Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er det håp?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er det håp?

aug 21 2018 - 00:16
Jeg har i snart 23 år slitt med depresjon, den har vært alvorlig i store deler av disse årene. Er det noen som helst sjanse for å bli frisk? Er det noen her som har blitt friske etter mange år med depresjon?
Jeg har snart ikke noe håp igjen.. Er så sliten av å være trist og å ha det vondt, og pausene fra det blir bare mindre og mindre..
Avatar

Re: Er det håp?

aug 23 2018 - 04:36
Hei

Grunnen til at eg skriver til deg er at eg kun for noen dager siden opplevde å miste kjæresten min etter nesten 19 år sammen, hun valgte itillegg å reise til en man som hun har vært utro med tidligere så det var ganske vondt å oppleve.
Mye av grunnen til at forholdet vårt tok slutt er at eg selv har slitt med depresjoner over en periode på 6-7 år og av den grunn kun vært opptatt av meg og mine problemer og ikke tatt meg tid til henne. for ca 7 måneder siden skrev eg et langt brev til henne hvor eg fortalte alt eg har slitt med av depresjoner,sosial angst,dårlig selvbilde osv. eg var dønn ærlig i alt eg skrev og det viste seg å være min redning ut av depresjons helvete, for når eg leste igjennom brevet knakk eg sammen i gråt og sinne over hvor mye tid eg har brukt på å plage meg sjøl med gamle vonde minner, alt eg har bekymret meg over og gått å vært redd for og ikke minst at eg så hvor farlig nærme eg var med selvmords tanker i disse årene. Eg sa til meg selv at dette det gidder eg ikke mer, eg vil leve.

Dessverre så var forholdet ikke til å redde, noe som selvfølgelig har gjort meg veldig trist, men eg føler meg så pass sterk nå etter at eg leste mitt eget brev at eg nå vet at ting vil gå bra, man kan ikke "kaste" vekk livet sitt med bekymringer.


Det eg har lært av mine egen erfaringer om depresjon og sosial angst er at sosial angst er et direkte resultat av lengre tid med isolering grunnet depresjon. Det kan ta lang tid å finne ut at man er deprimert og for meg og sikkert mange andre så var det veldig tøft å innrømme at eg faktisk ikke hadde full kontroll, og terskelen for å be om hjelp var veldig høy.Så når eg nå fikk kjærlighetssorg så visste eg at eg ikke kunne sitte med det alene, men gikk til venner og familie og fikk pratet ut om og om igjen og samtidig har eg prøvd/klart å finne positive ting med at forholdet tok slutt.

Det beste råd eg har til deg er at du må faktisk ta en avgjørelse for deg selv, om du vil ha det slik du har det nå, eller si til deg sjøl at "nok er nok...nå skal eg leve og ha det bra" ta små steg og gi deg selv små mål i begynnelsen så er du på rett vei:)

Beste ønsker videre i livet!
Mvh meg
Avatar

Re: Er det håp?

sep 3 2018 - 00:57
Jeg regner med at du mottar behandling?
Til forsiden