Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tvangsspising/overspising og angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tvangsspising/overspising og angst

mars 23 2019 - 11:03
Hei! Er det noen som også sliter med tvangsspising? Jeg har slitt med panikkanfall og angst i flere år og som et resultat av dette er jeg redd for å være sulten. Når jeg er sulten føler jeg meg "svimmel" og det kan trigge et anfall. Jeg føler jeg må være konstant mett og det er sinnsykt slitsomt. Dette er et problem jeg skammer meg over og gjemmer for andre. Jeg lyger ofte om hvor mye jeg faktisk spiser. Jeg spiser veldig balansert med mye grønnsaker, frukt, grove kornprodukter og belgvekster, men jeg klarer til og med å overspise sunne ting! Mange kommenterer hvor sunt jeg spiser, og jeg spiser veldig sunt siden jeg er glad i sunn mat, men det de ikke ser er porsjonene mine når jeg er alene. Å spise sunt for meg er på en måte en trøst siden jeg føler meg bedre hvis jeg har overspist sunne ting versus usunn mat, selv om jeg legger på meg av begge deler. Hvis jeg skal ut å være med venner f.eks. så må jeg alltid spise noe før jeg drar for å "sikre" meg at jeg ikke kommer til å bli sulten, selv om jeg er mett. Føler meg veldig alene om dette problemet, så plis si ifra hvis du har noe lignende! Det hadde hjulpet veldig å snakt med noen som sliter med det samme<3
Avatar

Hei

aug 8 2019 - 23:11
Jeg skjønner at du kan føle deg alene, for det er fort gjort når man føler at man sliter med noe som ikke er klassifisert som en egen diagnose, eller noe som er tabu som ikke mange snakker om. Tro meg, jeg snakker at personlig erfaring ;D Men uansett, jeg kan ærlig si at jeg kan kjenne meg igjen i det du snakker om. I 5 år har jeg slitt med problemer knyttet til mat, kropp, vekt, trening, overspising, angst, følelser og så videre. Frykten for å være sulten er noe jeg noen ganger har kjent på og det er derfor jeg sier jeg kan kjenne meg litt igjen i det du skriver. Og ja, det er utmattende! Det er det generelt å tenke på mat og føle skam konstant 16 timer i døgnet! Så om du vil dele noen følelser eller historier eller kanskje høre noen av mine erfaringer, så bare send meg en PM :) Og hvis ikke, lykke til videre.
Til forsiden