Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen som har råd eller tips til pårørende?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen som har råd eller tips til pårørende?

april 4 2021 - 16:05
Hei! Jeg har en eldre søster med OCD, og det har nå manifestert seg som en spiseforstyrrelse? Hun har hatt et enormt kontrollbehov de siste 10 årene, men det ble verre etter hun ble diagnostisert med angst. Hun gikk fra å kontrollere rutiner, til familie og nå inntaket av mat. Dette er på en måte greit, men inntaket av mat er så lavt (1000 kalorier dagen) at hun begynner å nærme seg undervekt. Vi snakket litt om det og hun ønsker å gå enda mer ned i vekt. Hun er 166 og veier 51 kg i dag. Jeg ser mange tegn til spiseforstyrrelser hos henne ved at hun bl.a blir veldig irritabel når rutiner ift spising blir forstyrret, hun ikke får spise det hun ønsker, hun drikker veldig mye vann og kroppsbildet er helt på bærtur. Jeg er veldig redd for henne. Om et halvt års tid skal hun flytte til USA for å bo med kjæresten, hun skriver bachelor om dagen og jeg lurer på om dette er en trigger for henne. Jeg tror kanskje hun syns det er vanskelig å ha kontroll i disse dager og derfor prøver å kontrollere det eneste hun kan. Jeg er ikke kjent med spiseforstyrrelser og jeg vet ikke om dette er OCD eller anoreksia. Er det noen som har/er pårørende til noen med spiseforstyrrelser her? Eller OCD? Jeg trenger råd til hva jeg kan gjøre for å støtte og evt hjelpe.
Avatar

Re: Noen som har råd eller tips til pårørende?

april 12 2021 - 22:47
Hei, jeg har slitt med spiseforstyrrelser selv og ser tydelige tegn til det i beskrivelsene dine. Spiseforstyrrelser handler veldig ofte om kontroll, spesielt når det føles som å alt går til helvete. Det med maten er jo noen av de få tingene man faktisk kan kontrollere. Jeg vil råde deg til å oppfordre henne til å prøve og få hjelp uten å gjøre det uten hennes lov. Dette kan gjøre sånn at hun ikke stoler på deg. Det er viktig og oppdage spiseforstyrrelser og søke hjelp tidelig. Det er en utrolig vanskelig sykdom å slitte med som setter spor. Spesielt i dagens samfunn med veldig mye fokus på vekt og kropp.

Ønsker deg luke til og bare spør vis du lurer på noe.
Til forsiden