Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

hvor mye er normalt å veie?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

hvor mye er normalt å veie?

okt 4 2017 - 21:40
jeg er en jente på 16 år og er ca 167 høy og veier 55 kg.
i det siste har jeg vært kjempe redd for vekten min. jeg tenker heletiden på hva jeg spiser, hvor mye og hvor ofte. jeg er kjempe redd for å gå opp i vekt. jeg har blitt mer glad i å tene, og nå er jeg redd for at dette kan utvikle seg på en negativ måte. jeg trenger noen råd.
Avatar

Re: hvor mye er normalt å veie?

okt 5 2017 - 15:11
Det spørs hva som er normalt, det kommer an på høyde og mye sånt i tillegg. Jeg er 172 cm og jeg veier 64. det er normal vekt for meg og min høyde ifølge min bmi. Er jente, rundt 20 år.

Du har også en sunn (normal vekting) bmi ser jeg.
Så jeg synes ikke du bør frykte hvor mye du spiser.


Det en får på bmi kalkulator er ikke alltid korrekt vet jeg også, for dersom en med store muskler veier seg, ville personen muligens vært kvalifisert som overvektig uten at den personen er det. Jeg tror noen treningssenter har noe sånt body analyse (usikker på hva det heter) hvor du får et mer realistisk bilde på kropp. Husk at for tynn er heller ikke noe fint og bryter bare ned deg selv.

Hvis du er redd for å gå opp i vekt, bør du heller fokusere på kostholdet og trene/være fysisk aktiv regelmessig, men ikke overdriv. Det er en balanse i alt.
Avatar

Vekt

april 1 2018 - 18:37
Du har en helt normal og sunn vekt.
Avatar

Din vekt

april 12 2018 - 02:01
Du har en normal kroppsvekt! På skalaen er du nærmere å være for tynn enn for tykk. Så du har ingenting å bekymre deg for! Om du legger på deg 5 kg har du fortsatt en normal vekt.

Du sier du hele tiden tenker på hvor mye du spiser og sånt. Det er ikke sunt og det høres ut som om du er på vei eller allerede har utviklet en spiseforstyrrelse.

Da jeg var 16 startet jeg med det samme som deg. Jeg tenkte på hva, hvor mye jeg åt hele tida og var livredd for å spise for mye. Jeg trodde ikke jeg hadde en spiseforstyrrelse.. men keg tok feil!

Jeg fikk anorexia. Da jeg begynte å spise fikk jeg bulimia.. (Hadde aldri trodd jeg skulle bli en av dem som kastet opp med vilje!) Nå sliter jeg fortsatt, selv om jeg er i riktig retning og er garantert bedre.

Jeg forteller dette fordi jeg vil advare deg! Om du ikke greier å slutte å tenke på mat hele tida og er redd for å legge på deg trenger du hjelp! Jeg annbefaler deg å snakke med noen! Helsesøster, læred, foreldre, venn, søster, lege? Noen du stoler på som du vet vil deg det beste.

Spiseforstyrrelser er farlige! Og tro meg, du vil ikke sløse bort de 3 neste årene på å kjempe med deg selv.. Jeg har gått glipp av så mye. Skulle ønske jeg søkte hjelp tidligere...
Til forsiden