Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sult som mestringsstrategi?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sult som mestringsstrategi?

jan 16 2018 - 18:05
Hei! Jeg har slitt med depresjon og litt angst en stund, noe som har rota til matlysten og matvanene fullstendig. Jeg pleide alltid å ha god (!) appetitt, høy forbrenning, så selv om jeg spiste mye forble jeg slank. Nå har jeg hatt perioder hvor matlysten har forsvunnet, og har gått flere uker uten å spise skikkelig. Det merkelige er at de siste to ukene kanskje, så har jeg egentlig vært sulten, men jeg har ikke hatt lyst til å spise. Det føles feil, på en måte. Som om kroppen min er ment å være svak av sult. Det er nesten litt skummelt å skulle spise en normal porsjon kjenner jeg, og det gir meg en slags «bra-jobba-følelse» når jeg har gått lenge på minimalt med mat, ofte pga. tanken på at hadde jeg spist mer med det minimale aktivitetsnivået jeg har nå (takk depresjon...), så hadde jeg lagt på meg. Før freaka jeg ut av tanken på at jeg hadde spist for lite, og passet alltid på å få i meg nok. Nå er jeg litt redd for at hodet mitt har funnet en «god» måte å takle depresjonen på, og gir meg en illusjon av at dette er noe jeg selv har kontroll over. Jeg tenker ofte at «snart skal det bli normalt igjen, når jeg kommer meg ut av depresjonen skal jeg spise igjen». Men jeg vet jo selv at dette er en utrolig skummel tanke, og jeg er så redd for at jeg skal miste kontrollen og utvikle en spiseforstyrrelse før den tid! Har aldri fortalt noen om akkurat denne biten av psyken min, men tror kanskje jeg bør ta det opp ved neste samtale med behandler (?). Er det grunn til bekymring, eller er dette bare en typisk depresjons-fase?
Avatar

Re: Sult som mestringsstrategi?

feb 2 2018 - 17:24
Hei. Du burde absolutt prate med en behandler for er utrolig vanskelig å komme ut av det der selv om det er starten på en spiseforstyrrelse. Jeg sluttet en dag å spise for mange år siden og er enda ikke kommet meg ut av det men utviklet bulimi og så overspising og nå bulimi igjen. Det er en måte å takle depresjon på vil jeg tro, for man får mye av tankene litt over på det og som du sa så får man en positiv følelse av ikke å spise.. Men den veien blir bare verre. Du kommer til å ha det litt positivt i begynnelsen og så blir alt negativt og depresjonen blir nok sterkere for kroppen har heller ikke lenger energi. Så virkelig ta kontakt med en behandler og prøv å bli kvitt det, hodet kommer til å ha det bedre nå littegran også blir det mye verre..:) Men kan være en depresjonsfase, men for meg var det ikke det. Og skader jo ikke å prate med en behandler uansett om det:)

Unnskyld for rotete svar med sliter litt med å lese så ble litt opp og ned her.
Avatar

Samme her

feb 8 2018 - 01:45
Jeg postet akkurat et innlegg. Og jeg har det akkurat likt..
Til forsiden