Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Overspising

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Overspising

april 10 2021 - 00:19
Jeg har slitt ned mat de siste fire årene av livet mitt. Alt startet da mamma ble lagt inn på mental sykehus og jeg måtte leve med min voldelige pappa. Jeg ble også mobbet og utestengte på skolen. Å bli tynn hadet blitt min eneste motivasjon. Jeg løy mye til foreldrene mine om hvor mye jeg spiste. Kastet matpakken som de hadde gitt meg osv... Dette holdt på i rundt to år. Ting begynte å bli litt bedre for meg når jeg fikk en ny vennegjeng. Men traumene hold tak og jeg ble alltid outsideren. Jeg var så sulten å begynte tilslutt og overspise. Om kvelden gikk jeg ned på kjøkkenet å spiste alt vi hadet. Ingen kunne se meg og jeg skjulte det veldig godt. Jeg hatet meg selv for dette og jeg begynte å ikke spise om morningen. Dette gjorde sånn at jeg overspiste veldig mye om kvelden. Hvordan forteller du folk at du ikke greier å stoppe å spise?
Avatar

huttemeitu

april 10 2021 - 03:51
det å ha problemer
med maten er noe dritt
jeg har overspist
så å si hele livet
det er hælvete
først nå de siste årene
har jeg fått litt kontroll
ellers tror jeg på
å bare si ting som det er
jeg heier på deg ;)
Avatar

Re: Overspising

april 11 2021 - 16:49
Hei, det å overspise er en spiseforstyrrelse som er oversett i vårt samfunn, men er like reelt som andre typer spiseforstyrrelser. Jeg har slitt med samme problemet og jobber meg ut av det. Jeg vil anbefale deg å snakke med noen du stoler på, en god venn, en lærer, kanskje helsesøster, og forklare problemet ditt så godt du kan og forteller hva som skjer når du overspiser. En tanke du kan ha i deg selv er at dersom du overspiser en dag, må du ikke straffe deg selv for det neste morgen. En tanke som hjalp meg var at kroppen min fortjener næring gjennom dagen. Dersom kroppen føler seg bra, vil det påvirke psyken din positivt også.

Håper dette hjalp på en eller annen måte.
Avatar

Re: Overspising

april 12 2021 - 22:38
Takk for tipsene men føler egentlig ikke det er noen jeg kan stole på fortiden. Det var i hovedsak derfor jeg begynte å skrive på denne nettsidene.

Jeg har også slitt med underspising før og nå kan jeg ikke engang se på meg selv i speilet uten å få tårer i øynene. Hvordan kan noe som meg fortjene noe som helst?
Til forsiden