Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Cipralex

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Cipralex

okt 22 2018 - 22:03
Hei. Lurer på om noen har noen erfaringer angående cipralex? Har gått på zoloft tidligere, men følte ikke at det hjalp noe særlig.
Har mest panikkangst, men også depresjoner i perioder.
Lurer på hvordan andre har reagert på cipralex, vet jo at man ikke reagerer likt på medikamenter, men interessant å vite.
Avatar

Re: Cipralex

okt 26 2018 - 22:22
Hei, min hovedutfordring har vært helseangst, med noe depresjon og ocd. Disse henger litt sammen skjønte jeg.

Vært hypokonder mange år, men gikk ut av kontroll over en periode på 12 mnd hvor det eskalerte slik at jeg nesten ikke kunne fungere. Startet med 5 mg 3 dager dernest 10 en uke , 15 2 uker og 20 i 9 mnd før nedtrappingen over 3 mnd.
Jeg hadde høy grad av depresjon og angst, så for meg ble det meget merkbar bedring i løpet av en uke. Og gradvis bedre de neste ukene. Tok litt tid da jeg hadde vært langt nede, men etter 3 mnd ca ble ting bra. Jeg valgte å følge anbefalingene til psykiater og bruke de 6 mnd etter bedring og lang nedtrapping. Jeg merket godt når jeg starter få det så bra at pillene var det som flatet ut humøret, (depresjonen møtte pillenivået) da valgte jeg nedtrappingen. Ingen bivirkninger annet enn litt lyn i hodet under nedtrapping , men var ikke veldig plagsomt.
Cipralex fungererte godt for meg.
Avatar

Re: Cipralex

nov 8 2018 - 22:03
Jeg har to ganger prøvd å øke dosen cipralex fra 10 mg og opp til 20 mg. Prøvde denne dosen i over 2 måneder hver gang. Håpet og ventet på at angsten skulle bli bedre, men jeg lurte etterhvert på om cipralex forverret situasjonen, det gjorde meg ikke bedre iallfall. Så nå prøver jeg å trappe ned langsomt, og nedtrapping gir også noen ekstra bivirkninger, så det er ikke enkelt, dessverre.
Avatar

Re: Cipralex

nov 8 2018 - 22:51
Min erfaring har vært helt grei med 10 mg. Første gang jeg gikk på de, merket jeg etterhvert at jeg hadde blitt veldig emosjonelt flat, så jeg kuttet de ut. Jeg går på de samme nå, selv om det varierer litt hvor ofte jeg bruker de. Noen ganger føler jeg meg flatere igjen, men er ikke sikker på om det er pga medisinen. Uansett, jevnt over ok erfaring. De har roet depresjonen min såpass et par ganger at jeg fikk til å spise igjen, da det har hatt en tendens til å gå sterkt utover matlyst.
Avatar

Re: Cipralex

nov 9 2018 - 07:28
Jeg vil gjerne dele min positive erfaring med cipralex med deg. Jeg sliter med generell angst, men dog ganske så sterk til tider. Begynte med cipralex for 2 år siden. Det tok en god del uker før jeg fikk effekt, og oppstarten var veldig tøff og lang for min del, men effekten var veldig god. Jeg følte meg rett og slett vanlig. Fungerte fint hjemme og på jobb og orket å være med på sosiale ting igjen. Kunne kjenne noe angst i ny og ne, men det var helt levelig. Jeg synes det beste med cipralexen var at jeg merket at alle de ekle symptomene jeg kjenner hver dag ble borte, slik at jeg på en måte fikk et bevis på at det skyldtes angsten. Jeg sluttet etter 1,5 år da jeg følte meg ganske bra. Men gradvis kom angsten dessverre tilbake så nå har jeg begynt på cipralex igjen. Tror jeg sluttet litt for tidlig.. Ikke fått effekt ennå, men trøster meg med at det tok veldig lang tid forrige gang.
Avatar

Re: Cipralex

nov 9 2018 - 23:18
Jeg kan ikke leve uten cipralex.

Har vært på denne to ganger, med et avbrudd på grunn av et lengre sykehusopphold pga (urelatert) alvorlig sykdom som nødvendiggjorde kutt i alle medisiner jeg var på. I mellomtiden ble det Wellbutrin, men opplever at Cipralex funker vesentlig bedre for meg. Begge gangene har jeg fått en sykt god effekt av det enten neste dag eller samme dag, og eneste bivirkningene har vært sterkt redusert matlyst. Jeg er tross alt vesentlig mye mer motivert til å leve generelt, så det går greit.

Jeg bekymrer meg ikke for ting. Jeg blir ikke stressa. Jeg har det bra med livet og med meg selv, og er strålende glad og fornøyd. For meg blir det som å være et helt annet menneske. Vet liksom ikke om det er noe unikt med Cipralex som gjør at den gir meg masse kunstige lykketopper hele tida, eller om jeg har vært så langt nede så lenge at jeg bare har glemt at jeg noen gang har vært så fornøyd som det her.

Anbefales prøvd. Ser imidlertid at mange sliter sterkt med bivirkninger og ikke får like god effekt.
Til forsiden