Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Overspising/emotional eating

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Overspising/emotional eating

jan 23 2021 - 21:37
Flere enn meg som sliter med overspising eller emotional eating? Sliter med depresjon og overspiser for å takle det. Blir mye fet/usunn mat og godteri fordi jeg ikke orker å lage «ordentlig» mat. Blir en ond sirkel da jeg spiser fordi jeg føler meg dritt, men så føler jeg meg enda verre etter å ha spist masse usunn mat, så da føler jeg meg enda verre og spiser enda mer. I fjor var jeg så flink og spiste sunt og trente regelmessig, men så kom depresjonen tilbake i full styrke og jeg gikk rett tilbake til mine dårlige vaner. Nesten så jeg skulle ønske jeg hadde anoreksi istedet (selvom jeg vet det er forferdelig å si) fordi jeg føler meg så ekkel og jævelig og at ingen noensinne kan like meg slik jeg er nå...
Avatar

Bekreftende selvløgner

jan 23 2021 - 21:54
Hei, kun noen spørsmål - da det du skriver er interessant. Og komplekst; innenfor depresjon og selvdestruksjon.

Tror du at overspisingen skyldes liten tilfredsstillelse av mat ? At du leter etter en følelse ved å spise, eller selvstraffing ?

Jeg finner denne selvdestruksjonen litt fasinerende på et litt vis. Det at man selv er sine værste fiende, mens det burde være motsatt. Altså at man straffer seg selv på ulike måter for å få en (merkelig) bekreftelse på sine selvopplevde mangler.

Årsaken er den mulig selvdestruktive handlingen er selvstraffing. Som du påfører deg selv, og gir (opplevd) bekreftelse på at du ikke er noe verdt.

Og når du er halvveis inne i potetgullposen, og egentlig ikke trenger mer - så spiser du resten og blir trist.

Hvordan føler du deg etter en dag med sunn mat ?
Avatar

Selvstraffing

jan 23 2021 - 22:53
Interessant at du kaller det selvstraffing og selvdestruksjon for det er akkurat slik jeg føler det er. Begynte å legge på meg da jeg var 16-17 år etter uønsket oppmerksomhet fra stefar (skjedde aldri noe konkret, bare ekle kommentarer) og merket da at uønsket oppmerksomhet minsket betraktelig, noe jeg var veldig komfortabel med. Samtidig fikk jeg små negative kommentarer fra andre familiemedlemmer som fikk meg til å føle meg uønsket, uelsket og verdiløs. På et eller annet tidspunkt ble altså overspising en form for selvstraffing. Det er interessant fordi jeg i øyeblikket kan tenke at «nå gjør du bare vondt verre», men samtidig klarer jeg ikke å bry meg nok til å stoppe.
Avatar

Selvstraff

jan 23 2021 - 23:04
Malenehr89: selvdestruksjon er ganske vanskelig å få tak på, at man er/gjør slikt selv. Det er nok en del som kan beskrive sim deg, en følelse av å bli forlatt eller være uønsket. Og dermed utfører handlinger som bekrefter disse følelsene av å være uønsket/ikke-verdsatt/usynlig osv.

Det at man gjør små mindre brudd også, uten å bli oppdaget - forsterker egen bekreftelse av uønsket.

Jeg tror slik adferd er ganske typisk for starten av en mulig depresjon/angst på senere tidspunkt. Med tid kommer skam og forsterker disse selvbruddene, og kan lede inn til depresjon.

Hvis du klarer å se deg selv fra utsiden og tenke at du fortjener å ha et bedre liv enn å være en funksjon av andres utilstrekkelighet, så kan det bidra positivt.
Til forsiden