Siste nytt fra Mental Helse

Psykisk helsearbeid i kommunene

8 millioner til Mental Helse

Extra-tildelingen 2012 ga åtte millioner til Mental Helse. Totalt ble 220 millioner kroner fordelt til 527 gode helseprosjekter over hele landet.

Ottast for tilbodet

Pressinvitasjon: Debattmøte - Erna Solberg (H) og Raymond Johansen (Ap)

Fikk midler fra Extrastiftelsen gjennom Mental Helse

Mental Helse fikk i år midler til 11 nye prosjekter, samt videreføring av 10 prosjekter. Av de nye prosjektene er fire innen rehabilitering, en innen forskning, og seks innen forebygging.

Glede og begeistring i Sør-Varanger

Lokallaget hadde ligget i dvale i åtte år, da noen ildsjeler med Oddgeir Bjønnes i spissen bestemte seg for å gjøre noe med det. På kort tid økte medlemstallet fra 17 til 83. Møteplassen i kommunen har blitt en fast base for det aktive lokallaget.

Vil ha handlingsplan mot mobbing

Helsefremmende tiltak på agendaen

Sykdommen skal helt bort

Samhandling – ikke for alle

Finansieringsordningen til samhandlingsreformen med både dagsbøter for utskrivningsklare pasienter og kommunal medfinansiering, gjelder kun for somatiske helsetjenester. Som en konsekvens av dette prioriterer kommunene å bygge ut somatiske helsetilbud.

Familiedagen Semiaden fikk årets frivillighetspris

Et aktivt år for venn1

- Etterspørselen etter Mental Helses undervisningsprogram venn1 i videregående skole har aldri hatt så stor pågang som nå, sier prosjektleder Rune Helland. I 2012 ble også en rekke ungdomsskoler introdusert til programmet.

Dagsenteret kan bli stengt

Inviterer 25 rundt bordet på julekvelden

Kulturprisen til Arvid Martinsen

Et inkluderende skoleliv?

Mulighetene for en mer inkluderende brukerrepresentasjon

Disputerer på nettbaserte helsetjenester

Etterlyser mer vennlighet

Gode relasjoner bør utvikles innenfor vennlige og nære systemer, som er lett tilgjengelige. Det er mye rundt rammebetingelsene som er blitt uvennlig, mener Marit Borg, professor ved Høgskolen i Buskerud.

Inviterer til telefonsamvær

Mental Helses Hjelpetelefonen har satt inn ekstra ressurser i jula for å imøtekomme folk som trenger noen å snakke med. Dette er et døgnåpent tilbud, og det er gratis å ringe 116 123. Nettjenesten sidetmedord.no er betjent som vanlig i julehøytiden, og svarer innen 48 timer.

Mental Helse ønsker alle en riktig god jul

Det går mot slutten på nok et år. Vi håper alle våre medlemmer, tillitsvalgte, samarbeidspartnere og alle andre får en velfortjent avslappende og fin juletid.

Mobbeombud besøker skolene

Vil endre straffeloven

Råd fra en bruker og sykepleier

Klart flere mobbesaker de siste årene

Til forsiden