Siste nytt fra Mental Helse

Riktig kapasitet framfor økt sengekapasitet

En verdig avslutning

Den nasjonale minnemarkeringen for å hedre ofrene for terroraksjonen 22.juli fant sted i Oslo i går. I salen satt overlevende og pårørende sammen med kongelige og statsoverhoder og en hel nasjon fulgte minnemarkeringen. Minnemarkeringen avsluttet den nasjonale sørgeperioden vi har vært i siden hendelsene for en måned siden.

Kjønnsforskjeller for mental lidelse

Jeg forsker på,....

Ikke alle gleder seg

Folkehelse er viktig for folk

Professor i folkehelse, John E. Berg skriver i sin kronikk i Dagens Medisin at den nye fokehelseloven kan være en felle for det psykiske helsearbeidet. Mental Helse er enig, men vil si at det kan også snus til en positiv mulighet.

Vil ha bedre skolehelsetjeneste

Møter politikerne

Jobben er en stor stressfaktor

Seriøs satsing mot rus

Ny TV-serie skal gi håp

I morgen (tirsdag) er det premiere på programserien Det blir bedre på TV3, der Anbjørg Sætre Håtun intervjuer åtte norske kjendiser om deres livskriser og om hvordan de mestret dem.

Full sal for arbeid og psykisk helse

I morgen (onsdag) samles fagfolk og andre interesserte seg i Drammen for å lære om og diskutere temaet: Arbeid og psykisk helse – hva virker?

Konfronterer lokalpolitikerne

Generalsekretær Bjørn Lydersen mener lokalpolitikerne smetter for lett unna ansvaret for innbyggernes psykiske helse.

30.000 kroner til drift

Slit barnet ditt med skulevegring?

Problemer blir unødvendig store

Helsesøstre og fastleger må bli bedre på å behandle psykiske problemer hos unge før de blir uføre voksne. Og ungdom må få vite at tanker og følelser de sliter med, ofte er ganske normale.

Nyhetssak gjør vondt verre

Mental Helse reagerer kraftig på måten psykisk syke blir fremstilt på i Adressavisas artikkel ”Psykisk syke personer tiltrekkes av 22. juli”.

Mental Helse stiller på nettmøte

Fire veiledere er klare til å svare på spørsmål om depresjon og selvforakt på nettprat etter kveldens episode av Det blir bedre på TV 3.

Intenst trykk på nettmøtet

I går kveld stilte fire veiledere fra Sidetmedord.no til nettmøte etter TV3-programmet Det blir bedre var over. Det kom så mange henvendelser at veilederne satt mer enn en halvtime over tiden.

Alle må føle at de er med - Meninger - Debatt - Aftenposten.no

Når livet tar en annen vending...

Dei vert kasteballar - Meninger - Kronikker - Aftenposten.no

Til alle lokalpolitikere i Hadsel

Eit kraftsenter

Engasjerte ungdom om verdighet

Det ble elektrisk stemning og mange sterke, fine historier ble fortalt på Skien videregående skole i dag, da Kronprinsen kom på besøk i forbindelse med den internasjonale verdighetsdagen Global Dignity Day 20. oktober.

Til forsiden