Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Overvektig uten kontroll

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Overvektig uten kontroll

feb 28 2018 - 16:45
Jeg er livredd, jeg er så utrolig redd for den delen av meg som ikke stopper. Som går i kjøleskapet og spiser en melkesjokolade...nei spise er feil ordvalg, sluker uten å smake, men allerede med en fryktelig angst og dårlig samvittighet, er det noen som har det slik? Nå har vekten blitt 90 og jeg er 167 høy... herregud
Avatar

Du er ikke den eneste...

mars 23 2018 - 14:02
Hei!

Du er ikke den eneste som har det sånn. De siste årene har jeg slitt med mat. Mat er blitt min venn og min verste fiende! Jeg kan også kan hive i meg mat, for så å få ufattelig dårlig samvittighet etterpå. Jeg blir så stresset over det jeg har spist at jeg enten begynner å trene noe veldig eller prøver å kaste oppe.. Men jeg klarer liksom ikke å kaste opp.
Kroppslig ser jeg ikke ut som en med en typisk spiseforstyrrelse da jeg er overvektig. Men jeg føler jeg har mye av tankene til en som har en spiseforstyrrelse. Verst er som du nevner sjokolade. Det er for meg en "trigger" for å spise mye. Har du noen gang skrevet ned hva du føler før du hiver i deg mat? Tenkt noe over hva som "trigger" spisingen din?
Jeg har selv skrevet ned litt og grubblet litt over dette. For min del tror jeg det stammer fra at min mamma er veldig opptatt av sunn mat, og en slank kropp. Jeg har hele tiden følt jeg ikke var bra nok. Men når hun har begynt å snakke med meg om at jeg burde ta av noen kilo, så har det såret mer enn det har hjulpet meg. Og jeg har trøstespist istedenfor å spise sunt. Og jeg ser i perioder når jeg er depprimert og har det vanskelig så hiver jeg innpå med mat. Men dette er selvsagt ikke noe god vei å gå da jeg bare gjør vondt verre for meg selv. Men alikevel klarer jeg ikke helt å komme meg ut av det...
MVH Kristine
Avatar

re: overvektig uten kontroll

mars 26 2018 - 22:36
Mange tror at det å ha en spiseforstyrrelse bare går ut på at man sulter seg selv, sånn som en typisk ser på anorexia. Det virker som om det er mye mer fokus på slike problemstillinger enn på overspisings lidelse. Jeg har lest litt om det med spiseforstyrrelse og er langt i fra en ekspert, bare ei som går igjennom årsaker og mulige løsninger på problemet. Ofte handler det ikke hva du spiser, men hvor mye og i hvilken grad det påvirker deg i hverdagen.
Du beskriver angst og dårlig fryktelig samvittighet og det tror jeg de aller fleste som sliter med et vanskelig forhold til mat å kropp kan kjenne seg igjen i.
I det siste (altså etter nyttår) har jeg begynt å gå til terapi på et senter for spiseforstyrrelser og jeg har begynt på noe som jeg tror kommer til å ta ganske mye krefter og tid, men som kanskje kan ha noe for seg og hjelpe meg ut av det uheldige mønsteret jeg har kommet inn i, for mange år siden.

Jeg vet ikke om dette er relevant, men jeg kan fortelle det uansett. Det finnes noen steder lavterskel-tilbud for mennesker som har/ er usikre på om de har en spiseforstyrrelse. Lavterskel vil si at du ikke trenger henvisning fra lege eller psykolog...
Som sagt begynte jeg å gå til terapi, noe jeg grudde meg veldig til i begynnelsen og som jeg synes er vanskelig enda, men føler meg veldig sett og ivaretatt på senteret for rådgivning om spiseforstyrrelser.

Kontaktpersonen jeg møtte på det første møtet var åpen og trygg og sammen snakket vi om mat, kropp og sin og om hvorfor det noen ganger kan være veldig vanskelig å forholde seg til disse.

Det kom fram at problemer med mat og spiseforstyrrelser ikke er din feil på noen måte men et tegn på at det er noe i livet ditt som ikke er som det skal.

Mitt beste tips er å skjekke ut ROS (rådgivning om spiseforstyrrelser)
https://nettros.no/

Riktig god påske!
Til forsiden