Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mat som støttekrykke

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mat som støttekrykke

april 27 2017 - 19:24
Jeg er en småbarnsmor på 42 år, har full jobb og travelt liv.

Jeg har alltid hatt problemer med sjenanse/sosial angst og har til tider vært svært overvektig pga overspising. Dette tok jeg tak i for noen år siden, da jeg veide rundt 106, og gikk ned over 40 kg.
Så i noen år var jeg slank og klarte meg ganske bra.

Etter at jeg ble mamma, og livet ble snudd på hodet, har jeg fått problemer med overspising igjen. Jeg sliter med forholdet til samboer/barnefar, og hverdagen er veldig travel.
Jeg er mye sliten, ganske deprimert, og sliter med å ha energi til sønnen min, som er en glad og aktiv gutt på 1,5 år.

Problemet er at kroppen min er "programmert" til at når noe er vanskelig så er det en kur. Det er å spise mat. Og da er det mat med mye sukker i, sjokolade osv.
Når jeg ikke spiser mat føler jeg meg uttrygg og sårbar. Maten gjør at jeg roer meg ned og kan slappe av.

Det igjen gjør jo at jeg eser ut, kroppen føles slapp og hoven og at jeg egentlig bare føler meg verre. Og jeg føler meg kraftløs så det er tungt bare å løfte på sønnen min.

Det dårlige forholdet til samboeren min gjør meg også deprimert og bidrar til negative følelser. Samtidig så gjør ansvarsfølelsen min det vanskelig for meg å gi opp forholdet når vi har en sønn sammen. Han har også to barn fra tidligere forhold som heller ikke har godt av for mange endringer.

Jeg vet virkelig ikke hvordan jeg skal få slutt på overspisingen min, det er en drivkraft i meg. Og jeg på en måte "endrer personlighet" når jeg står ovenfor valget om jeg skal kjøpe noe usunt eller ikke. Selv om jeg har planlagt å ikke gjøre det på forhånd, så forsvinner disse når jeg er i butikken.
I tillegg så er det slik at om jeg er i en vanskelig situasjon, diskuterer med noen, krangler med sjefen, har utfordrene situasjoner med sønnen så er alt jeg tenker på at jeg så snart som mulig må skaffe meg noe å spise på og slappe av.

Jeg burde nok gå til psykolog, og skal forsøke det.
Det er vanskelig for meg å snakke om personlige ting til andre, pga min sosiale angst. Jeg blir alltid nervøs og fåmælt når jeg sitter ovenfor en annen person.
I tillegg mente samboeren min at jeg ikke har tid til psykolog og at jeg ikke trenger det. Så jeg får ikke noe støtte der.

Fordi jeg har så vanskelig med å snakke om personlige ting, så har jeg få venner som er nære på den måten. Så jeg har ikke så mange vanlige personer å snakke med.


Er det noen som har hatt litt på samme måten og som har kommet ut av det?
Jeg har jo gjort det en gang før, men nå føles det helt umulig.

Avatar

Re: Mat som støttekrykke

mai 9 2017 - 14:34
Jeg har ikke samme problem. Men jeg har en spiseforstyrrelse hvor jeg noen gsnger overspiser.. så jeg føler at jeg forstår godt hvordan du har det og hvor vanskelig det er.

Det er trist å høre at samboeren ikke forstår seg på problemet ditt. Jeg tror også at du burde søke hjelp hos en psykolog. Nå kjenner jeg ikke til forholdet deres, men jeg tenker at dersom du stoler på ham burde du presse deg selv til å fortelle mer om problemet ditt og være mer åpen. Jeg forstår godt at det er skummelt, spesielt når du sliter med sosial angst. Du kan jo kanskje tenke at du vil gjøre det for sønnen din sin del? Kanskje samboeren din ikke vet at overspising er en alvorlig spiseforstyrrelse?

Har du hørt om boken " få bukt med overspising" ? Det skal visst være det beste behandlingsmetoden for overspising. Det beste er nok å bli fulgt opp av en psykolog, men boken har også en selvhjelp del hvor man kan prøve på egen hånd.

Lykke til! Håper alt ordner seg
Til forsiden