Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mat

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mat

mars 8 2022 - 20:59
Hei, så jeg har veldig lenge slitt med min egen kropp. Jeg har aldri vært så mye større enn de andre jentene i klassen men føler meg fortsatt dritt, dette har vart siden 7 klasse. Nå som jeg begynte på ungdomsskolen har ting forverret seg, vi har begynt med svømming og jeg har kun hat det to ganger på starten av året. Men nå, den siste uken har slt blitt verre. Jeg har begynt og ta tiden for mellom hver gang jeg spiser «just in case I eat too much «. Jeg har også «skippet» frokost… Og nå skjønner jeg hva folk mener, bår man først begynner kommer man seg ikke ut av det alene. Så jeg ønsker veldig gjerne tips og råd! Så lurer jeg også på hvor lite man skal spise for og bli det verden desverre kaller «tynn»…
Avatar

Re: Mat

mars 10 2022 - 02:44
Hei, høres ut som om dette tar mye plass i tankene dine og at det ikke er bra for tiden. Svømming kan være skikkelig ekkelt og det kan føles ut som om man står på utstilling for alle i klassen. Kjenner meg igjen i det du skriver. Aner ikke hvordan helsetjenesten er på skolen din eller om helsesykepleier er en du føler deg trygg på, men det kan hende det hjelper fortelle han/hu om tankene dine rundt kropp og mat. Kanskje kan du få fritak fra svømming? Husk at mat er «fuel for your body» og ekstremt viktig, spesielt siden du fortsatt vokser. Men det er mye bedre at du spiser noe enn ingenting. Hvis du føler deg mer komfortabel med å spise alene eller i mindre grupper kan du ta med en venn eller 2 på et grupperom og spise der. Husk at hvis alle hadde spist helt likt og like mye så hadde vi fortsatt sett forskjellige ut. Og som du sier, det er vanskelig å komme seg ut av det her når du først har havna i det. Men det er fortsatt mulig å snu om på tankene, så mitt beste råd er å snakke med noen. Veldig fint å se at du har skrevet her. Allerede det er et sted å starte. Hvis målet er å bli «tynn nok» så vil du nok dessverre aldri bli fornøyd. Bare å sende en mld anytime hvis det er mer du vil snakke om:)
Avatar

Re: mat

mars 16 2022 - 10:40
Det modigste du kan gjøre er å spørre om hjelp. Fra foreldre, venner, lærer eller lege. Dette er ikke slik man skal sitte med alene. Personlig var jeg veldig redd for å spørre om hjelp når jeg merket at noe var galt, jeg lot det gå for langt helt til legen min fanget det opp. Jeg er veldig takknemlig for at de merket noe og fikk meg inn i systemet slik at jeg kunne få skikkelig hjelp. Selv om jeg ikke ville da da/nå vil fremtidige meg takke både de og megselv. Man kan ikke bli frisk alene, du trenger støtte fra folk du er glad i. Jeg vil gjerne støtte deg i dette, jeg har mine erfaringer, så send meg en mld eller noe<3
Avatar

Re: Mat

nov 24 2022 - 23:43
Innlegget er ulest.
Det som hjelper meg er lakto-ovo-vegetarisk mat generelt. Gått opp litt i vekt og det gir meg energi til å gjøre flere ting daglig.
Til forsiden