Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dårlig helse gjør meg deprimert og gir meg angst for at jeg ikke vil kunne levere her i livet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dårlig helse gjør meg deprimert og gir meg angst for at jeg ikke vil kunne levere her i livet

okt 18 2018 - 15:31
Jeg begynner å tro at alle helseplagene mine vil hindre meg i å leve det livet jeg ønsker, at det vil holde meg borte fra arbeidslivet i så stor grad at til slutt ingen vil ansette meg, og at det vil hindre meg sosialt så jeg ikke kan bygge opp igjen gode vennskap etter et kontrollerende forhold der jeg ble isolert.

Jeg har Bekterevssykdom (som gjør at jeg har ivalidiserende smerter som stråler ut fra ryggen) og PTSD etter det dårlige forholdet.

Jeg har nå en fantastisk kjæreste, som ønsker meg alt vel. Men jeg har måttet klare meg alene hele livet og jeg er opplært til å holde alt for meg selv og klare meg selv. Jeg klarer for alt i livet ikke å dele alt jeg strever med av vonde tanker, eller å forestille meg å skulle be om hjelp.

Jeg er sterk og har godt med pågangsmot, men når man gang på gang får et slag i trynet kan man begynne å lure på om det noen gang kommer til å gå bra.

Jeg har vært friskmeldt nå i 9 mnd etter over et år i smertehelvete pga. bekhtereven. Nå har jeg endelig begynt å få livet mitt på skinner igjen (trening, turer, jobb, sosialt), men er nå helt sengeliggende igjen. Jeg har klart å dra på meg en prolaps, og nok en gang kan jeg ikke bidra på jobb slik jeg burde, være med barn og kjæresten slik jeg ønsker. Jeg føler meg så totalt mislykket og risikerer å miste jobben med alle disse skavankene. Sannsynligvis får jeg beskjed om at jeg må finne meg ny jobb allerede neste uke. Jeg er livredd fordi jeg ikke vet hvordan jeg skal forsørge meg og datteren min fremover, for hvem vil vel ansette en som har så mange plager hele tiden.

Jeg vet jeg er en veldig bra dame med mye å by på, men det drukner i alle følelsene av håpløshet, frykt og selvforakt. Jeg føler meg så tom, fortapt og lite verdt. Og det verste er at jeg er helt paralysert i denne frykten, jeg klarer ikke tenke klart.. og jeg kan ikke på noe som helst forene meg med tanken om å skulle være en belastning eller byrde for andre som eventuelt må hjelpe meg over kneiken. Jeg vil klare meg selv, men nå vet jeg ikke hvordan.
Avatar

Re: Dårlig helse gjør meg deprimert og gir meg angst for at jeg ikke vil kunne levere her i livet

okt 31 2018 - 16:28
Tror du er nødt til å innfinne deg med tanken på at du har behov for hjelp fra andre i varierende grad. De fleste av oss vil gjerne føle oss selvstendige, og det blir ofte en utfordring ved krevende sykdom. Det er tøft som bare det, men det kan være en god øvelse i å både be og om motta hjelp. De aller fleste rundt oss vil hjelpe mye mer enn vi tror og det er ytterst sjelden vi er en så stor byrde for andre som vi innbiller oss. Og nav vil vel hjelpe økonomisk om det skulle skjære seg med jobben?
Avatar

Re: Dårlig helse gjør meg deprimert og gir meg angst for at jeg ikke vil kunne levere her i livet

okt 31 2018 - 16:29
*be om og motta
Til forsiden