Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tap av kontroll?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tap av kontroll?

mai 30 2019 - 00:33
Har null energi, fryser og skjelver, trøtt og sliten. Spise for mye. Altså 2 måltider om dagen. Må sove med ull, hettegenser, teppe og tjukke sokker fordi eg fryse. Får ingenting til på volleyballtrening lenger:(( vet che ka eg ska gjøre. Fryse på trening også.  Er typ livredd for å gå opp i vekt. Maten har kontrollen over meg.  Har dårlig konsentrasjon så eg går ut av timen og går tur rundt skolen. Drikke en del sukkerfri energidrikk siå eg har null energi. Spise ikkje frokost elle lunsj på skoledager.  Vet liksom ikkje ka eg ska gjøre. For vil ikkje gi slipp på kontrollen..
Avatar

Hei

mai 30 2019 - 08:17
Dette høres vondt ut. Jeg regner med at du forstår hva som skjer hvis kroppen din ikke får mat. Å la være å spise vil til slutt stoppe seg selv. Det er ikke noe merkelig at trening sammen med å la være å spise går galt fort.

Hva er det så må skje for å fjerne grunnen til at spiser så lite. Du er redd for at vekten din går opp. Hva skjer om vekten din går opp?
Avatar

Skyldfølelse

mai 30 2019 - 23:09
Hvis vekten går opp så føle eg meg mislykka og d gjør eg når eg spise og er på skolen og på trening
Avatar

Dette er vondt l å leve med

mai 31 2019 - 17:46
Kan bare si at fasting kan hjelpe veldig med kroppsvarme. Hvis jeg faster en viss tid så blir jeg i alle fall varmere, fordi kroppen blir mer stabil og pøser ut varme når du først spiser. Men jeg faster 1 og 2 dager lenger. Kansje fokusere på lenger faster og mer mat på en gang?
Avatar

Re: Tap av kontroll?

mai 31 2019 - 18:15
Har legen din bedt deg om å faste?
Avatar

Hvordan går det?

mai 31 2019 - 19:40
Du nevner du er redd for å spise mer, fordi du vil miste kontrollen. Føler du at du har mer kontroll i livet nå enn hva du hadde innen du fikk en spiseforstyrrelse? For mange handler en spiseforstyrrelse om kontroll, og i starten føles det gjerne som at man tar kontrollen over ens spising og kropp. På et tidspunkt vil denne kontrollen over mat føre til at spiseforstyrrelsen blir så sterk at det er den som har kontroll over deg. Kan du relatere til det? Eks. Fører spiseforstyrrelsen til at du må gå på kompromiss med ting du tidligere var glad i? Du nevner skole og trening, hvordan påvirker spiseforstyrrelsen kontrollen over det, går det bedre eller dårligere?

Jeg forstår virkelig godt at du føler deg misslykket dersom du spiser, fordi det er jo nettopp det spiseforstyrrelsen ønsker at du skal føle, nettopp skyld, skap, misslykkethet osv. for da beviser den overfor deg at dersom du ikke gjør som den sier, så får du det dårlig med deg selv. Spiseforstyrrelsen vil at du skal tvile på deg selv, hate din egen kropp osv. for å styrke sin egen makt over deg. Bare tenk over det, dersom spiseforstyrrelsen hadde vært en person som sto ved siden av deg og fortalte alle de ting den sier til deg til en du er glad i, hva ville du gjort med den personen? Jeg tror spiseforstyrrelsen ville bli oppfattet som en psykopat...
Avatar

Det går ikkje akkurat bra

mai 31 2019 - 20:44
Eg merke jo at spiseforstyrrelsen/maten har kontrollen over meg og gjør d merkbart dårligere på skolen og på trening.
Avatar

Hva er drivkraften til spiseforstyrrelsen?

juni 1 2019 - 11:37
Hva får deg til å lytte til spiseforstyrrelsen?
Avatar

Mislykka

juni 1 2019 - 15:27
Hvis eg ikkje gjør d så spiseforstyrrelsen fortelle så føle eg meg mislykka
Avatar

Mislykket...

juni 1 2019 - 19:56
Jeg også... Min spiseforstyrrelse er skapt av at jeg føler meg dårlig hvis jeg spiser som folk flest. Derfor faster jeg mye. Kanskje ligger det en lignende årskak bak din forstyrrelse? Slik at forstyrrelsen forteller deg at dette må du gjøre eller så blir det konsekvenser!
Avatar

Skyldfølelse

juni 1 2019 - 20:03
Derfor eg drikke sukkerfri energi drikk og spise lite.... Bare for å unngå skyldfølelsen men den får eget uansett kan og kor mye eg spise....
Avatar

Spiseforstyrrelsen

juli 8 2019 - 12:07
Jeg forstår godt hva dere føler. Min spiseforstyrrelse tenker mye på samme måte. Men jeg prøver bare å minne meg selv på at spiseforstyrrelsens liv avhenger av at jeg lytter til den. Jo mindre jeg lytter til den, jo svakere blir dens eksistens. Det er nettopp derfor den gir konsekvenser, fordi DEN er redd for at DEN skal dø når den blir ignorert - så hva gjør den? Jo, den roper enda høyere.
Man kan også se på det på den måten, at jo tynnere vi er og jo mindre vi spiser, jo mer lever spiseforstyrrelsen. Den elsker oppmerksomheten omkring det, og vil gjerne vise seg mest mulig til alle andre. Men den er jo ikke deg, eller meg - den er en fuckings psykisk lidelse. Den vil oss ikke noe godt, og er ikke verdt å holde fast i. Men fordi den ikke vil dø, så er veien ut av spiseforstyrrelsen utrolig vanskelig. Men jo mer vi spiser og jo mer normalvektig vi blir, desto mindre plass og svakere blir spiseforstyrrelsen.
Avatar

Hvordan får dere det til?

nov 10 2019 - 11:34
Jeg har gått ned noen få kg det siste året, prøvde hele tiden. Hver mandag bestemte jeg meg for å gå ned i vekt, men moren min fulgte med på meg. I sommer, når jeg kom tilbake fra faren min var jeg blitt tynnere og moren min tok meg med til legen. I høst begynte jeg på ballett. Nå sier moren min at jeg må slutte etter jul, hvis jeg ikke har gått opp 3 kg. Heller ikke juleavslutningen. Det er ikke pga treningen, men fordi hun ikke vil at andre skal la seg inspirere med kroppen min som forbilde. Jeg elsker ballett og vil jo fortsette, men jeg trenger det å prøve å gå ned eller holde vekta nede. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.
Jeg har alltid lurt på hvordan de som blir sykelig tynne får det til. Hva sier foreldrene, passer de ikke på?
Til forsiden