Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Oppkast og avføringsmidler....

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Oppkast og avføringsmidler....

feb 3 2016 - 20:32
Jeg er en jente på snart 21 år. Jeg har anoreksi/bulimi. Veksler mellom disse diagnosene. Akkurat nå er jeg innenfor normalvektig, og de sier jeg har bulimi. Jeg sliter ekstremt med mye oppkast og sliter også med mye avføringsmidler.... Jeg lurer på om det er noen som vet hvordan jeg skal klare å unngå oppkast, og hvertfall unngå å ta avføringsmidler?
Jeg føler meg veldig overvektig, føler for at jeg burde forsvinne... Føler jeg bare er i veien... Føler meg null verdt...
Hilse en oppgitt jente!
Avatar

Re: Oppkast og avføringsmidler....

feb 4 2016 - 19:38
Jeg har anoreksi med bulimi. Måten jeg unngår oppkast på er å ha 100% kontroll på at jeg ikke får i meg mer enn "grensa" mi. Men da er man jo tilbake på anoreksiproblemet. Man må nok jobbe med psyken sin. Gå til psykolog eller noe. Jeg har ikke gjort det. Men har fått legetime om 1-2 uker. Så jeg er ihvertfall på vei
Avatar

et forslag

feb 11 2016 - 03:40
Hei KarinaHH, trangen til å kaste opp eller ta avføringsmidler handler ofte om et impuls om regulere et følelsesmessig ubehag ved å "rense seg". Hvis man nekter seg selv å kaste opp, kan det føles som om man holder på å bli gal. En av måtene man kan forsøke å jobbe med det på er å ikke nekte seg å kaste opp eller ta av.midler, men rett og slett å utsette det ved å for eks si til seg selv "Nå må jeg kaste opp, men jeg bestemmer meg at jeg vil kaste opp kl ni ikveld hvis jeg fortsatt har det like jævlig. I mellomtiden går jeg meg en tur, eller ringer en venn, eller...". Hensikten med å ikke nekte seg er at man unngår en panisk eskalering av ubehaget hvis man kutter ut den eneste måten man har lært seg å regulere det på. Hensikten med å utsette handlingen er å gi seg selv mulighet til å oppleve at ubehaget og trangen til å kaste opp kan faktisk dempes hvis man ikke aggerer på det der og da.
Avatar

Re: Oppkast og avføringsmidler....

april 17 2017 - 21:33
Har akkurat samme problem som deg. Hver gang jeg sier til meg selv at jeg ikke skal kaste opp, spiser jeg bare enda mer og kaster derfor opp mer. Jeg orker ikke mer av det. Det er så mye verre enn man skulle trodd.. å komme ut av syklusen .. noen som har tips?
Avatar

Rensing

mai 31 2017 - 07:26
Følelsen av å føle seg ekkel, valkete og feit etter å ha spist er noe jeg har kjent på. Man sitter der og bare er utrolig ukomfortabel i sin egen hud, man vet ikke hvor man skal gjøre av seg selv. I stedet for å kaste opp eller å bruke avføringsmidler som kan virke trøstende, prøv å ta deg en dusj! Puss tennene, rydd rommet og gjør omgivelsene dine akkurat slik du vil ha det! For meg hjelper dette. Å føle seg ren og at det er ryddig og fint rundt deg! Gjærne med litt søte bamser og en kaktus!
Til forsiden