Siste nytt fra Mental Helse

Tar ikke ferie

Sommer betyr ofte forventninger. Om sol og varme. Samvær med venner og familie. Likevel er ikke virkeligheten slik for alle.

God sommerlesing

Denne uken kommer det siste nummeret av Sinn & Samfunn ut. Magasinet, som er Mental Helses eget blad, byr på god og informativ sommerlesning.

Kontakt i sommer

Å være pårørende -rus og psykisk sykdom

K 8 - et nettverk for samarbeid om psykisk helse.

10.000 kroner til Sår i sjelen

60.000 til vektreduksjon

Paal-André - «En mor ved navn Wanda»

Klar for opplevelsesrik sommer

Sommermåneden juli er definitivt ikke lavsesong for den aktive lokallagslederen Gunn Pound. Mental Helse Stovner har fullt program hele sommeren. - Et nødvendig alternativ når mye annet er feriestengt, sier Pound.

SIRUS » Publikasjoner » Alle publikasjoner » 2003 » Hvilken nytte, for hvem og til hvilken kostnad?

Lanserer nytt verktøy for sykmeldere

For lav bemanning gir økt sykefravær?

«Ny» døgnpost ved DPS Gjøvik

Åpenhet kan hjelpe sjukehusa

Kommunen ødelegger sønnen min

Sommerstressa?

Jeg må komme med en bekjennelse. Jeg liker egentlig ikke juli. Juli er sommermåneden vi går og venter på gjennom en lang vinter.  Juli er feriemåneden, med tid for avslapping, venner, familie og moro.

Mangler folk og midler

- Når behovet for støttekontakter er stort er det beklagelig at ikke det finnes folk til slike jobber. Det er synd at dårlig lønn og manglende veiledning er en hovedårsak til dette, sier Ola Kristian Johnsen, sentralstyremedlem i Mental Helse.

Mennesket er viktigst

Innen alle politiske områder som skal og må prioriteres, er enkeltmennesket den viktigste prioriteringen. Og psykisk helse er nøkkelen.

Helsevesenet må lære av sine feil

Fra 2001 til 2009 har tallet på mennesker som tar livet sitt i psykiatrien blitt firedoblet. Helsetilsynet skriver i sin rapport at dette i hovedsak skyldes at man er blitt flinkere til å rapportere tilfeller av selvmord.

Sensitiv pasientinformasjon funnet av uvedkommende

I følge Drammens Tidene er det funnet meget sensitiv informasjon om tidligere psykiatriske pasienter som har vært innlagt på Lier Sykehus. Dette er funnet av tenåringsgutter på kjellergulvet i bygninger som ikke har vært i drift på over 20 år.

Hjelpetelefonen 116 123 øker beredskapen

I forbindelse med bombeangrepet i Oslo, samt det alvorlige skytedrama på Utøya, har Mental Helse Hjelpetelefonen økt sin beredskap og fordoblet bemanningen den nærmeste fremtiden. For en etablert tjeneste som Hjelpetelefonen er det naturlig å yte ekstra i en slik situasjon.

Ungdom organiserer hjelp for ungdom

I forbindelse med terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya, vil Mental Helse Ungdom i samarbeid med Psykologforeningen, Rådet for psykisk helse og Mental Helse Hjelpetelefonen åpne dørene i Dronningensgt 13 i Oslo for de som trenger noen å prate med.

Voldsom pågang på Hjelpetelefonen 116 123

Fra å ta i mot 200 telefoner i døgnet, mottar Hjelpetelefonen nå 300 telefoner i døgnet. De aller fleste samtalene handler om terrortragedien.

Mange får dårlig samvittighet

– Det er ikkje alle som har nokon å gjera ting saman med

Til forsiden