Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Strategier for å unngå overspising og oppkast.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Strategier for å unngå overspising og oppkast.

aug 24 2016 - 09:25
Hei

Av ti års erfaring kan jeg meddele noen av strategiene som har funket for meg. Selvom det er vanskelig, føles umulig, og jeg i 9/10 tilfeller har endt opp med overkast istedenfor å klare å følge gode veier. Men da er de 1/10-tilfellene en seier. Husk det!

For eksempel kan det være lurt å for all del unngå sultfølelsen og (stapp)-metthetsfølelsen. Sultfølelsen er den værste. Og metthetsfølelsen er en farlig kommando for oppkast. Spis regelmessig, få en rutine. Du trenger ikke spise masse. Dagene det går bra for meg er de dagene jeg kanskje spiser en yoghurt eller ett knekkebrød per time. Det er selvfølgelig vanskelig i lengden, og hvis man skal forholde seg til andre. Men av og til helt greit og ta tid til seg selv. Det handler om å få de gode rutinene, over tid.

Ett annet eksempel er mer generelt. Du må vite hva du vil. Du må gjøre du vil. Altså finn din interesse. Gi livet mening på et nytt vis. Ikke la bulimien og oppkast bli meningsfylt. For meg føles det meningsfylt for det demper alt annet kaos på ulike vis. Men det er jo så feil tenkt, veldig ugreit. Finn noe annet som gir deg noe mer. Få andre interesser.

Ellers prøver jeg ikke å skyve vekk at dette er vanskelig, til tider håpløst, motløst og fylt av skam. Det er det, som skrevet 9/10-tilfellene går dårlig. Men gurimalla som jeg setter pris på de tilfellene som går bra. De gir meg mye mer. Jeg tenker du som er kjent med denne følelsen er ganske så enig?

Har du noen erfaringer, råd, tips, fungerende strategier du kan dele? Jeg vil gjerne ha flere strategien.
Avatar

Re: Strategier for å unngå overspising og oppkast.

april 8 2017 - 15:16
Takk =D
Avatar

Følger denne...

mai 28 2017 - 19:24
Har tatt mot til meg og bedt om hjelp - og endelig ble jeg tatt på alvor! Fint med liste over strategier.

Vil gjerne høre andres erfaringer også!
Avatar

Spurt og tryglet om hjelp - får det ikke

juli 17 2017 - 16:33
Jeg spiser og spiser... hver eneste dag går det rundt 500kr i mat. Jeg kaster også opp! Alikevel stiger vekten sakte men sikkert. Jeg har forbrukslån som har gått til innkjøp av matvarer! Jeg er helt knust. Jeg har ikke mer å gi! Venter på hjelp, noe jeg har gjort i 2 år, da jeg først begynte å spørre sårt etter hjelp! Jeg vet ikke lenger hva jeg skal gjøre!?
Jeg vet ihvertfall at jeg ikke kan fortsette slik! Jeg prøver igjen å endre/slutte med dette på egen hånd! Prøvd så utallige mange ganger..... Nå skal jeg spise det faste hver eneste dag og forholde meg til dette! Jeg håper jeg er sterk nok! Skal gjøre alt jeg kan! Noen fler som har det slikt som meg?
Bulimi som ødelegger hele livet både sosialt,økonomisk,fysisk og ikke minst psykisk?
Setter pris på svar!
Klem fra meg
Avatar

Ariel1105

juli 17 2017 - 22:32
Kjenner meg igjen i det å havne i en sirkel som en ikke kommer ut av. Slik jeg tenker du har gjort.
Det er virkelig dumt at du ikke har fått hjelp når du har spurt om det og er veldig motivert for det.

Du har jo prøvd mange ganger å endre dette mønsteret. Uten at du har klart det. Det er kanskje følelser som kommer i veien?

Det pleier det iallefall å være for meg.
Den skammen over å gå opp i vekt, spise for mye, miste kontrollen over matinntaket. Nok en gang, ennå du hadde lovet deg selv at i dag. I dag skal jeg klare det. I dag starter et nytt og bedre liv.

Jeg tenker jo egentlig at du, som du også ønsker selv, trenger hjelp til dette. Å få til å slutte. Men du får jo ikke det da.
Så hva skal du da gjøre?
Håper jo at du klarer å endre det på egenhånd.

Mvh Synniva
Til forsiden