertraline i to måneder i sommer har jeg ikke slitt like mye med panikkanfallene, og har fått tilbake litt matlyst. Ikke på langt nær like mye som før, men har heldigvis gått opp litt igjen. Jeg er ikke like dårlig i dag som for et halvt åt siden, men fortsatt ikke i stand til å gå på jobb. Ifølge legen blir jeg så sliten av ting fordi jeg har vært så mye sengeliggende, at selv om jeg pleide å være sprek så er nå en liten gåtur nok for meg. Noe jeg skjønner, men jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal bli så dårlig.
Det har liksom blitt veldig sånn at jeg må selv google ting som jeg ønsker legen skal sjekke, typ utredning av me osv. Jeg har forstått at jeg har helseangst, men det kommer jo av den slitenheten jeg i utgangspunktet følte (og fortsatt føler), men har blitt værre nå når jeg konstant har høy puls, litt vondt i leggen, magen, ankelen, brystet osv. Og jeg veit det høres teit ut, men når det står i som verst så slipper jeg ikke unna uansett på en måte?

Gunmihjerte:

Så trist å høre! Jeg Fikk fastlegen til å skrive en henvisning til psykolog for meg som jeg kunne levere rundt om kring, og fant en i nabobygget som har ledig til sommeren. Tenkte at det er i det minste bedre enn ingenting, venter heller et halvt år nå enn å bare utsette det, for det blir nok ikke kortere ventetid! Fikk levert søknaden en dag jeg klarte å komme meg ut døra. Kanskje du kan be legen din om det, så hsr du u det minste noe å se frem til?

Hvagjørman:
Ja, klinisk i form av intervjuskjemaer for å finne ut om depresjonen og angsten kommer av personlighetsforstyrrelser eller ptsd, men det er mange skjemaer og bare 45 min hver gang. Det tar tid, spesielt siden mange av svarene må utdypes (hun kalte dette klinisk utredning hvertfall). Har fortalt om slitenheten, og hun sier det kommer av at jeg ikke klarer å holde en døgnrytme og at jeg er lite i bevegelse. Jeg skjønner den, og prøver så godt jeg kan å gjøre noe med det! Jeg går til dps hver gang (20 min til og fra), og sist ble jeg så dårlig dagen etter at jeg like gjerne kunne hatt influensa. Det kjentes hvertfall sånn ut. Ang døgnrytmen er den vanskelig å stabilisere, fordi enten vil jeg ikke legge meg og får ikke til (pga angsten og følelsen av at jeg dør når jeg endelig nesten sovner) eller at jeg sovner kjempetidlig fordi jeg har gått en tur. I jula sovna jeg mellom 8-10 på kveldene, og våkna rundt 4 på morgenen, men nå ila to døgn så sovner jeg ikke før i 3-4 tiden på natta og våkner i 12-tiden på dagen. Det er bare tungt å prøve å holde en rytme når man ikke ser et lys, på en måte? Nå skal det sies at jeg har hatt det ille i tre år, og klarte å holde ut i to før alt bare raknet. Gikk på sertraline i to mnd i sommer, men ikke på noe nå.

Takk for svar folkens <3
Avatar

Re: Er ikke "syk nok" og får ikke hjelp raskt nok

jan 15 2019 - 02:31
Det er bra. Jeg har fått henvisning både tidligere og nå nylig, men jeg kommer meg sjelden videre fordi jeg ikke stoler på at de kan gi meg den hjelpa jeg trenger, dvs at jeg mistenker at de ikke vil evne å se problemene mine helhetlig, at de behandler meg som om angsten og depresjonen er isolsert fra smerten. Jeg har såvidt snakket med to andre psykologer, men den ene var for intens og den andre var for tafatt og anbefalte meg å holde meg til alternativbehandleren, så jeg har gitt det opp litt.
Til forsiden