Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ung, ensom og angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ung, ensom og angst

nov 8 2012 - 19:29
Jeg er en 19 år gammel jente, i min beste alder. Det er ingenting galt med meg fysisk, jeg har aldri vært veldig syk eller vært utsatt for noen ulykker. Altså heller en typisk "flink pike," ressurssterk og intelligent får jeg stadig høre, med alle store forutsetninger til å klare seg svært bra her i livet.
og likevel har jeg fått angst, også helseangst.
(NB! dette er mye!)

Det har ulmet i det stille de siste to årene, da jeg etter 2. året på vgs (et utrolig stressende år, med høyt press) så stopp.
Jeg fikk en baksmell med fysiske plager, stressplager som muskelsmerter osv. Men jeg gav meg ikke, og fortsatte med deltidsjobb og skole et år til. Innimellom det å gå på prevensjon (hormoner som påvirket meg veldig) og å tro at jeg hadde alt fra fløflekkreft til blindtarmbetennelse, og besøkte mamma sin private lege et utall ganger, mer enn nødvendig.
jeg hadde også slutta å trene, og fra å være topptrent til ingenting, fikk jeg heller ikke bekreftelse på at kroppen fungerte skikkelig.
På toppen av det hele, har jeg alltid vært ensom. Gått mye hjemme aleine, aldri hatt mange venner etter barneskolen.
Jeg levde mitt sosiale liv når jeg var på skolen, i en super klasse. Misset ikke én dag der, uansett hvor forkjøla jeg var. Det var her jeg trivdes.
Uheldigvis, særlig på vgs, var vi en klasse hvor alle kom fra forskjellige deler i fylket, noe som førte til vanskeligheter for å møtes på fritida. Derav ensomhet.

Så i år har jeg flytta hjemmefra etter videregående, og rett til hovedstaden for å studere. Rett og slett fordi alle mine nærmeste venner også hadde flyttet vekk, og jeg hadde ingen igjen.
Det er ikke mange i min situasjon her i Oslo, så ensomheten kommer snikende tilbake, selv om jeg bor i et utrolig fint kollektiv.
Men alle her er eldre enn meg, og har allerede et etablert nettverk og fritid.

Derav har angsten utløst seg igjen, av å måtte tilpasse seg helt på nytt, HELT ALEINE.
Stresset over alt som har måttet ordnes, bekymringer over leverte skoleoppgaver som kanskje ikke er bra nok, (perfeksjonisten i meg vil lykkes i alt!) stadig forsiktighet i pengebruken, og i tillegg ting i familieforhold hjemme... Alt dette og mer til har utløst angsten.
Jeg har allerede oppsøkt legevakta 2 ganger, etter forferdelige panikkanfall hvorav jeg besvimte, og var sikker på at jeg skulle dø.
De kom helt uten forvarsel.
I tillegg til så sterke menstruasjonsplager at jeg ikke klarer å spise ordentlig..

Grunnen til at jeg er så klar over dette, er jo fordi jeg selv tok hintet etter at legen hintet frem at jeg kunne ha helseangst.
Først ble jeg sint og ville ikke tro det.
Nå har jeg akseptert det, og vil gjøre noe med det.
Så jeg gikk til psykolog for første gang i mitt liv, og motsa meg alle fordommer jeg har om psykologer. Det var en lettelse.

Men jeg må fortsatt jobbe med angsten, og det opptar meg og kommer tilbake til stadighet. Særlig når jeg er for mye aleine i mitt eget selskap. Altså, jeg graver meg ned i min egen elendighet.

På skolen trives jeg, og vil være der så mye som mulig for å være med andre. Men uheldigvis er dette studier, så oppmøte er mer fritt, og folk grupperer seg mer..

Jeg må stake ut et nytt liv på egenhånd, helt fra bunnen av, og det er utrolig utfordrende nå.
Det jeg savner aller mest, er en nær person å snakke med. En som virkelig vil lytte. Det har jeg uheldigvis ikke i rekkevidde.

Så ja, dette ble uuuuutrolig langt og mye, takk til de som vil lese!
Avatar

Re: Ung, ensom og angst

nov 8 2012 - 19:36
Sender deg en venneforespørsel :)
Avatar

Re: Ung, ensom og angst

nov 8 2012 - 22:20
Mye av det du skriver minner meg utrolig mye om meg selv. Jeg legger deg til jeg =)
Avatar

Re: Ung, ensom og angst

nov 9 2012 - 09:28
Har lest igjennom, ikke så mye som jeg kjenner meg igjen i, men noe av det sånn som å være ensom, og har ikke mange venner fordi jeg ikke har hatt så mye kontakt med de jeg gikk i klasse med etter jeg var ferdig på skolen
Avatar

Re: Ung, ensom og angst

nov 9 2012 - 10:27
Synes du er tøff og sterk som reiser bort for å gå på skole:)
Du er kommet deg langt uansett om det kanskje ikke kjennes sånn! Og du ha tatt tak i problemet og komme deg til psykolog. Da er du langt på vei, bare holdt ut på dine dårlige dager og tenk på oppturene :) Lær deg at du ikke behøver være flink pike hele tiden. LYKKE TIL VIDERE!
Til forsiden