Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sosial angst og jobb. Hvilke erfaringer har dere?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sosial angst og jobb. Hvilke erfaringer har dere?

okt 31 2012 - 21:20
Jeg er 30 år, har sosial angst, og har hatt problemer med å skaffe meg ordentlig jobb. Tidligere har jeg studert for å "gjemme meg" unna arbeidslivet krav. Nå har jeg nettopp fått meg jobb, i en liten kommune flere mil fra der jeg egentlig bodde. Jobben jeg har nå innebærer en del samtaler med mennesker, og kollegaen mine snakker om hvor viktig det er å bygge tillit, det å bygge relasjoner til andre mennesker og slikt. Før jeg begynte i jobben trodde jeg at jeg skulle klare å dekke over det dårlige selvbildet mitt og at jeg skulle mestre oppgavene jeg ville få gjennom jobben. Men nå kjenner jeg at det blir tyngre og tyngre for hver dag og hver uke som går.

Er det noen som har erfaringer med sosial angst, det å komme inn i arbeidslivet og å holde ut vanskelige perioder? Blir ting bedre??
Avatar

Re: Sosial angst og jobb. Hvilke erfaringer har dere?

okt 31 2012 - 22:02
Jeg har ikke så mye erfaring i møte med arbeidslivet enda. Har så langt aldri vært ansatt noe sted, men har på en måte gjemt meg litt bak studier jeg og.
Men det jeg gjør for å komme meg igjennom vansklige perioder er å dra meg selv ut av sengen hver dag. Om kveldene legger jeg planer for neste dag sånn at jeg vet hva jeg skal gjøre når jeg våkner, hvis ikke blir det ofte at jeg blir liggende i sengen hele dagen og det gjør ingenting bedre.

Har som mål å gå en tur hver dag. Jeg syntes det er ganske vanskelig å skulle gå rundt helt alene, men det går bedre og bedre og målet er å kunne gå i butikken på egenhånd snart. bare så jeg har et mål å jobbe imot som ikke er for urealistisk for meg å nå på egenhånd. Det gjør også at jeg føler meg bedre senere. Gir liksom en liten mestringsfølelse. Ellers prøver jeg å bli med venner og familie på alt jeg får mulighet til, selv om det virker skremmende eller jeg tenker at jeg ikke orker eller gidder. Det gjør godt å komme ut av huset!!
Ellers vil et annet råd som fungerer for meg være å gjøre ting som gjør deg glad. Fylle dagene med noe meningsfult og koselig så godt en kan! :-)

Det finnes vel ikke noe fasitsvar på hva man bør gjøre og ikke for å få det bedre, men dette er hvertfall hva som fungerer for meg.

Hvis angsten står på som værst tenker jeg og veldig mye på at jeg VET det ikke er farlig, og det VIL gå over. Det blir bedre! :-)
Avatar

Re: Sosial angst og jobb. Hvilke erfaringer har dere?

okt 31 2012 - 22:32
Jeg har jobbet under sånn tiltak nå i seks mnd i samme butikk og har dermed fått litt tilrettelegging.
De første to ukene holdt jeg meg langt unna kassa,snakket kun når jeg ble snakket til og var ellers nervøs av meg. men etter 1-2 mnd løsnet det litt. :)
nå er det slik at jeg prater om løst og fast med noen kollegaer (bedre enn ingen) og tar selv kontakt med kundene og småprater tilogmed når de skal betale.
at det skulle gå så bra hadde jeg aldri drømt om så konklusjonen er: gi deg selv litt tid til å komme inn i det, så løser det seg (litt ihvertfall) :)
Til forsiden