Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

tynn=god nok?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

tynn=god nok?

okt 1 2017 - 21:08
Jeg må være tynn for å være fin. Hvis jeg ikke har flat mage er jeg ikke god nok. Klesstørrelse er med på å avgjøre hvor fine klær jeg får og om de sitter fint på eller ikke... Ingen gutter kommer til å synes jeg er deilig om jeg er så stor og tjukk som jeg er nå. Glem sk18, det løpet er tapt for lenge siden! Jeg har prøvd alt: diett/ ikke diett, livsstilsendring, det å prøve å godta megselv som jeg er. Det går ikke! Jeg klarer ikke, for en taper jeg er. En dum tufs som ikke klarer å få til den ene tingen som kunne ha gjort meg lykkelig. Jeg liker ikke megselv. Klærne mine passer ikke lenger. Jeg er ikke verdt en shit om jeg ikke klarer å gå nok ned i vekt så det ikke er vakler når jeg sitter og sånn at jeg passer inn i det bildet jeg har skapt av hvordan jeg skal se ut og hva veie for at jeg skal kunne akseptere megselv. Hjelp!
Avatar

tynn=god nok?

okt 2 2017 - 17:45
Hei grønterskjønt,

Jeg har hatt spiseforstyrrelse i flere år, og vært borti det meste både av anoreksi, bulimi og overspising. Hvis du har lyst til å snakke kan du gjerne legge meg til som venn.

Hilsen BetweenTheBars
Avatar

betweenthebars

des 25 2017 - 21:18
Hei, og god jul :)

Takk for svar, beklager at mitt var litt seint...

Har du noen gode mestringsstrategier du kan dele? :)
Avatar

Re: tynn=god nok?

des 26 2017 - 18:53
Det går ikke
Jeg klarer ikke
for en taper
En dum tufs
liker ikke megselv
ikke verdt en shit

Jeg ville kanskje starte med å se på hvor de tankene der kommer ifra? :)
Har du snakket med noen om disse tingene? Går du til noe psykolog eller noe slikt?
Avatar

guyinprogress

des 27 2017 - 00:04
Godt innspill.
Jeg tenker at håpløshetstankene og det å ha et dårlig selvbilde og også gjerne en lav selvfølelse er med på å bidra til at spiseproblemer fortsetter. Det er en vond spiral der en tanke fører til en uønsket handling. Og så er det vanene, vi mennesker er vanemennesker og det å bryte ut av uhensiktsmessige handlingsmønstere derfor er så utrolig vanskelig. Sånn med en gang tenker jeg at tankene kommer fra hodet mitt, men at handlingene skjer på grunn av at jeg føler meg på en viss måte. Jeg holder på å sette meg inn i det med spiseforstyrrelser og behandlingsmåter, men jeg må si at det er vanskelig! For det er så lett å gi opp om man får ett tilbakeskritt. Jeg vet ikke hvordan jeg skal slutte å gi opp rett og slett. Det er så mange vanskelige tanker knyttet opp mot dette.

Ja jeg går til psykolog og hun har rådet meg til å lese en bok som heter ett eller annet med det å få bukt med overspising. Der tar forfatteren(e) opp både de forskjellige typene spiseforstyrrelser og hvorfor spiseforstyrrelser oppstår, samt et selvhjelps-program som skal hjelpe de med spiseforstyrrelses probematikk å få bukt med (hvordan å bedre takle) spiseforstyrrelser.

Jeg vet at tyren er der, men jeg vet ikke om jeg har overskudd nok til å ta den med hornene. Behandleren min nevnte lavterskelstilbudet ROS, et senter med veiledere som det går an å gå til for å snakke om spiseforstyrrelser. De tenkte jeg jeg skulle prøve å snakke litt med. Jeg trenger all den hjelpen jeg kan få.
Avatar

Re: tynn=god nok?

des 27 2017 - 18:48
Husk at lav selvfølelse og dårlig selvbilde ofte heller ikke er kilden, men noe vi har fått fra et sted. Så tenkte ikke tankene jeg nevte kommer fra det, men enda et steg videre (om ikke fler...).

Høres ut som du er godt i gang, men øv på å ikke se ting som "tilbakeskritt". Du er i bevegelse, og du går fremover. Du får hele tiden mer og mer erfaring og opplevelser og lærdommer som gjør deg sterkere og klokere
Avatar

guyinprogress

des 27 2017 - 21:33
Gode tips :) Jeg vet ikke hvor den lave selvfølelsen og det dårlige selvbildet kommer fra, så jeg vet ikke helt "kilden"
Du kommer med mange gode ord og tips, takk
Til forsiden