Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

redd for å spise, men ikke spiseforstyrrelse, eller?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

redd for å spise, men ikke spiseforstyrrelse, eller?

nov 15 2018 - 23:35
Hei,
Jeg har i mange år, helt siden jeg var 8-9 år gammel, slitt med at i noen perioder så har jeg store problemer med at jeg er redd for å spise. Da jeg var liten var det ofte sånn at at jeg følte at jeg ikke klarte å svelge, kunne bruke 2 timer på ett knekkebrød. Siden den gangen har det vært at jeg har vært redd for å bli kvalm/kaste opp/få diaré ol som har gjort at jeg har spist ekstremt lite i perioder, med tanken om at «om jeg ikke spiser kan jeg ikke bli dårlig av noe».

Jeg har alltid vært overvektig og i disse periodene har jeg alltid gått ned en synlig mengde med vekt, (10-15 kg, denne siste gangen 20). Jeg får alltid så mye skryt og folk tror at jeg lever sunnere osv. Og så har jeg egentlig bare laget meg en mengde regler på hva slags mat jeg kan spise fordi jeg er redd for mat. Sånn som nå kan jeg bare spise fisk, banan og brød med makrell i tomat, alt annet kan gi meg en tenkt kroppslig reaksjon. (Som ikke er reell da jeg ikke har noen allergier eller sykdommer).

Forholdet mitt til mat er så anstrengt og det går utover mitt sosiale liv, (da mye av det handler om mat) alle tror jeg er den mest kresne personen de noen gang har møtt, men ingen vet om denne redselen og jeg har aldri hørt om dette før. I tillegg liker jeg jo at jeg går ned disse kiloene og jeg får så mye komplimenter, men det er komplimenter for skikkelig dårlige perioder i livet mitt.
Dette går som sagt i perioder og når det er mildere kan jeg spise mye mer variert, men nå har det vart i snart to år denne gangen og jeg er lei.
Jeg har ikke sett så mange som har snakker om dette, og jeg lurer på om det er fler av oss? At man rett og slett er redd for mat, og hva slags reaksjoner den kan forårsake?

Lang tekst, men synes det var litt vanskelig å forklare
J29
Avatar

Redd for mat

nov 5 2020 - 01:21
Hei jeg føler såå mye med deg, da jeg er akkurat samme som deg..Jeg har slitt med dette i ca 4 -5 år nå..Med meg begynte alt da jeg fikk reflux noe jeg sliter fortsatt veldig mye med..Jeg valgte bort så mye mat at til slutt hadde jeg nesten ingenting å spise..jeg har rett og slett hatt redsel nesten fobi for mat i mange år nå..Alt dette har resultert til at jeg nå har blitt så dårlig at jeg veier knappe 47 kilo og er 170 høy..Jeg er desperat å legge på meg men jeg vet ikke hvordan da jeg ikke klarer å få meg selv til å begynne å spise forskjellige matvarer som jeg burde...Dette er veldig vanskelig jeg har jo ikke spist så mye på mange år, så hvordan skal jeg nå begynne å spise ting jeg ikke har spist på så mange år...Jeg er livredd for at maten skal gi meg kroppslige reaksjoner eller gi meg allergier eller drepe meg..selvom jeg aldri har hatt noen allergier før..Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre men jeg vet bare at jeg måååå opp i vekt før det blit veldig ille...
Til forsiden