Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Når de værste PTSD symptomene har gitt seg, hva da??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Når de værste PTSD symptomene har gitt seg, hva da??

nov 5 2012 - 10:42
Jeg lurer og tenker mye på hvordan jeg skal takle denne tiden etter noen år med sterke ptsd symptomer. Nå er jeg tilbake her og nå men det er vanskelig.
Hvordan finner jeg balansen igjen? Det skal så utrolig lite til før jeg blir vippet av pinnen, jeg blir sliten og frustrert og mangler konsentrasjon.

Det føles som at jeg må ta det veldig med ro visst ikke så kommer symptomene tilbake. Blir jeg sliten så begynner jeg å vokte igjen, skepsisen tar over.

Jeg har kompleks ptsd, men har alikevel blitt stabil. Min store frustrasjon er at denne stabiliteten forsvinner så fort jeg opplever påkjenninger eller det skjer ting som ikke inngår i mine rutiner. Jeg føler meg så skjør og sårbar.

Det kjennes ut som at jeg har blitt pensjonist lenge før tida rett og slett. Dette med lege, nav og kampen for å få behandling er så krevende, jeg jobber med å klare å formiddle hvordan jeg har det, men på et vis så blir jeg ikke forstått.

Jeg er et offer for min egen tillærte strategi, nemlig den at jeg er verdensmester i å late som at alt er ok.

Eller, jeg kjenner meg ikke som et offer lengre, den tiden er forbi.Avatar

Re: Når de værste PTSD symptomene har gitt seg, hva da??

nov 5 2012 - 16:38
ja, viss du later som om alt er ok, og det ikke er det, så kan du vel ikke forvente å bli forstått?
Avatar

Re: Når de værste PTSD symptomene har gitt seg, hva da??

nov 5 2012 - 18:39
Prøver ikke du å skjule angst når du er sammen med andre? Viss du har angst da.

Min tillærte strategi kommer etter misshandling i barndom der den beste måten å overleve på var å late som at alt var ok. Denne strategien sitter hardt i og gjør at jeg har vansker med å få frem hvordan jeg har det i samtale med feks lege og andre steder som kunne ha gitt meg hjelp.
Avatar

Re: Når de værste PTSD symptomene har gitt seg, hva da??

nov 5 2012 - 19:11
nei, jeg har ikke angst, og sånn sett så kan du selvsagt si at da forstår jeg det ikke heller, og det gjør jeg nok ikke, men jeg vet at hvis andre skal forstå meg når jeg har problemer, så er den eneste måten å si tingene som de er. Noe annet nytter ikke.
Avatar

Re: Når de værste PTSD symptomene har gitt seg, hva da??

nov 5 2012 - 20:38
Det er forskjell på hva man tenker man bør gjøre og hva man faktisk gjør i gitte situasjoner, sånn er det bare. Fornuften kan si at slik og sånn skal jeg gjøre men så blir det ikke sånn i praksis.

Men jeg ville gjerne skrive med noen om tiden etter ptsd jeg..
Til forsiden