Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Overspising og tap av kontroll

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Overspising og tap av kontroll

juni 14 2017 - 06:20
Eg har hatt eit vanskelig forhold til mat så lenge eg kan hugse. Periodar som er bedre enn andre, men alltid litt anspent. No er eg totalt på kjøre igjen. Eg tenker ikkje på anna enn mat.

Eg er oppriktig glad i trening, men dei siste veke har til og med det blitt ei utfordring. Bare tanken på å ta på seg treningskle. Ikkje nødvendigvis på grunn av korleis eg prestera, men korleis eg ser ut. Den enorme mengda mat gjer noko med sjølvbildet. Klarar ikkje sjå anna enn fettet som dinglar. Sjølv om eg veit at eg ikkje er overvektig. Eg er, innerst inne, veldig klar over at eg ser heilt normal ut. Men dei daglige tankane seier at eg er tjukk i forhold til alle andre. At folk ikkje vil snakke med meg på grunn av det lille ekstra. At eg er rar fordi eg er stor.

Litt usikker på korleis eg skal forklare situasjonen min ettersom eg føler så mykje forskjellig. Ein dag er eg klar for å sulte. Den neste dagen tenker eg at no må eg skjerpe meg og ete normalt. Dagen etter det ete eg nok for heile veka i løpet av to timar. Plutselig får eg tilbake motet og kontaktar hjelp, men dagen etter tenker eg at eg klarar det aleine. Om eg bare klara å jobbe mot tvangstankane litt ekstra neste gang dei kjem opp. For det kan ikkje vere så vanskelig. Enda såklart opp med å gå på veggen enda ein gong før det heile starta på nytt.

Er det andre som føler det litt slik? Er det nokon som har tips og råd? Eller bare litt forståelse?
Avatar

Re: Overspising og tap av kontroll

juli 1 2017 - 17:57
Hvis du er som meg så overspiser du fordi du ikke vil kjenne på vonde følelser. Når jeg kjenner impulsen til å spise, stopper jeg opp og prøver å finne ut hvorfor jeg ønsker å spise. Som regel er det fordi jeg er sint eller stressa, lei meg eller frustrert eller noe sånt, og da prøver jeg heller å anerkjenne disse følelsene fremfor å spise dem bort.
Jeg kjenner meg også igjen i det å veksle mellom ytterpunktene. Enten spiser jeg for mye eller så skal jeg ikke spise i det hele tatt. Funker veldig dårlig. Jeg må bare lytte til kroppen og gi den næring når den sier i fra, og tenke på mat som drivstoff for kroppen, ikke straff eller trøst eller tidsfordriv.
Avatar

Re: Overspising og tap av kontroll

juli 19 2017 - 11:45
kjenner meg veldig igjen. det er som å lese min egen historie
Avatar

Jeg kjenner meg igjen!!

okt 13 2017 - 02:10
Jeg gjør faktisk akkurat det samme som deg! Var så "godt" å lese at noen har de samme følelsene som meg.. Jeg har ednos, atypisk spiseforstyrrelse.

Tidligere i år greide jeg å bryte ut av den vonde sirkelen (underspise-overspise...) Jeg prøvde mitt aller beste å la være å underspise etter at jeg hadde overspist. Jeg sørget for å få i meg nok og skikkelig mat. Åt også litt usunn mat når jeg virkelig crava det. Etter hvert ble det lettere å motstå å overspise!

Det er kanskje litt rart av meg å gi deg råd som jeg ikke greier å følge selv for tida. Jeg gikk tilbake i gamle vaner da jeg ble fristet til å underspise igjen...

Fler tips: vei deg kun 1 gang i uka, unngå å granske deg selv i speil, bli bevisst på den slemme stemmen som sier du ikke er bra nok og Kom med logiske argumenter mot! Argumenter du ville fortalt din beste venn.

Jeg vet at tipsene høres lette ut men føles umulige. Men bare prøv ditt beste og ros deg selv når du greier det! Om det bare er å unngå vekten 1 dag eller å si noe bra til deg selv. Det er ett skritt nærmere å bli frisk! :)
Til forsiden