Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Overspisingslidelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Overspisingslidelse

aug 10 2019 - 00:28
Hei på deg! Ønsker å komme i kontakt med flere som sliter med overspising/tvangspising. Er i trettiårene, og har vel slitt med dette siden tidlig tenårene.

Vil gjerne dele erfaring, tips, støtte og råd :)

Send meg gjerne en melding, alder og kjønn spiller ingen rolle.
Avatar

Re: Overspisingslidelse

jan 18 2020 - 20:54
Jeg vet ikke om jeg har så mange tips, men sliter med akkurat samme problem.
Dame, 32 år, og sliter med overspising. Jeg trenger også litt hjelp på dette temaet. Deler gjerne med deg.
Mvh ayla1912
Avatar

Sliter også med ovespising.

jan 20 2020 - 14:19
Jeg har holdt på med dette hele mitt voksne liv og har endelig tatt motet til meg og snakket med fastlegen om det. Jeg ble henvist til psykoterapeut og har ikke angret et sekund. Jeg har blitt utstyrt med mange gode teknikker for å komme meg ut av problemet, men det er ikke slik at disse bare kan deles. Det kommer an på hva det er som gjør at du overspiser. Det jeg kan si er at det første steget er alltid den vanskligste, så kontakt fastlegen din og vær ærlig. Deretter er det opp til deg hvor frisk du blir. <3
Avatar

.

mai 16 2020 - 11:12
Sliter med dette selv. Har påvist angst og tror og jeg skulle hatt depresjon påskrevet. Trøstespiser mye. Og gjerne kun dårlig mat og snop.. Sliter som f akkurat nå..
Avatar

Til AndersD86

mai 16 2020 - 16:57
Angst og depresjon kan og være symptomer på noe annet - PTSD, f.eks. kompleks PTSD. Pga ting du har opplevd tidligere. Det å trøstespise kan være en måte å prøve å få bort vonde følelser på.
Avatar

Problemer med svelging

juni 14 2020 - 20:09
Jeg sliter mest med å spise «sunn «mat , i perioder er det Som alt setter seg fast, blir liggende i halsen eller øverst i magen ! Redd det skal komme opp igjen ! Lettere å spise sjokolade eller potetgull som er ferdig og enkelt å spise ! Føler meg helt teit ...
Avatar

Til pinkeltje

juli 23 2020 - 19:34
Så ikke kommentaren din før nå.. Håper det ikke er så ille men tilstanden blir ikke bedre..
Avatar

re: overspisinglidelse

aug 10 2020 - 20:40
Hei, jeg er en damen i begynnelsen av 20 årene. Det jeg merker når jeg overspiser er at jeg er veldig overveldet av stress eller negative følelser og bruker mat til å nullstille følelser. Personlig prøver jeg å notere perioder jeg sliter med overspising og finne ut hva jeg har tenkt mye og finne roten til problemet Jeg ser også på hvilken mat jeg overspiser på, og ser om jeg kan ha det i huset eller ikke, har det noe å si. Er ikke alltid lett når man kan ha en melkesjokolade i huset i 3 mnd uten å røre den fordi jeg ikke har hatt lyst på til en annen periode hvor jeg spise en sjokoladeplate om dagen i 2 mnd i strekk. Jeg tror også det som kan motivere enn selv til å jobbe med problemet er å merke til alle de negative sidene ved den. Jeg personlig opplever at jeg har problemer med fordøyelsen og blir oppblåst og uvel i magen, får masse kviser og blir slapp og får mer negative tanker. Nå et år etter jeg har laget notater og følgt med meg selv får jeg mindre tilfredshet med overspising og gjør at perioden er ofte kortere merker jeg. Istedenfor at jeg kan har perioder på flere mnd. i strekk så er det nå kanskje noen dager til 2-3 uker. Det er en prosess og det er forskjellig for alle, noen går det fortere og andre lengre. Men tror det har mye med å finne ut hva som utløses overspisingen, om kan konstant føler skyld for å spise ting man ikke skulle og blir sur på seg selv eller om det er emosjonelt eller annet.
Avatar

forståelse jaaaaa

aug 11 2020 - 23:03
periodevis overspiser jeg også
det er en form for selvskading
bare ikke med kniv barberblad osv
noe jeg også har bedrevet
det handler om å få fokuset
bort fra den psykiske smerten
altså det er mye bedre
å feks kjenne på kvalmen
enn å takle de indre demoner
for de demonene er python :(
Til forsiden