Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

uspesifikk spiseforstyrrelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

uspesifikk spiseforstyrrelse

nov 14 2012 - 15:27
hei! var til behandleren min igjen i dag, og fikk den harde beskjeden om at jeg har en spiseforstyrrelse. rettere sagt en usespifikk en. hun sa at jeg heldigvis ikke hadde anoreksi. men jeg har ingen sf. jeg er for tykk. og ikke flink nok til å holde matvanene og treningen vedlike. jeg måtte også veie meg, så hun viste helt sikkert vekten min. det var noe av det skumleste jeg har vært med på. jeg skalv noe sinnsykt, og var livredd for hva den viste. når hun begynte å snakke om det merket jeg at jeg ble enda mer innesluttet.
dette er min første diagnose (innenfor psyk). og det skremmer meg faktisk. tenkte at det ikke var så farlig om en får en diagnose, for det er jo bare en diagnose, og ikke noe mer, men det skremmer meg faktisk. og det irriterer meg da jeg veit at det ikke er sant.

er det noen andre her som har den diagnosen, eller opplevd noe lignende som kan fortelle meg hva de gjorde, og hvordan de taklet det?
Avatar

sf

nov 15 2012 - 01:12
hei!
om du har lyst til å snakke med meg, så kan du godt legge meg til som venn. jeg har veldig lyst til å snakke med andre om erfaringer når de fikk diagnosen spiseforstyrrelse. og hvordan dere opplevde det, reaksjonen når dere fikk høre det o.s.v. vær så snill om noen er våkne nå.
Avatar

tror jeg har ednos

mars 14 2013 - 17:35
jeg tror jeg har det samme, eller EDNOS (eating disorder not otherwise specified) som det heter på engelsk.. jeg kaster opp av og til, men overspiser ikke. syns jeg er feit og veier meg ofte..
Avatar

Jeg har også ednos

feb 2 2017 - 17:25
Jeg har også EDNOS og går til behandling. Jeg prøver å spise lite kalorier for å holde vekten og heldst bli litt tynnere. Når jeg noen ganger spiser for mye, kaster jeg opp. Jeg kaster ikke opp ofte nok til å ha bulimi, og jeg spiser ikke (lenger) lite nok til å ha anorexia.

I starten når jeg fikk diagnosen trodde jeg ikke på det selv. Men jeg visste at ting ikke var som de skulle. Jeg brukte alt for mye tid på å tenke på mat, kropp og vekt. Jeg hadde lavere selvtillit enn tidligere, jeg var redd for å legge på meg hele tiden, jeg sluttet å være med venner og jeg likte ikke lenger å finne på ting jeg gjorde tidligere.

Du trenger ikke å være enig i diagnosen spiseforstyrrelse for å få behandling. Så lenge du ser at du har ett problem som du vil jobbe med å kvitte deg med. Samme om du kaller det en spiseforstyrrelse eller ikke.

Jeg husker forresten også den første gangen jeg måtte veie meg! Dritskummelt! Følte meg for tykk til å være der (selv om jeg har en BMI på den nedre grensen av normalvekt.) Men det blir lettere og lettere for hver gang. Eller selvsagt så er det kanskje litt vanskeligere om man har en dårlig dag. Men min erfaring er at det ble lettere.
Vekten bestemmer ikke om du har en spiseforstyrrelse eller ikke. Man må ikke være undervektig for å ha en spiseforstyrrelse. Selv om du er for tykk til å ha anorexia, betyr det ikke at du faktisk er for tykk.

Nå har jeg kommet ett stykke i behandligen og har troen på at jeg blir bra. Jeg anbefaler deg å fortsette hos behandleren.
Avatar

Jeg vet ikke hva jeg har

feb 12 2017 - 15:38
Jeg har hatt et usunt forhold til mat i 6 år nå. Det hele begynte med at jeg kuttet ned på kaloriene fordi jeg ønsket å ha en "flat mage". Da var jeg allerede undervektig og gikk ned en del kilo. Da jeg tok motet til meg og fortalte hvordan jeg følte det til en venninne av meg, fikk jeg litt hjelp hos helsesøter og BUP. Jeg ville ikke at mine foreldre skulle blandes inn, og derfor så har jeg egentlig aldri blitt noe bedre. Jeg tenker på mat, kropp og kalorier mesteparten av dagen. I motsetning til tidligere, sliter jeg mest med overspising nå. Jeg kan ha dager hvor det eneste jeg gjør er å spise, noe som ikke er så bra for verken kropp eller sinn. Jeg kaster ikke opp, men spiser mindre eller trener mer de neste dagene etter overspising. Det igjen fører til en ny episode med overspising. Det er en ond sirkel jeg ikke kommer meg ut av, og jeg angrer den dag i dag på at jeg begynte å kutte ned på kalorier for 6 år siden. ps. jeg er 20 år. Har hatt problemer med overspising store deler av uken, og føler meg ganske deppa, oppblåst, feit og ubrukelig. Kropp og sinn får aldri fri og jeg er totalt utslitt nå.
Til forsiden