Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Aldri hatt slike tanker før

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Aldri hatt slike tanker før

sep 13 2018 - 04:55
Hei, etter et par turbulente år står jeg på bar bakke og har verken jobb eller utdanning. Har aldri vært i kontakt med psykisk helsevesen og er nervøs angående dette. Har de siste ukene hatt et sterkt ønske om å bare kunne forsvinne fra verden og slippe å måtte kjempe for å få til essensielle ting, feks bare gå i butikken. Har ingen kontakt med familie og får ikke til å snakke med venner om tankene. Nå begynner jeg å havne såpass på tampen at jeg begynner å bli redd for hva jeg kan finne på om jeg lar det gå for langt. Hva kan jeg forvente å få i svar eller bistand om hodet prøver å overtale meg selv om å dø, når jeg egentlig ikke vil det? Og det skremmer meg så mye at jeg får angst.
Avatar

Re: Aldri hatt slike tanker før

sep 13 2018 - 07:05
Hei. Fint at du får til å dele dette. Da er du allerede et par gode skritt på veien til å få hjelp. Jeg vil råde deg til å snakke med legen din snarest. Prøv å se på den motstanden du føler som en symptom som fortjener god behandling. Det er helt normalt å være engstelig når man oppsøker lege for denslags, men de er der for å hjelpe. Ved mer akutte behov er det vanlig å få noen å snakke med på DPS (distrikspsykiatrisk senter) så lenge det er behov for det. Etter hvert som man blir bedre, men fortsatt har behov for tereapautisk behandling, får man attest fra lege til å søke etter ny behandler på egenhånd. Det samme gjelder hvis behovet i utganspunktet er mindre akutt. Du får også nødvendig økonomisk støtte fra Nav, det er bare å snakke med de. Hvis du er for syk til å arbeide, søker du gjerne om arbeidsavklaringspenger. Og husk at når hodet lager tanker om å slippe livet for godt, så grunner det ofte i et ønske om å slippe smerte og ubehag, mer enn det handler om å faktisk ville forlate livet. Søstra mi sa til meg en gang da jeg hadde tenkt mer på døden som en potensiell fremtidig løsning (noe som skremte meg veldig), at det er en forskjell på å tenkte at man vil dø og å faktisk ville det. Det hjalp å høre det. Uansett, lykke til og god bedring!
Til forsiden